2

În acest an, Trupa byron împlineşte 10 ani de activitate pe piaţa muzicală, şi a pregătit un turneu naţional şi un show deosebit, cu invitaţi speciali şi o componenţă multimedia modernă.

Primul concert byron a avut loc pe 1 decembrie 2006. De atunci, trupa a lansat nouă materiale discografice, dintre care două concerte live difuzate de HBO România, şi a susţinut sute de concerte în toată ţara. Byron s-a format în 2006 ca urmare a despărţirii lui Dan Byron de trupa Urma. În prezent trupa e compusă din Dan Byron (voce, chitară, flaut), Dan Georgescu (tobe), László Demeter (bass), Costin Oprea (chitară electrică) şi 6fingers (voce, clape). Au cântat prima oară în public pe 1 decembrie 2006, iar primul lor album, Forbidden Drama, a apărut în toamna lui 2007. În octombrie 2009 au lansat albumul A Kind of Alchemy. Trupa byron cântă rock cu influenţe diverse. Trupa byron începe un turneu prin ţară, iar datele şi locaţiile concertelor confirmate până acum sunt:
– 21 octombrie, Cluj, Form Space
– 29 octombrie, Timişoara, Sala Polivalentă CCIAT
– 4 noiembrie, Constanţa, Doors Club
– 5 noiembrie, Galaţi, Daily Pub
– 11 noiembrie, Iaşi, Casa de Cultură a Studenţilor
– 12 noiembrie, Bacău, Berăria Valhalla
– 18 noiembrie, Bucureşti, Fratelli Studios
– 26 noiembrie, Piteşti, Hush Club

Biletele pentru concerte au prețuri speciale de pre-sale și s-au pus în vânzare pe iabilet.ro (pentru spectacolele de la Timișoara, Iași și Cluj) și pe biletmaster.ro (pentru evenimentul de la Cluj).