Se vorbeste tot mai des de supraaglomerarea copiilor in timpul anului scolar: lectii, scoala dupa scoala, cursuri de lego, de limbi straine si de chitara, asa se duce tot timpul lor scriind si invatand.
Parintii, educatorii, tutorii copiilor ar trebui sa invete sa folosesca util vacantele si sa redistribuie din sarcinile din timpul anului scoala in acesta perioada decongestionata. Este si timp de joaca, de plaja si de ascultat muzica, dar este perioada ideala de inscriere la cursuri germana copiii.

Cursurile intensive din cadrul scolii de vara s-ar dovedi deosebit de utile dat fiind ca limba germana se afla in plina ascensiune in topul preferintelor angajatorilor. In copilarie se invata cel mai bine o limba straina fiindca micutii nu se jeneaza cand pronunta gresit un cuvant, ci persevereaza pana ating perfectiunea.

Procesul didactic este organizat minutios, dar scoala in sine este o imbinare a utilului cu placutul avand in vedere clubul de conversatii, jocurile si cantecelele invatate. Programa de curs este respectata si se lucreaza dupa cele mai bune si atractive manuale, care nu sunt incluse in pret. Taxele pot fi achitate integral sau partial, adica in trei transe, dupa posibilitati.

Un curs complet cuprinde 62 de sedinte si trei module, iar pe saptamana se organizeaza 2 sedinte. Se organizeaza cursuri atat pentru prescolari, cat si pentru scolari si elevi mai mari, pe categorii de varsta. In fiecare sapatamana se parcurge o tema de interes major pentru comunicare in limba germana, de aceea este ideal parcurgerea intregului curs.

De asemena se organizeaza si cursuri individuale si pe grupe. Tariful unei ore de germana in grup costa 10 lei, mai putin decat ar costa scoaterea copilului in parc, adica o inghetata si un suc.
Nici pentru cursurile individuale la care participantii sunt in centru atentiei, preturile nu sunt mari si difera in functie de varsta copilului. Se achita 50 de lei+TVA pentru 60 de minute, in cazul prejuniorilor cu varste de 3-6 ani, 75 lei+TVA pentru 90 de minute in cazul cursantilor din clasele I-IV si 90 de lei+TVA pentru 120 de minute de curs, pentru elevii de gimnaziu sau de liceu.