Trandafirii sunt incontestabil florile care vin in ajutorul celor care nu isi pot exprima sentimentele verbal. Sunt fara doar si poate reprezentantii iubirii, ai puritatii si ai admiratiei. Mai mult decat atat, in functie de tipul trandafirului, de modalitatea in care este ambalat si bineinteles de culoarea acestuia, simbolistica este diferita.

Fiecare nuanta a trandafirilor are o semnficatie aparte. Cateva dintre ele le vom enumera in randurile de mai jos succint, urmand sa detaliem pe fiecare in parte in cele ce urmeaza:

  • Stim bine ca rosu – ilustreaza fara echivoc pasiune si dragoste
  • Trandafirul alb – simbolizeaza iubirea pura si curata, respectul si daruirea
  • Trandafirul galben – prietenie si simpatie.

Insa, la ora actuala, pe piata au aparut trandafiri in diverse nuante, iar pe langa cele pe care le-am mentionat anterior mai sunt si trandafirii portocalii, violet, albastri,  sau chiar negri.

Trandafirul galben

Galbenul este nuanta caracteristica fericirii si bucuriei. Este asociata mai cu seama cu lucurile luminoase, calduroase, cum ar fi de exemplu soarele. Tocmai de aceea se spune ca reprezinta fara doar si poate bucuria absoluta. De exemplu, un buchet de trandafiri galbeni, poate fi daruit in semn de prietenie unei persoane dragi tie. Asadar, daca simti ca vrei sa ii aduci un zambet pe buze celei mai bune prietene, ai prilejul de a-i cumpara un buchet de trandafiri galbeni. Ori daca vrei sa vizitezi pe cineva care nu se simte tocmai bine si care iti este prieten apropiat, atunci poti alege un aranjament din trandafiri galbeni. Cu siguranta vor fi pe placul sau.

Trandafirul alb

Cu ceva timp in urma trandafirii albi erau reprezentantii iubirii absolute, insa cu trecerea timpului semnficatia a fost luata de catre trandafirul rosu, care ilustreaza pasiunea si romantismul. La ora actuala albul reprezinta puritatea absoluta, iubirea inocenta si copilaroasa. Ilustreaza cu succes o iubire bazata pe incredere, respect si unitate. De exemplu, albul este nuanta care predomina in general in rochiile mireselor, iar adesea in buchetul miresei se regasesc trandafirii albi, acompaniati de trandafiri rosii, sau de alte flori care reusesc sa puna in valoarea frumusetea, puritatea si rafinamentul trandafirilor albi. Asadar, daca vrei sa iti impresionezi iubita, sau viitoarea sotie, alege cu toata increderea trandafirii albi, pentru ca nu vei da gres in nici o secunda. Ok Flora iti garanteaza succesul trandafirilor albi.

Trandafirul Purpuriu

Trandafirii purpurii sunt nou aparuti pe piata care ilustreaza integritatea, valoarea si suprematia. De asemenea, poate duce cu gandul la frumusete. De exemplu, daca te afli intr-o relatie de multi ani, iar trandafirii rosii au creat deja o monotonie in cadrul relatiei tale, te invitam sa alegi trandafirii purpurii. Sau mai mult decat atat, poti sa alegi un buchet format dintr-o combinatie a trandafirilor purpurii, rosii si albi. Cu siguranta ca este o splendoare in adevaratul sens al cuvantului.

Poate fi daruit si cu ocazia unei celebrari, a unei zile de nastere, insa ideal este sa nu fie un buchet simplu, ci combinat cu alti trandafiri de nuante diferite.

Acum au aparut si trandafirii criogenati pe care toata lumea ii prefera.