Home » Archive for "UTILE"

A început depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire la Mediaș

Direcția de Asistență Socială Mediaș va primi în perioada 11 – 15 octombrie cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire pentru perioada noiembrie 2018-martie 2019. Este necesară o cererea tipizată, completată corect şi complet. Programul de preluare a cererilor este de luni până vineri între orele 8-13. Cererile însoţite de acte doveditoare se depun la sediul Direcției de Asistență Socială, Aleea Comandor Dimitrie Moraru. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţenii români sau străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în municipiul Sibiu, în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie. Acest venit nu trebuie să depășească 615 lei/ membru de familie pe lună. Ajutorul se va acorda și în funcție de sistemul de încălzire utilizat pentru locuință fie că vorbim de gaze naturale, energie termică, electrică, lemne, cărbuni sau combustibil petrolier. Pentru a primi acest ajutor pe întreaga perioadă a sezonului rece, adică noiembrie 2018- martie 2019 dosarul trebuie depus până în data de 15 octombrie. Dosarele se mai pot depune și după această data, dar ajutorul se va primi începând cu luna următoare dacă se depune după data de 20 sau începând cu aceeași lună dacă se depune până în data de 20.

Acte necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire:

– cerere și declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței (formulare tip);
– copii după actele de identitate ale membrilor familiei cu domiciliul sau reședința la adresă pentru care se solicită ajutorul (carte/ buletin de identitate, pașaport, carte de identitate provizorie, certificat de naștere pentru copiii minori sub 14 ani, permis de ședere temporară sau permanentă ori document de identitate pentru cetăţenii străini sau apatrizi);
– adeverinţă de la asociația de proprietari/ locatari pentru persoanele care nu au domiciliul sau reședința la adresă pentru care solicită ajutorul, din care să rezulte că sunt înscriși în cartea de imobil și sunt luați în calcul la stabilirea cheltuielilor pentru întreținerea locuinței;
– acte din care rezultă calitatea titularului cererii față de imobilul pentru care solicită ajutorul: proprietar (copie după contractul de vânzare-cumpărare, extras de carte funciară), chiriaș (contract de închiriere), împuternicit (împuternicire de la proprietar/ titularul contractului de închiriere);
– acte privind veniturile nete lunare realizate de familie în luna anterioară depunerii cererii: adeverinţă privind venitul net (inclusiv valoarea bonurilor de masă), cupoane de pensii, cupoane de indemnizații pentru creșterea copilului pană la 2 sau 3 ani, cupoane de indemnizații cu caracter permanent, cupoane de alocații de stat pentru copii, respectiv alocații pentru minorii dați în plasament familial sau încredințați spre creștere și educare
– acte doveditoare ale veniturilor din închirieri, dobânzi, dividende sau părţi sociale
– declarație privind alte venituri realizate.

Atenție la cine vă bate la ușă! Falși angajați ai ATM Mediaș încearcă să profite de naivitatea oamenilor

Revenim cu un nou apel la vigilența utilizatorilor serviciilor companiei Apa Târnavei Mari, pentru că ne-au fost din nou semnalate cazuri în care anumite persoane s-au prezentat la ușile medieșenilor și sub pretextul că sunt angajații companiei de apă au efectuat anumite verificări ale instalațiilor și au solicitat sume de bani drept contravaloare a acestor prestații. Am mai semnalat un asemenea caz la sfârșitul lunii iunie și revenim cu un nou apel la vigilență: atenție cine vă bate la ușă! Aducem la cunoștința clienților noștri faptul că operatorul Apa Târnavei Mari nu derulează niciun fel de campanie de verificare a rețelelor interioare de apă și canalizare și vă rugăm să fiți vigilenți asupra persoanelor care vă bat la ușă și susțin că sunt angajații companiei noastre. În plus, facem o serie de recomandări pentru a evita astfel de situații neplăcute:
1. Nu permiteți accesul în locuința dvs. decât acelor reprezentanți ai societății Apa Târnavei Mari, care au asupra lor o legitimație de serviciu. Vă recomandăm să examinați acest document cu atenție, iar în cazul în care aveți cea mai mică suspiciune să contactați societatea noastră pentru informații suplimentare la numerele de telefon: 0269 / 845919, 0269 / 830828, 0269 / 841425.
2. Conform Legii 241 (rp 2), limita de competență a operatorului este domeniul public, așadar reprezentanții companiei nu execută lucrări sau verificări la rețelele interioare.
3. Angajații societății noastre nu pretind și nu încasează sume de bani la domiciliul clienților, așadar, refuzați plata pe loc către presupușii angajați ai operatorului! Valoarea serviciilor prestate de reprezentanții ATM se regăsește distinct pe o factură separată de prestări servicii, aferentă lunii respective. Contravaloarea facturii se plătește la casieriile operatorului, la terminalele de tip Paypoint și Payzone, sau prin virament bancar în conturile indicate pe factură.

Emis de Biroul Relații Publice și Comunicare

Structura anului școlar 2018-2019. Calendarul pentru cursuri şi vacanţele elevilor

Elevii și preșcolarii vor începe luni, 10 septembrie, cursurile anului școlar 2018-2019. Pe parcursul celor două semestre, elevii vor avea patru vacanțe: de iarnă, intersemestrială, de primăvară și vacanța de vară, care anunță sfârșitul acestui an școlar, pe 15 iunie 2019. Ministerul Educației a anunțat structura anului școlar 2018-2019 și când vor fi vacanțele școlare în 2018 și 2019. Cursurile din anul şcolar 2018-2019 încep luni, 10 septembrie și însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni), conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Structura anului școlar 2018-2o19 cuprinde:
– semestrul I, în perioada: 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019;
– semestrul al II-lea, în perioada: 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.
Vacanţele școlare ale elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel în 2018 și 2019:
– vacanţa de iarnă, în perioada: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019;
– vacanţă intersemestrială, în perioada: 2 – 10 februarie 2019;
– vacanţa de primăvară, în perioada: 20 aprilie – 5 mai 2019;
– vacanţa de vară, în perioada: 15 iunie – 15 septembrie 2019.
Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de o vacanţă școlară în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019. Programul național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 1 octombrie 2018-31 mai 2019, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ, anunță Ministerul Educației.

 

Vreau sa ma simt, din nou, femeie!

Acum 3 ani am nascut o fetita superba. Spre bucuria mea si a celor din jur, fetita mea a fost si este sanatoasa, a cerscut frumos si am avut norocul sa o pot alapta pana la varsta de 1 an si jumatate. Eram extrem de incantata, deoarece auzisem atatea povesti ale unor mamici care nu puteau alapta si care se chinuisera cu tot felul de pastile, ceaiuri, tratamente si mai mult de 2 sau 3 luni nu reusisera sa isi hraneasca bebelusul la san. Dupa un an si jumatate am considerat ca cea mica este gata pentru a trece la lapticul normal, din comert si am oprit alaptarea. M-am simtit putin rau, insa totul a trecut. Dar, la putin timp, am observat o schimbate la fizicul meu. Forma sanilor mei nu mai era ca inainte. Tesutul mamar devenise moale si gravitatia isi spunea cuvantul. Apoi, am inceput sa citesc si sa vad ca multe femei, dupa alaptare, au avut aceleasi probleme ca si mine. Cu alte cuvinte, sanii se lasasera intr-un mod inestetic. La inceput nu m-a deranjat insa, cu timpul, am simtit o frustrare. Sunt inca tanara si trebuia, de fiecare data, sa port sutiene tip platosa, cu bureti si intarituri, care sa ascunda forma neplacuta pe care o capatasera sanii mei. Mai mult, ma uitam cu invidie, recunosc, la fetele care nu aveau copii si aveau sani frumosi, asa cum fusesera si ai mei inainte de a naste si a alapta. Sotul meu a vazut ca ceva nu e in regula cu mine si a incercat sa ma intrebe ce se intampla. Initial, nu m-am simtit confortabil sa ii spun insa, intr-o seara, am izbucnit in plans si i-am povestit ce ma apasa. A incercat sa ma linisteasca spunand ca el ma iubeste si asa, insa pentru mine nu a fost de ajuns. Atunci mi-a zis sa ma calmez ca vom rezolva situatia. Cam la o saptamana dupa iesirea mea nervoasa, sotul meu mi-a zis sa ma pregatesc pentru ca mergem la doctor. Nu intelegeam despre ce doctor este vorba si de ce ma duce acolo. Pe drum, in masina, mi-a zis ca are un caoud pentru mine. Era vorba despre o programare la Clinica medicului Gad Renert, unul din cei mai buni specialisti in chirurgia estetica. Stiam ca este medicul care a ajutat multe vedete autohtone in a-si mentine frumusetea. Ajunsa acolo, cu o amabilitate deosebita, medicul m-a intrebat ce probelma am si ce anume doresc. I-am raspuns cat se poate de scurt si la obiect:
“- Vreau sa ma simt, din nou, femeie! Imi doresc un implant silicon!”

Vazandu-mi determinarea si dorinta arzatoare mi-a spus sa ma pregatesc pentru consultatie. Dupa ce a analizat situatia, mi-a zis ca ma poate ajuta si mi-a recomandat ridicarea sanilor cu implant. Am fost de acord si in cateva zile ma aflam deja pe masa de operatie. Dupa procedura, pot sa spun ca m-am simtit putin ametita, din cauza anesteziei, dar mai feiricta ca oricand. Acum stau si ma uit si nu imi vine sa cred cat de frumos arata corpul meu. Da, acum ma simt din nou femeie!

Caravana SMURD „Fii pregătit”, va ajunge duminică în Piața Corneliu Coposu din Mediaș!

Caravana “Fii pregătit!” va ajunge duminică, 26 august, în municipiul Mediaș, și va fi amplasată în Piața Corneliu Coposu. Duminică între orele 10:00 – 18:00, personalul ISU Sibiu va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim-ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim-ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. Acesta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.  Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-s…/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna decembrie. În primii doi ani de la lansare, Caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență. Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţăşi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Amintirile de la nunta se pastreaza o viata

Nunta, un moment unic, frumos si perfect din punct de vedere al viitorilor soti. Si este si normal sa fie asa. Nunta este un eveniment plin de traditii, momente frumoase si distractie, alaturi de familie si prieteni. In astfel de conditii, mirii doresc sa pastreze amintirea acestei zile special o viata intreaga.Sunt multe detalii care sunt puse la punct, pana la cel mai mic amanunt. Dar cel mai important, din punctul meu de vedere, este fotograful / cameramanul.

Lipsa acestuia de la evenimentul cel mai important din viata ta inseamna ca nu vei avea dovezile palpabile ale acelui eveniment. Mai pe romaneste, nu vei avea amintiri legate de acea zi, decat cele care ti-au ramas ferm fixate in minte.

In astfel de conditii, ar fi pacat sa nu ai fotografii si video-uri de la nunta, ca sa poti sa te uiti la ele si peste ani ca sa ai ce povesti copiilor si nepotilor tai. Orice poveste este mult mai captivanta daca vine insotita si de imagini! Deci, pentru viitori miri care sunt sau vor sa isi faca nunta, recomand fotograf nunta Bucuresti, ca sa ai pe cineva care sa iti surprinda fiecare emotie si traire din ziua nuntii.

Intotdeauna sa apelati doar la fotografi profesionisti, daca doriti sa aveti parte de poze exceptionale. Nici nu aveti idee cat efort impune fotografia de nunta din partea unui fotograf, indiferent de oras si local. Pentru ca doar un fotograf de meserie stie care sunt cele mai bune unghiuri pentru a surprinde fotografiile, dar stie si cum sa foloseasca lumina si cadrul din jur in avantajul lui.

Sa stiti ca meseria de fotograf nu este cea mai usoara din lume. Acesta trebuie sa surprinda toate momentele, incepand cu machiajul miresei si continuand cu ceremonia religioasa, sedinta foto de dupa cu mirii si familia, terminand cu marea noapte la restaurant, timp in care nu va avea timp sa stea prea mult.

Si pentru ca pregatirile pentru o nunta sunt mai complexe decat pentru oricare alt eveniment, un fotograf profesionist de obicei prefera sa se intalneasca cu viitorii miri cel putin o data ianinte de marele eveniment, pentru a discuta programul si cum va decurge acesta. Se pot face sedinte foto de proba inainte, pentru ca viitori miri si fotograful sa se obisnuiasca intre ei si cu modalitatea in care va decurge sedinta in sine. Astfel, in ziua nuntii aceasta va decurge intr-un ritm natural.

Daca ar fi sa tragem o scurta concluzie, atunci aceea ar fi ca o nunta este incompleta, fara un fotograf care sa ii surprinda toate momentele frumoase. Acele momente frumoase sunt transpuse ulterior in fotografii profesionale, care vor ramane marturie odata cu trecerea anilor. Tocmai de aceea este bine sa apelezi la profesionisti. Ca sa nu ai surprize neplacute dupa ce evenimentul in sine s-a terminat si nu mai poti face nimic sa repari raul pe care un asa zis ‘’fotograf’’ il poate face.

Decat sa risti, mai bine mergi la sigur – fotograful profesionist este una din cele mai bune investitii pe care le poti face la o nunta!

Începe reabilitarea rețelei de apă potabilă pe strada Vlădeasa

Compania Apa Târnavei Mari a demarat de câteva zile lucrările de reabilitare a rețelei de apă de pe strada Vlădeasa, cartierul Vitrometan, din municipiul Mediaș. Având în vedere planurile Primăriei Municipiului Mediaș de a derula în perioada următoare o serie de investiții pentru reabilitarea zonei carosabile, a zonelor pietonale, pentru reamenajarea spațiilor verzi și crearea de noi locuri de parcare – în măsura posibilităților – pe strada Vlădeasa, operatorul Apa Târnavei Mari a considerat că anterior acestora este oportun să reabiliteze rețeaua de apă potabilă pe această stradă. Spre deosebire de rețeaua de canalizare menajeră, reabilitată și extinsă acum câțiva ani prin intermediul investițiilor din cadrul POS Mediu, rețeaua de alimentare cu apă potabilă de pe strada Vlădeasa este veche și într-o stare avansată de degradare. Actuala rețea este executată din conducte de azbociment și prezintă un risc mare de apariție a defectelor, fapt care ar conduce la creșterea numărului de intervenții pentru remedierea avariilor și implicit la disconfortul locatarilor din zonă. Investiția „Reabilitare rețea apă potabilă, zona Vitrometan – strada Vlădeasa – municipiul Mediaș” are o valoare de 103.369,27 lei și se derulează cu finanțare de la bugetul local al municipiului Mediaș, în baza HCL 85/2018. Investiția are ca finalitate reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în lungime de 130 ml, executarea a 6 branșamente la condominii și 2 hidranți. Lucrarea se va derula pe strada Vlădeasa, de la intersecția cu strada Sebeș și până la intersecția cu strada Blajului. Se va lucra pe tronsoane, iar în timpul desfășurării lucrărilor nu va fi necesară întreruperea circulației. Porțiunea de lucru va fi semnalizată corespunzător, iar circulația se va desfășura în condiții de atenție sporită. Lucrările sunt executate de SC Building Group SRL din Mediaș, în perioada 10.08.2018 – 31.10.2018. Suntem încrezători că lucrările vor respecta graficul stabilit, astfel încât la finalizarea investiției locuitorii din zonă să se bucure de servicii de ce mai bună calitate din partea operatorului Apa Târnavei Mari și de un grad sporit de confort. Totodată, rugăm respectuos proprietarii de garaje și de autoturisme din zona în care se vor desfășura lucrările să elibereze amplasamentul pe durata executării lucrărilor, pentru a nu obstrucționa accesul utilajelor și pentru a evita producerea de accidente.

 

Let`s Do It, Romania! Pe 15 septembrie 2018 facem curățenie pe toată Planeta într-o singură zi!

Pe 15 septembrie va fi World Cleanup Day, ziua în care milioane de voluntari de pe tot Globul vor ieși la curățenie. 150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day. Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile. World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament. România va organiza o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară, după cele 5 acțiuni de succes desfășurate începând cu anul 2010. Let`s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România – până acum, peste 1 400 000 de voluntari au participat la evenimentele Let`s Do It, Romania! și au curățat 18 000 de tone de deșeuri. Echipa Let`s Do It, Romania! recrutează voluntari pentru organizare atât pentru echipa centrală de la București, cât și pentru echipele locale din fiecare județ. Sunt căutați voluntari în domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistică, organizator de evenimente sau relația cu autoritățile publice. În acest moment, rețeaua națională numără peste 100 de membri. Toți cei interesați pot aplica pe site-ul letsdoitromania.ro la secțiunea Hai în echipă! Cartarea, sau identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup. Aplicația a fost dezvoltată plecând de la modelul anterior creat în România în anul 2015 și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Cartarea va avea loc în perioada 15 mai – 31 august, iar voluntarii pot participa la evenimentele de cartare comunicate prin pagina de Facebook Let`s Do It, Romania! sau individual, ori de câte ori descoperă o zonă cu deșeuri. Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat. Partenerii instituționali în România sunt Ministerul Mediului, Ministerul Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației Naționale. Parteneri nonguvernamentali: AIESEC, ANOSR, CNE, CTR, Cercetașii României, Federatia VOLUM, Grup PONT, JCI, UOSMR, FDSC.

Mai multe străzi din municipiul Mediaș vor rămâne vineri fără curent electric

Pentru efectuarea unor lucrări programate, se va întrerupe furnizarea energiei electrice, în municipiul Mediaș pe străzile după cum urmează:

VINERI, 17 AUGUST 2018

– între orele 7:30-10:00 în localitatea: Mediaș, pe străzile: Blajului – parțial, Vlădeasa, Iacob Piso – parțial.
– între orele 13:30-16:00 în localitatea: Mediaș, pe străzile: Blajului – parțial, Dorobanților – parțial, Milcov – parțial, Lupeni, Rovinari, Calafat – parțial.
– între orele 17:30-20:00 în localitatea: Mediaș, pe străzile: Buziaș, Unirii – parțial, St.L.Roth – parțial, Lucian Blaga – parțial.

În cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, lucrările pot fi reprogramate. Informaţii actualizate despre întreruperile programate sunt disponibile şi pe pagina de web a societăţii: www.sdeets.ro rubrica „Întreruperi programate – SDEE Sibiu” sau la „Call Center”, telefon 0800-801-929.

Jocurile copilăriei s-au mutat din “faţa blocului” în mediul online

Joaca este asociată automat cu vârsta copilăriei, însă realitatea este alta: cei mai mulți oameni adoră să se joace, chiar și dacă au multe zeci de ani… Dacă în copilărie jocul este o încercare de simulare a vieții de adult (cel puțin în plan teoretic), la maturitate jocul devine o evadare tocmai din lumea rigidă a adulților. Jocurile online gratuite au și ele avantajele lor. În primul rând, sunt extrem de interactive. Chiar și singur, copilul poate juca, iar mintea sa este provocată în cele mai interesante moduri. Apoi, jocurile online gratuite sunt accesibile – poate avea mereu altceva, de la puzzle-uri la fel de fel de alte jocuri. În variantele offline, copiii se plictisesc rapid. Pe net, pot încerca multe jocuri, căci și acolo unde există necesitatea unei plăți, sumele sunt modice. Tot în calitate de adult, te joci în mijloacele de transport în comun, direct de pe telefon – mai ales dacă ai un smartphone. Există multe website-uri de jocuri online, mai mult sau mai puțin pentru copii. Unele sunt 100% gratuite, altele solicită unele plăți, de valoare mică. Industria de jocuri “inocente” nu implică o reglementare precum cea a jocurilor de noroc, căci aici nu este vorba despre pariuri sau jocuri de ruletă ori de poker. Pur și simplu, cel mult plătești niște taxe modice, pentru a beneficia de un anumit serviciu, de un anumit software. Nu primești bani, nu poți să câștigi averi, tot ceea ce primești este un joc, deci niște timp liber plăcut. Plătești cu adevărat pentru divertisment și nu pentru iluzii. Jocuri cu mașini, jocuri cu supereroi, jocuri cu animale sau chiar cu persoane de desene animate – toate îi atrag atât pe cei mici, cât și pe cei mari. În lumea online, nu există decât “vârsta minimă” (pentru conținutul exclusiv adresat adulților), nu și “vârsta maximă”. Așadar, oricât de “bătrân” ai ajunge, ești liber să “te dai” în toate jucăriile din acest imens parc de distracții numit internet. Jocurile online au și ele avantajele lor. În primul rând, sunt extrem de interactive. Chiar și singur, copilul poate juca, iar mintea sa este provocată în cele mai interesante moduri. Apoi, jocurile online sunt accesibile – poate avea mereu altceva, de la puzzle-uri la fel de fel de alte jocuri. În variantele offline, copiii se plictisesc rapid. Pe net, pot încerca multe jocuri, căci și acolo unde există necesitatea unei plăți, sumele sunt modice. De la jocurile clasice cu care obișnuiai să te distrezi în copilărie până la idei mai noi, bună-dispoziție este garantată.