Un urs a cărui prezenţă a fost semnalată în municipiul Mediaş, sâmbătă dimineaţă, este căutat de jandarmi, poliţişti şi silvicultori. Prezența ursului a fost semnalată în zona Școlii Sportive, pe strada Virgil Madgearu și pe pasarela din zona Strada Câmpului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a emis o alertă prin sistemul de urgență RO – Alert prin care populația Mediașului, județul Sibiu, este avertizată asupra prezenței unui urs pe străzile orașului. Ursul a mers apoi pe calea ferată și a fost văzut ultima dată la ieșirea din oraș spre Brateiu.
„Astăzi, în jurul orei 9:00, a fost sesizat faptul că un urs şi-a făcut apariţia în municipiul Mediaş. Un echipaj de jandarmerie, împreună cu poliţişti, poliţişti locali şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Mediaş, efectuează activităţi de scotocire în zona respectivă. În sprijin este şi un echipaj SMURD”, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sibiu.
Jandarmii sibieni le recomandă celor care se întâlnesc cu un urs să nu se apropie de el pentru a face fotografii, să nu îl hrănească, să nu arunce cu pietre, dar să facă zgomot pentru a ţine animalul la distanţă şi să se îndepărteze cât mai mult. De asemenea, trebuie solicitat sprijinul jandarmilor, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.