Formaţia Gaz Metan Mediaş a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa FC Hermannstadt, în prima etapă a play-out-ului Ligii I. Sibienii au avut doi jucători eliminaţi, unul în minutul 45 şi altul în minutul 82. A fost prima victorie pentru Edi Iordănescu la cârma echipei medieșene dupa 6 etape. De asemenea, Rondon, autorul golului secund, se află la prima sa reușită de la revenirea în Liga 1. Fără victorie din noimebrie, anul trecut, Gaz Metan a început bine primul meci din play-out. Ionuţ Larie a debutat cu gol la echipa antrenată de Edi Iordănescu. Fundaşul repatriat din Kazahstan a fost servit excelent de Chamed. Mijlocaşul medieşenilor a centrat bine şi pentru Olaru, dar portarul sibienilor a respins in extremis. Finalul primei reprize a fost de coşmar pentru echipa lui Miriuţă. Dâlbea a primit al doilea galben pentru un fault la Olaru. În inferioritate numerică, sibienii au fost la un pas de golul egalizator, dar Creţu i-a suflat mingea lui Blănaru din faţa porţii. În prelungiri, Mailat a fost faultat în careu, iar Rondon a stabilit scorul final, 2-0 pentru Mediaş.

FC Hermannstadt – Gaz Metan Mediaș 0-2 (0-1)
Sâmbătă, 9 martie 2019
Ora: 13:00
Stadion: „Nicolae Dobrin” Piteşti
Au marcat: 0-1 Ionuţ Larie (6), 0-2 Mario Rondón (90+1)
FC Hermannstadt: Cabuz – Măţel, Pîrvulescu, Dandea, I. Stoica (Mijuskovic ’46), Tătar – Dumitriu (Javzici ’55), Dâlbea, Sg. Popovici (Pamfile ’80)- Blănaru, Tsoumou.
Antrenor: Vasile Miriuţă
Gaz Metan Mediaş: Pleşca – V. Creţu, Larie, M. Constantin, Buşu – Fofana, L. Aurelio (Ivanov ’72) – Olaru (Pleaşcă ’78), Chamed (Mailat ’62), Caiado – Rondon.
Antrenor: Edi Iordănescu
Cartonaşe galbene: Dâlbea ’16, ’45, Pîrvulescu ’39, Tătar ’84, Blănaru ’90+3 / Buşu ’18, Olaru ’27, Mailat ’84
Cartonaşe roşii: Dâlbea ’45, Dandea ’83
Arbitri: George Găman – Valentin Avram, Dragoş Iliescu – Andrei Chivulete
Observatori: Cristian Nica, Marian Bucurescu

CLASAMENT PLAY – OUT