Dinamo Bucureşti a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Gaz Metan Mediaş, în prima etapă din play-out-ul Ligii 1. În ierarhia play-out-ului, Dinamo a acumulat 23 de puncte şi a urcat pe primul loc, la un avans de două puncte faţă de FC Botoşani, ocupanta locului secund. Gaz Metan se află pe loc retrogradabil, pe 7, cu opt puncte. Antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Cristi Pustai, a fost dezamăgit de atitudinea pe care jucătorii săi au avut-o în timpul meciului pierdut.
„Din păcate, astăzi am arătat rău, am fost o echipă lipsită de atitudine. Dacă doare ceva, doare modul în care ne-am prezentat. E un nou campionat, e o nouă provocare şi numai de noi depindem să ieşim din pasa aceasta în care suntem. Greşeli mari, greşeli de plasament, greşeală de fază fixă. E un semn că trebuie să ne trezim, să ne schimbăm felul de a gândi jocurile. E o diferenţă enormă de la jocul de Cupă cu Astra la acesta. Până la urmă, ne-a învins Dinamo, care, chiar dacă a trecut printr-o perioadă proastă, a înscris multe goluri în sezonul regulat, iar noi nu am putut să le punem probleme”, a spus Pustai, la capătul meciului în care a fost învins de Florin Bratu, fotbalist pe care l-a avut sub comandă la Gaz Metan Mediaş.
Au marcat: Pesici ’35, M. Popescu ’74, Moldoveanu ’90+4
Min. 35, scor 1-0: După o pasă a lui Mahlangu şi o intervenţie ratată a lui Sîrghi, Pesici a scăpat singur cu Pleşca, pe care l-a învins cu un şut la colţul lung;
Min. 74, scor 2-0: Mihai Popescu a trimis mingea cu capul, după un corner executat de Torje de pe partea stângă, Pleşca a respins în faţă şi tot fundaşul dinamovist a şutat balonul în plasă;
Min 90+4, scor 3-0: Robert Moldoveanu a marcat primul gol în Liga I, cu un şut la colţul lung din interiorul careului, după o pasă primită de la Romera.
Au evoluat următoare echipe:
Dinamo: Penedo – Romera, M. Popescu, Katsikas, Olteanu – Mahlangu, Nistor – Torje, Pesici (Monroy ’71), Salomao (Corbu ’87) – D. Popa (R. Moldoveanu ’80). Antrenor Florin Bratu.
Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Popovici, Fytanidis (Roberto Romeo ’77), Sîrghi, Buşu – Neagu, Rosado (Chamed ’58), Cristea – Olaru, Rondon, Dias (Pârvulescu ’58). Antrenor Cristian Pustai.
Arbitri: Robert Dumitru – Bucsi Imre-Laszlo şi Gabriel Bârjac – Lucian Rusandu.