Jucătorii, antrenorii şi ceilalţi angajaţi ai clubului de fotbal Gaz Metan Mediaş intră în şomaj tehnic ca urmare a problemelor financiare provocate de pandemia de coronavirus, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ioan Mărginean, administrator special şi preşedinte al grupării aflate în reorganizare. Este vorba de 27 de jucători şi de încă 38 de persoane, a precizat Mărginean.
„Trecem printr-o situaţie specială pe care nu şi-a dorit-o nimeni, dar trebuie să fim solidari şi încrezători că vom trece toţi peste ea. Noi am plătit salariile pe lunile ianuarie şi februarie integral. Am plătit toate contribuţiile la stat şi avem certificat fiscal zero, deci noi nu avem acum nicio problemă. Dar nu putem să ne facem un plan financiar pentru această perioadă grea care nu ştim cât va dura. Şi atunci ne-am luat o măsură de precauţie şi am cerut administratorului judiciar să avizeze planul de intrare în şomaj tehnic, începând cu mine. Avem 27 de jucători în lot la echipa mare şi 38 de angajaţi. Deci noi am fost de bună credinţă, am plătit salariile la zi, dar nu ştim încotro să o apucăm. Aşa că am zis să fim toţi solidari în această perioadă, atât cât durează, o lună, două… Azi depunem la ITM cererea prin care tot personalul intră în şomaj tehnic conform ordonanţei Guvernului. Am luat această decizie după o analiză profundă a tot ceea ce înseamnă partea financiară, administrativă şi sportivă, având în vedere că suntem organizaţi ca societate non-profit şi că la Judecătoria Sibiu s-a depus cererea de ieşire din insolvenţă cu plata anticipată în urmă cu 11 luni. În 25 martie trebuia să se pronunţe tribunalul privind ieşirea din reorganizare, mai ales că nu mai apăruse nicio contestaţie. Dar, din păcate, a apărut această stare de urgenţă şi s-au suspendat toate procesele. Iar în aceste condiţii, din punct de vedere financiar au apărut multe probleme pe care nu le putem controla la acest moment. Respectiv nu ştim dacă se va relua campionatul şi dacă se vor mai disputa meciurile rămase. Dacă nu se joacă, asta ar însemna o pierdere pentru club de 270.000 de euro. De asemenea, nu am reuşit la acest moment să ne creionăm pentru sezonul următor un buget din sponsorizări, contracte publicitare… toate erau în derulare şi se încheiau, iar acum trebuia să discutăm pentru sezonul următor. Sperăm să disputăm meciurile rămase şi apoi clubul va achita din tot ce produce bonusurile financiare şi contractele fiecărui jucător, a adăugat preşedintele.
Acesta e explicat că încearcă să rezolve problemele jucătorilor străini care au rămas în România în această perioadă.
„Sunt 4 jucători străini care locuiesc la hotelul clubului, Ricardo Batista, Thomas Juel Nielsen, Michael Diakota şi Nasser Chamed. Noi le-am propus să îi mutăm în oraş în două apartamente pe care le plăteşte clubul pentru că e greu să fie izolaţi la hotel. Încercăm să îi ajutăm cu tot ce putem. Mai avem şi problema lui Lukas Droppa a cărui soţie este în Cehia şi urmează să nască. Noi încercăm să ajutăm pe toată lumea în această perioadă”, a menţionat el.