Gaz Metan Mediaș va ieși în viitorul apropiat din procesul de reorganizare judiciară și își va plăti toate datoriile, a indicat joi, într-o conferință de presă, președintele clubului din Liga I, Ioan Mărginean. Ioan Mărginean a precizat că au fost achitate salariile jucătorilor și urmează să fie votată ieșirea clubului din insolvență.
”În primul rând, prin schimbarea administratorului judiciar de către Judecătoria Sibiu, avem o doamnă onorabilă în vârstă de 60 şi ceva de ani, doamna Rădulescu care a reuşit să redreseze câteva lucruri din mers care se derulau foarte greu sau deloc. Au fost achitate salariile către jucători, nu mai avem decât să demarăm prin comitetul creditelor să voteze ieşirea clubului din insolvenţă, înseamnă două operaţiuni mari şi late. Prima, să plătim tot ce înseamnă datorii pe curente, a doua să plătim tot ce mai avem pe plan, o sumă mică, 1.478.000 lei, achitabilă în două tranşe, noi avem banii acum prin transferul domnului Darius Olaru. Suntem pe cale să obţinem un proiect european de 1 milion de euro, să construim o clădire în spatele parcării clubului Gaz Metan. Pentru asta s-au demarat formalităţile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie trebuie să ieşim din reorganizare. Exact pe modelul Gică Popescu, câte doi în cameră, televizor, baie, toată clădirea şi tot ce înseamnă investiţii, sală de mese, sală de aşteptare pentru părinţi. Acest proiect european va fi gata la 1 iulie. Începând de luni, clubul face toate plăţile şi înmânează tabelele cu plăţile făcute ca să se opereze în bancă, apoi doamna administrator judiciar analizează planul depus şi raportul meu”, a declarat Ioan Mărginean.
Gaz Metan a avut grave probleme financiare în partea a doua a sezonului, dar Ioan Mărginean spune că lucrurile încep să se rezolve. O mână de ajutor a venit şi de la FCSB, care a plătit 600.000 de euro în schimbul lui Darius Olaru.

„Edi trebuie să rămână! Dacă pleacă el, mă las de fotbal”

Mărginean a vorbit despre antrenorul Edward Iordănescu: ”Edi Iordănescu a venit aici pe baza unui proiect pe care eu i l-am expus. Nici Donald Trump nu poate să îi garanteze un buget de performanță, dar eu sunt om serios, l-am adus pe Edi Iordănescu aici. Dacă pleacă Edi Iordănescu mâine, plec și eu, cu toate realizările mele la Mediaș. Eu mi-am dat cuvântul unui om cu 40 de ani de fotbal profesionist. Edi Iordănescu nu pleacă, vreau să îi propun un contract pe încă 3 ani. Iar dacă pleacă, vă dau cuvântul meu de onoare, mă las de fotbal. Dacă Iordănescu pleacă, plec și eu, vă anunț acum. Mă las de fotbal și nu mai vreau să aud cât traiesc. Ca să își facă calculele cine vrea să ne ia locul. Sunt 100 care vor să ne ia locul! E singurul om în care am investit sentimente, pentru noi nu există varianta asta. Că și eu am oferte să plec în altă parte și nici eu nu îl las, că noi am venit împreună. Noi vrem să realizăm ceva mai mult. Există loc de mai bine, ca să oferim un fotbal mai bun. În noul sezon să atacăm play-off-ul din prima etapă, nu să vedem dacă avem jucători sau nu avem jucători”, a mai spus Mărginean.

sursa video: Nova TV