Home » Archive for "UTILE"

Achizitii rapide cu un credit de nevoi personale

Eu am un vis…. Nu il parafrazez aici pe Martin Luther King, ci vorbesc despre cum am ajuns sa imi cumpar eu ceea ce imi doream cu ajutorul unui credit de nevoi personale. Totul a pornit de la un vis, acela de a invata sa cant la un instrument, si anume la tobe. Stiu, suna ciudat, insa imi doream acest lucru inca de cand eram copil, dar lipsa banilor a facut ca totul sa fie, sau macar sa para, imposibil.

Acum, fiind adult, am ca orice om responsabil un job, destul de bine platit. Asa ca, am contactat un profesor si am stabilit sa iau primele lectii de percutie. Dar, pentru a invata un instrument nu este suficient sa mergi la ore, ci trebuie sa repeti mult si acasa. Clar aveam nevoie de un set de tobe. Insa, un set nou si bun costa peste 3000 de lei. Suma asta nu puteam sa o strang pentru ca am si eu, ca toata lumea, o chirie si alte cheltuieli de facut si nu puteam sa o dau nici din salariu pentru ca as fi ramas fara nimic. Profesorul meu a venit insa cu solutia. Sa fac un imprumut in banca. Era necesar un credit de nevoi personale. Imi era cam frica sa apelez la banci pentru ca auzisem povesti despre dobanzi care cresteau, despre rate in euro care explodau si asa mai departe. Dar, tot profesorul meu de percutie m-a linistit spunandu-mi ca si el are un credit si a reusit sa faca cea mai buna alegere cu VreauCredit.ro.

Nu este vorba despre o banca, ci despre o platforma online unde poti gasi cea mai buna banca pentru tine. Adica, acest site iti face comparatii in timp real la credite si rate, pentru toate institutiile din Romania. Fara a pierde timp si fara a te deplasa, afli repede de unde poti lua un imprumut care sa se plieze pe nevoile si pe veniturile tale.

Am calculat suma de care aveam nevoie pentru a-mi cumpara un set de tobe, dar si alte accesorii necesare si cand am tras linie mi-am dat seama ca acesta depasea de cel putin odata si jumatate pretul tobelor in sine. Deci, clar nu puteam sa iau totul cu banii jos. Asa ca, am introdus suma pe site-ul VreauCredit.ro, am pus o perioada de 5 ani pentru rambursare si apoi am apsat cauta.

Mi-au fost oferite peste 60 de rezultate ale cautarii, unde mi se afisau institutiile bancare, dobanzile, ratele lunare, suma totala de rambursat, DAE si tipul creditului. Am selectat poi vreo 3 banci care aveau oferte interesante si am intrat sa vad detaliile. Pana la urma m-am oprit la una din bancile care imi oferea multe avantaje daca treceam cu salariul la ea, printre care si o dobanda mult mai mica. Nu am mai stat pe ganduri si am aplicat. In putin timp am avut banii in cont si am putut sa cumpar primul set de tobe la care visam, cu tot cu accesorii. Sincer, nu imi venea sa cred ca am reusit sa imi indeplinesc visul si intr-un mod atat de simplu. Si, pentru ca am avut sprijin din partea VreauCredit.ro, nici macar nu simt rata lunara.

 

Tu ai un vis? Atunci fa un credit si pune-l in practica!

 

 

 

Programul patinoarului din Piața Regele Ferdinand I pentru luna decembrie

Începând de sâmbătă, patinoarul amplasat în Piața Regele Ferdinand I, din Mediaș este deschis. Iubitorii acestui sport sunt așteptați în fiecare zi după următorul program (programul este valabil pentru luna decembrie):
Luni – Joi și Duminică:
– Tura 1: între orele 12:00 – 13:30
– Tura 2: între orele 14:00 – 15:30
– Tura 3: între orele 16:00 – 17:30
– Tura 4: între orele 18:00 – 19:30
Vineri și sâmbătă va fi și o tură suplimentară între orele 20:00 – 21:30. Durata unei ture este de 90 de minute. Dacă doriți să achiziționați un abonament prețurile sunt următoarele:
– Abonament 10 intrări pentru copii: 30 de lei
– Abonament 10 intrări pentru adulți: 80 de lei.
Pentru copii, prețul pentru o serie este de 5 lei, iar adulți vor plăti 10 lei, iar închiriatul unei perechi de patine este de 10 lei. Patinoarul artificial are o suprafață de 600 de metri pătrați şi este amenajat sub o cupolă luminoasă, iar pe toată perioada de funcționare, medieșenii de toate vârstele vor fi așteptați cu multe surprize pregătite de către organizatori.

 

Meteorologii au anunțat prognoza pentru perioada 9 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020. Ce șanse sunt să ningă de Crăciun

Meteorologii au publicat estimarea prognozei meteo pentru o lună. Ei anunță cum va fi vremea și dacă vor fi precipitații în luna care urmează, în intervalul 9 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020. Vremea se încălzește începând de luni, 9 decembrie, fiind anunțate temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade. Meteorologii spun că sunt șanse mici să ningă de Crăciun dacă tendința de încălzire se menține în următoarele săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo valabilă în intervalul 9 decembrie – 6 ianuarie 2020.

Prognoza meteo în perioada 9 – 16 decembrie

În săptămâna 9 – 16 decembrie, meteorologii spun vom avea parte de o vreme mai caldă decât cea specifică pentru începutul lunii decembrie. La nivelul întregii țări sunt anunțate temperaturi medii cuprinse între 3 și 3,5 grade Celsius. Potrivit ANM, sunt așteptate ploi puternice în nord-vestul țării, însă în regiunile extracarpatice și în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Prognoza meteo în perioada 16 – 23 decembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Din estimările meteorologilor, temperaturile vor avea în medie valori de 4,5 – 5 grade Celsius, în toată țara. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

Cum va fi vremea de Crăciun

În săptămâna 23 – 30 decembrie, temperaturile se vor situa peste cele specifice acestui interval. Meteorologii estimează că se vor înregistra temperaturi medii de 2 grade Celsius la nivelul întregii țări. Cât despre cantitățile de precipitații, acestea vor avea un nivel apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile, arată prognoza ANM.

Vremea de Revelion

În săptămâna 30 decembrie – 6 ianuarie 2020, vom avea parte de temperaturi medii de 1,5 – 2 grade la nivelul întregii țări, arată estimările meteorologilor.

 

Protejați instalațiile de apă împotriva înghețului!

În apropierea sezonului rece, compania Apa Târnavei Mari derulează o serie de acțiuni specifice pentru a preîntâmpina problemele cauzate de temperaturile scăzute la instalațiile și rețelele de apă și canalizare de pe domeniul public. Pe lângă aceste acțiuni, operatorul regional atrage atenția că este necesar ca și utilizatorii serviciilor să ia măsuri, pentru a-și proteja instalațiile de apă și pentru a evita neplăcerile cauzate de îngheț. Compania Apa Târnavei Mari semnalează faptul că, potrivit legislației în vigoare, utilizatorii au obligația întreținerii instalațiilor interioare, precum și a protejării aparatelor de măsură, iar în consecință, sunt responsabili de luarea unor măsuri pentru prevenirea situațiilor de îngheț. Din experiențele anterioare, atunci când am intervenit pentru a rezolva probleme cauzate de temperaturile scăzute, în cele mai multe situații defectele cauzate de îngheț s-au produs pe domeniul privat și pe rețelele interioare ale clienților. Din această cauză, atragem încă odată atenția asupra necesității de protejare a instalațiilor de apă. În acest sens, facem următoarele recomandări:
– verificați rețelele de apă și robineții, înainte de venirea frigului, pentru a vă asigura de buna lor funcționare și pentru a depista eventualele fisuri, vulnerabile la îngheț;
– asigurați-vă că ați blocat accesul aerului rece în incinte, respectiv, cămine de apometre, casa scărilor, subsoluri tehnice, prin montarea de geamuri acolo unde ele lipsesc. De asemenea, puteți recurge la etanșarea cu materiale izolante a căminelor de apometre;
– în cazul căminelor de branșament aflate pe proprietate privată, utilizatorului îi revine sarcina de a proteja contorul de apă, costurile de înlocuire a unui contor înghețat revenindu-i exclusiv acestuia;
– în situația unui îngheț nu vă implicați singur în remedierea contoarele de branșament, deoarece intervențiile neautorizate pot duce la alte probleme și pagube de-a lungul conductelor;
– nu folosiți foc deschis pentru dezghețarea conductelor;
– în situația în care părăsiți locuința pentru mai multe zile, păstrați o temperatură optimă în casă sau goliți de apă rețelele interioare, astfel încât să vă asigurați că acestea sunt protejate împotriva înghețului;
– semnalați orice problemă legată de înghețul instalațiilor la Dispeceratul Central, apelabil permanent la numerele de telefon: 0269/ 448 222 și 0752/ 275 024.
Compania Apa Târnavei Mari va interveni cu promptitudine pentru a rezolva problemele cauzate de înghețul instalațiilor de apă și rețelelor de canalizare de pe domeniul public. În cazul solicitărilor pentru domeniul privat și rețelele interioare se va interveni în limita posibilităților, aceste intervenții efectuându-se contra cost.

 

Restricții de circulație pe perioada defilării militare din 1 Decembrie la Mediaș

În data de 1 Decembrie 2019, Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, organizează o serie de manifestări culturale și ceremonialuri civile și militare, prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României. În vederea desfășurării în condiții de siguranță a ceremonialului militar de defilare, în data de 1 Decembrie 2019, între orele 12:00 – 15:30 se impune oprirea circulației rutiere pe traseul Str. Carpați – Str. C-tin. Brâncoveanu – Str. Mihai Eminescu (până la intersecția cu str. Lucian Blaga/str. St. L. Roth). Tot în data de 1 decembrie, pe perioada desfășurării manifestărilor, parcarea de la cinematograful Central va fi închisă. De asemenea, pentru buna desfășurare a ceremonialului militar, este necesară organizarea unei repetiții premergătoare evenimentului, necesitând, în acest sens, oprirea circulației rutiere vineri, 29 noiembrie 2019, în intervalul orar 8:00 – 10:00 pe str. Mihai Eminescu (segmentul cuprins între intersecțiile cu str. Virgil Madgearu și str. St. L. Roth/str. L. Blaga).

 

Nu ezitati sa alegeti un Mos Craciun de inchiriat!

Ho Ho Ho! Cautati un Mos Craciun de inchiriat? In acest Craciun, Mos Craciun vine in oras si nu trebuie sa faceti coada intr-un magazin pentru a-l vedea. El va veni la dvs. acasa sau la petrecere si va oferi familiei dvs. o experienta memorabila pe care, copiii, parintii si bunicii o vor pretui pentru totdeauna. Fiecare vizita va fi personalizata pentru a se potrivi cerintelor dvs., fie ca va oferi cadourile, va aprinde luminile pomului de Craciun sau va citi povestea preferata de Craciun. Poate chiar sa aduca unul dintre elfi. Acest lucru este posibil cu serviciul oferit de casaluimoscraciun.ro. Si este disponibil in Bucuresti si in judetul Ilfov. Ce servicii sunt disponibile?

  1. Daca doriti sa inchiriati un Mos Craciun pentru o petrecere acasa, trebuie sa intrati pe site si sa il inchiriati din timp. Inca mai este timp pentru asta. Pe site sunt afisate si tarifele. Nu este musai sa vina fix in seara de Craciun. Il puteti inchiria incepand cu data de 15 decembrie si pana pe 25 decembrie. Tarifele variaza intre 250 si 500 de lei, iar durata pentru care Mosul va sta la dvs. acasa va fi de 30-60 de minute. Daca doriti o oferta personalizata, cel mai bine este sa contactati direct echipa la numarul de telefon afisat pe site.
  2. Daca ideea este sa il inchiriati pe Mos Craciun pentru firma, procedura de rezervare este aceeasi. Timpul este standard, de 60 de minute la un pret de 300 de lei. Pentru firmele care sunt in afara Bucurestiului se va percepe o taxa de 50 de lei.
  3. Daca doriti sa il inchiriati pe Mos Craciun pentru serbare, se face programare si vi se vor percepe tarife cuprinse intre 250 de lei si 500 de lei. Timpul de inchiriere este intre 60 si 120 de minte.

In acest an, de sarbatori, faceti urmatorul eveniment chiar mai memorabil, angajand un Mos Craciun realist. Casaluimoscraciun.ro, va conecteaza cu acel Mos Craciun perfect pentru petrecerea de sarbatori. Cu Craciunul care bate la usa, ar fi timpul sa va ganditi bine daca doriti ca petrecerea sa fie una wow, in care copiii si cei mari sa se bucure de cel mai iubit bunic din lume. Aruncati o privire la selectia larga de interpreti variati si profesionisti de pe site. Suntem sigur ca veti gasi un Mos Craciun realist, care sa se potriveasca nevoilor dvs. si sa va faca petrecerea de Craciun speciala.

La casaluimoscraciun.ro, sarbatorile conteaza si echipa isi doreste sa va ofere o petrecere ca in basme. In conceptia lor, Craciunul trebuie sa fie mai special si unic. Echipa se va asigura ca orice persoana care participa la viitoarea petrecere, eveniment sau adunare de familie isi va aminti cu drag acele clipe. In plus, toti vor avea sansa sa vada un Mos Craciun realist!

De ce este important sa il avem pe Mos Craciun la noi acasa? In primul rand pentru cei mici. Vedem din ce in ce mai multe case decorate si ferestrele luminate in preajma sarbatorilor. Copiii sunt, se pare, din ce in ce mai preocupati cu gasirea sau chiar confectionarea frumoaselor decoratiuni de Craciun, incep sa-si faca lista de cadouri si sa cante “O, brad frumos!”… In calitate de parinti, ne intrebam uneori care este de fapt rolul acestor lucruri. Ar trebui sa ne lasam copiii sa creada in Mosul?

Mos Craciun exista!

Ar trebui sa stiti ca pentru copii, Mos Craciun exista! Ei o cred cu tarie, iar imaginatia lor nu are nicio limita cu privire la modul in care un batranel simpatic poate distribui cadouri tuturor copiilor din lume intr-o singura noapte! Cu toate acestea, tot mai multi parinti se intreaba daca nu ar trebui sa le spuna copiilor lor din timp ca toate acestea sunt doar fictiune. Fie ca vor sa-si invete copiii ca darurile lor au fost cumparate cu banii castigati din greu sau pentru ca, pur si simplu, nu vor sa se ii implice prea mult, unii parinti simt ca isi mint copii, pastrand mitul. In ultimii ani, mai multi parinti au inceput sa-si vada copiii drept „adulti mici”. Este adevarat ca vorbim mai mult cu ei si ca ei inteleg multe. Cu toate acestea, raman copii inainte de orice altceva si vor sa traiasca momente pline de magie. De fapt, ei trebuie sa le traiasca din plin si Mos Craciun este personajul perfect. Datorita lui, copiii invata ce este binele si raul, cum sa-si infrunte temerile si multe alte lucruri. Este un mare pas in dezvoltarea lor sociala si emotionala.

In calitate de parinti, ne este teama si de deziluzia, de momentul in care copiii nostri descopera ca totul a fost doar un mit. Cum le putem explica? In primul rand, sa stiti ca nu trebuie sa faceti un caz din asta. Incetul cu incetul, pe masura ce cresc, copiii vor intelege ca este imposibil ca Mosul sa le ofere tuturor cadouri si sa fie si la mall, si sarbatoarea scolii simultan. Iti vor pune intrebari. Probabil vor pune intrebarea: „Exista Mosul?” Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este sa raspundeti: „Ce credeti?” Va sparge gheata si va va permite sa vedeti ce cred. Restul va veni firesc.

Si totusi, pana atunci nu ezitati sa le insuflati ideea ca Mos Craciun exista. Veti vedea ca, chiar si dupa ce nu vor mai crede, le va placea sa il vada la petrecere. Si, pentru asta, Mos Craciun de inchiriat va fi mereu prezent!

 

 

 

Banda adeziva care nu trebuie sa va lipseasca!

Cu totii o folosim extrem de des, fie la locul de munca, fie in propria locuinta si ii gasim tot felul de intrebuintari, insa niciodata nu i-am dat prea multa atentie si importanta, avand in vedere scopurile pentru care este utilizata.

Discutam aici despre banda adeziva, care este utilizata cel mai des pentru sigilarea cutiilor, precum coletele in cazul firmelor decurierat. De asemenea, aceasta se mai poate utiliza si in cazul unei zugraveli fiind vorba despre o banda speciala din hartie, fie pentru a masca diverse obiecte, fie pentru a delimita diverse zone de actiune sau se mai poate folosi si pentru izolarea firelor de curent, in cazul acelei benzi adezive speciale. Acestea sunt doar cateva exemple de banda adeziva, tipurile si intrebuintarile fiind mult mai variate.

Banda adeziva poate fi din hartie dar si din alte materiale precum cauciuc sau PVC. La birou de exemplu, se utilizeaza in general banda adeziva alaturi de un dispozitiv care se numeste dispenser. Acest dispozitiv utilizeaza role de banda adeziva, care poate avea latimi diferite si este vorba despre un mecanism care ajuta la derularea benzii, precum si un cutit cu protectie pentru taierea sa, imediat dupa aplicare.

Insa, fara doar si poate, banda adeziva se utilizeaza cu preponderenta, in cadrul firmelor care se ocupa cu transport colete, ori in cadrum magazinelor care distribuie produse si asa mai departe.. Orice firma sau companie care se ocupa cu vanzarea produselor, in special cei care trimit colete prin curier, trebuie sa fie bine pregatiti cu solutii de ambalare eficiente si de calitate, astfel incat clientul final sa se poata bucura de comanda primita, fiind livrata in conditii maxime de securitate.

Atunci cand luam in calcul impachetarea obiectelor care urmeaza sa fie depozitate ori expediate la distanta, operatiunea poate sa fie destul de daca nu avem la indemana cateva modele diferite de benzi adezive. Banda adeziva este foarte importanta in special in situatia de mai sus, deoarece are rolul de a etansa o cutie de carton si de a-i conferi un plus de siguranta prin sigilarea sa.

De asemenea, putem achizitiona si banda adeziva personalizata, cu ajutorul careia se va putea atrage si atentia asupra modului de manevrare a unui colet de exemplu, prin mesajul “Fragil”. In plus, banda personalizata va ajuta si o identificare viuzala mult mai rapida a coletelor facilitand astfel adiminstrarealor si bineinteles se va mentine imaginea companiei si se va confirma simplu si rapid sursa de provenienta a coletelor.

Daca sunteti in cautarea celor mai bune benzi adezive, fie simple, fie personalizate, atunci numai un simplu click va desparte de o gama extrem de variata, de calitate si accesibila, de benzi adezive de toate tipurile, precum:

  • Banda adeziva de marcare sau avertizare
  • Banda adeziva de mascare pentru zugraveli
  • Banda adeziva pe suport de PVC
  • Banda dublu adeziva
  • Banda mascare Hotmelt
  • Dispenser banda adeziva

Toate acestea sunt de cea mai buna calitate si le veti putea achizitiona printr-un simplu click pe cuvintele marcate anterior, la cele mai bune preturi. De asemenea, acolo veti gasi toate detaliile necesare atat despre produse cat si despre servicii.

 

Programul de lucru cu publicul al S.P.C.L.E.P. Mediaş în perioada procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României – turul al II-lea

Programul de lucru cu publicul al S.P.C.L.E.P. Mediaş – Compartiment Evidenţa Persoanelor în perioada procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României – turul al II-lea este următorul:
– Sâmbătă, 23.11.2019: 08.00 – 16.00
– Duminică, 24.11.2019: 07.00 – 21.00.
În ziua de sâmbătă, 23.11.2019, în intervalul orar 08.00 – 16.00:
– se primesc documentaţii pentru eliberarea Cărţii de Identitate, a cărţii provizorii de identitate (cu excepţia cărţii provizorii eliberate pentru motivul „lipsă locuinţă”), pentru înscrierea menţiunii de reşedinţă;
– se eliberează acte de identitate pentru care au fost depuse documentaţii înainte de 20.11.2019.
În ziua de duminică, 24.11.2019, în intervalul orar 08.00 – 14.00:
– se primesc documentaţii pentru eliberarea Cărţii de Identitate, a cărţii provizorii de identitate (cu excepţia cărţii provizorii eliberate pentru motivul „lipsă locuinţă”), pentru înscrierea menţiunii de reşedinţă;
– se eliberează acte de identitate pentru care au fost depuse documentaţii înainte de 20.11.2019.
În ziua de duminică, 24.11.2019, în intervalul orar 14.00 – 18.00:
– se primesc documentaţii pentru eliberarea cărţii provizorii de identitate (cu excepţia cărţii provizorii eliberate pentru motivul „lipsă locuinţă”), pentru înscrierea menţiunii de reşedinţă;
– se eliberează acte de identitate pentru care au fost depuse documentaţii înainte de 20.11.2019.
În ziua de duminică, 24.11.2019, în intervalul orar 18.00 – 21.00:
– se eliberează acte de identitate, inclusiv cele pentru care au fost depuse documentaţii în 23.11.2019 şi în 24.11.2019, până la ora 14.00.
Documentaţiile care vor fi depuse în 23.11 şi 24.11.2019, în vederea obţinerii de CI/CiP/reşedinţă, trebuie să fie COMPLETE (inclusiv taxă). Actele necesare eliberării, pentru fiecare motiv în parte, se regăsesc la avizierul S.P.C.L.E.P. şi pe www.primariamedias.ro. În ziua de duminică, 24.11.2019, pot fi depuse documentaţii în vederea eliberării CI, la sediul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, din Sibiu – str. Câmpului, nr. 14, în intervalul orar 14.00 – 19.00. În acest caz, taxa de eliberare CI (7 lei) se va achita la sediul D.J.E.P. Respectivele CI vor fi întocmite şi vor putea fi ridicate in cursul aceleiaşi zile, de la sediul D.J.E.P.

 

Importanta folosirii sapunului in viata de zi cu zi

Racelile, gripele si infectiile digestive sunt tot mai frecvente, in special la cei care stau prost cu igiena. Atentie, virusurile si bacteriile se pot transmite si pe cale cutanata. Spalatul pe maini cu apa si sapun, este cea mai buna metoda de protectie impotriva infectiilor. Totusi, cand vine vorba de a achizitiona aceste produse, in general oamenii prefera cantitatea, nu si calitatea, iar acest lucru nu este tocmai bun pentru sanatatea ta si a tuturor celor din jur.  Trebuie sa intelegem ca nu intotdeauna cantitatea este si un sinonim al calitatii. Sapunurile pot exista sub diferite forme, precum lichide, solide sau spuma.

Internetul ne ofera posibilitatea sa gasim informatiile necesare despre produsele de igiena ideale si de unde le putem cumpara. Unul dintre cele mai mari magazine din Romania, care comercializeaza produse de curatenie si igiena pentru casa, de foarte buna calitate, este Sanito.ro.  Cu o experienta in domeniu, de peste 13 ani Sanito.ro, colaboreaza cu multe institutii si firme din Romania, furnizand produse de calitate si la preturi acceptabile. Pe site-ul magazinului, vei gasi o gama foarte buna de produse igienice, precum sapun lichid, sapun spuma, sapun Tork, sapun profesional, dezinfectanti maini, etc.

Se stie ca bacteriile si microbii sunt cel mai usor de contractat si se pot lua in urma unei strangeri de mana atunci cand ne intalnim cu prietenii, cu colegii, cand calatorim in autobuz, cand atingem o balustrada, etc. Folosirea de dezinfectanti maini previne raspandirea microbilor. Gelul dezinfectant Alcoholgel premium 1 litru Tork, este foarte util pentru igiena mainilor, cand nu ai posibilitatea sa te speli pe maini cu apa si sapun. Alcoholgel contine glicerina si betadina pentru a inbunatati si ingriji pielea, atunci cand mainile sunt frecvent frecate cu aceasta solutie. Sanitizeaza si dezinfecteaza rapid mainile fara apa si sapun si elimina bacteriile in proportie de 99,9%. Dezinfectantul de maini Tork, are aprobare conform normelor europene, EN 1500.

Pe langa dezinfectanti de maini, Tork este un producator recunoscut international si pentru gama de sapun lichid si sapun spuma, etc. Sapunul lichid Tork, 475 ml, este ideal pentru spalarea mainilor in grupurile sanitare din birouri, hoteluri, restaurante, etc. Este un sapun usor cremos, foarte fin, este bland cu pielea, previne iritarea, o parfumeaza, lasa o senzatie de proaspat dupa spalare, este testat dermatologic si este foarte economic. O igiena superficiala poate provoca probleme serioase de sanatate. Evenimente recente ne confirma, de asemenea, ca problemele care pornesc de la igiena precara, pot avea pe scara mai larga, efecte nedorite. Bolile grave pe care le poate cauza igiena precara sunt, de cele mai multe ori greu de tratat si foarte costisitoare. Asadar, cel mai simplu este sa previi, nu sa tratezi. Iar daca cele mai multe boli pot fi prevenite prin reguli simple de igiena, atunci, este de datoria noastra, a fiecaruia, sa le respectam, pentru a ne pastra sanatatea. Este greu de imaginat o viata fara apa si sapun.

Indiferent de scopul in care sunt intrebuintate, produsele de igiena comercializate de catre Sanito, fie ca servesc in scopuri profesionale, fie ca este vorba despre locuinta proprie, sunt foarte eficiente si de calitate.

 

 

 

 

Lift pentru pacienții Secției Pneumologie din Mediaș

Reuniți în cadrul unei ședințe extraordinare, aleșii locali din Mediaș au aprobat hotărârea privind reabilitarea instalațiilor edilitare din cadrul clădirii în care funcționează Secția Pneumologie. Prin intermediul proiectului se propune realizarea unui puț din beton pentru lift care va fi alipit de clădire, precum și achiziționarea unui lift pentru pacienți. De asemenea, vor fi reabilitate instalațiile termice și electrice, dar și cele de ventilare și climatizare. De asemenea, vor fi făcute modificări la instalația sanitară și va fi amenajată o baie suplimentară în cabinetul medicului șef, vor fi executate unele modificări interioare în ceea ce privește pardoseala și va fi amenajată o parcare lângă imobilul în care funcționează Secția Pneumologie. Aceste lucrări vin în continuarea unei investiții de amploare derulată la Secția Pneumologie a Spitalului Municipal Mediaș. Clădirea în care funcționează Secția Pneumologie a fost ridicată între anii 1960-1965 și avea nevoie de lucrări masive de reabilitare. Astfel, căile de circulație nu corespund normelor PSI, există un număr insuficient de paturi, saloanele nu sunt dotate cu grupuri sanitare proprii iar izolația termică a clădirii este insuficientă. Anul trecut, conducerea Spitalului Municipal Mediaș a demarat ample lucrări de reabilitare și modernizare ale clădirii, care se referă la extinderea și modernizarea clădirii, măsuri de securitate la incendiu prin ignifugarea întregului material lemnos, refacerea instalațiilor electrice, dar și a alimentării cu apă potabilă, respectiv a instalației de încălzire centrală.

Sursa și foto: Radio Ring

 

Program special în perioada alegerilor pentru Preşedintele României al S.P.C.L.E.P. Mediaş – Compartiment Evidenţa Persoanelor

Programul de lucru cu publicul al S.P.C.L.E.P. Mediaş – Compartiment Evidenţa Persoanelor în perioada procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României este următorul:
Sâmbătă, 09.11.2019: 08.00 – 16.00
Duminică, 10.11.2019: 07.00 – 21.00.
În ziua de sâmbătă, 09.11.2019, în intervalul orar 08.00 – 16.00:
– se primesc documentaţii pentru eliberarea Cărţii de Identitate, a cărţii provizorii de identitate (cu excepţia cărţii provizorii eliberate pentru motivul „lipsă locuinţă”), pentru înscrierea menţiunii de reşedinţă;
– se eliberează acte de identitate pentru care au fost depuse documentaţii înainte de 06.11.2019.
În ziua de duminică, 10.11.2019, în intervalul orar 08.00 – 14.00:
– se primesc documentaţii pentru eliberarea Cărţii de Identitate, a cărţii provizorii de identitate (cu excepţia cărţii provizorii eliberate pentru motivul „lipsă locuinţă”), pentru înscrierea menţiunii de reşedinţă;
– se eliberează acte de identitate pentru care au fost depuse documentaţii înainte de 06.11.2019.
În ziua de duminică, 10.11.2019, în intervalul orar 14.00 – 18.00:
– se primesc documentaţii pentru eliberarea cărţii provizorii de identitate (cu excepţia cărţii provizorii eliberate pentru motivul „lipsă locuinţă”), pentru înscrierea menţiunii de reşedinţă;
– se eliberează acte de identitate pentru care au fost depuse documentaţii înainte de 06.11.2019.
În ziua de duminică, 10.11.2019, în intervalul orar 18.00 – 21.00:
– se eliberează acte de identitate, inclusiv cele pentru care au fost depuse documentaţii în 09.11.2019 şi în 10.11.2019, până la ora 14.00.
Documentațiile care vor fi depuse în 09.11 și 10.11.2019, în vederea obținerii de CI/Cip/reședinţă, trebuie să fie COMPLETE (inclusiv taxă). Actele necesare eliberării, pentru fiecare motiv în parte, se regăsesc la avizierul S.P.C.L.E.P. și pe www.primariamedias.ro. În ziua de duminică, 10.11.2019, pot fi depuse documentații în vederea eliberării CI, la sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor, din Sibiu-str. Câmpului, nr. 14, în intervalul orar 14.00 – 19.00. În acest caz, taxa de eliberare CI (7 lei) se va achita la sediul DJEP. Respectivele CI vor fi întocmite și vor putea fi ridicate în aceeași zi, de la sediul DJEP. În acest caz, taxa de eliberare CI (7 lei) se va achita la sediul DJEP.