O muncitoare de la Kromberg & Schubert pune pe facebook un filmuleț în care putem vedea confruntarea unor angajați cu un ”responsabil cu disciplina muncii”. Filmulețul (pe care îl puteți vedea aici) prezintă o situație tipică pentru companiile care rulează intens mână de lucru necalificată, în special cele de componente și cablaje auto. Cei din încăperea prezentată sunt muncitori care au fost cândva angajați în alte departamente decât cele de la bandă, aveau vechime, erau calificați în alte domenii etc. Compania vrea să scape de ei. Cum procedează? Îi mută la bandă, oamenii nu fac față, n-au timp nici măcar să se acomodeze, iar apoi li se inventează conspirații împotriva firmei, faptul că vorbesc urât despre operatorul la bandă, că vor salariu mare etc. Efectul e dezastruos, oamenii se ceartă între ei, se toarnă între ei, dominația angajatorului e totală. Rezultatul: muncitorii acceptă până la urmă să plece singuri. Deși sunt rulați mii de muncitori, toată lumea pleacă ”cu lichidare”, iau salariile compensatorii și pleacă, niciunul nu pleacă aflând motivele, pierd drepturi importante precum șomajul.
Ce spune managerul HR al companiei: ” Pe voi patru nu vă văd pe perioadă  lungă, niciodată nu o să vă mai integrați în producție. Din punct de vedere psihic nu puteți să acceptați că ați fost transferați dintr-un loc în altul. Iar dumneavoastră aveți o problemă cu salariul și atâta timp cât aveți o problemă cu salariul… Femeia acuzată îi dă o replică: Dumneavoastră nu veniți la muncă pentru salariu? Nu înseamnă că dacă mă gândesc la bani, nu mă pot integra în producție.” Angajata de la HR recunoaște că i-a desfăcut anul trecut contractul de muncă când era internată în spital – este vorba despre angajata care filmează întâlnirea. Îi acuză că răspândesc zvonuri și creează atmosferă de nemulțumire. Într-un final angajații se ceartă între ei. Unii vor să păstreze jobul, cea care filmează spune că nu mai poate sta în condițiile astea, se duce și filmează cum semnează demisia. Salariile compensatorii sunt recente introduse, a spus un fost angajat, iar mulți au plecat cu obligații diverse neplătite (sute de ore suplimentare ”uitate” și altele asemenea).
Astfel de conflicte spun multe despre halul în care a ajuns relația angajat-angajator. Ideile fiscale ale noii guvernări de a vulnerabiliza și mai tare angajatul e ușor de înțeles ce efecte vor produce. Asta e o Românie dureros de reală. Nimănui nu-i pasă.

SURSA