Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, toate competițiile sportive vor fi suspendate până la data de 31 martie 2020.

FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020. Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România. Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal. Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate. De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie.

Toate competiţiile de baschet din această lună au fost suspendate

Meciurile din ligile naţionale de baschet, atât la feminin, cât şi la masculin, precum şi din comptiţiile 3×3, au fost suspendate până la 31 martie, din cauza coronavirusului, a anunțat Federaţia Română de Baschet.
„În vederea prevenirii extinderii pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Federaţiei Române de Baschet, după o consultare cu majoritatea reprezentanţilor cluburilor din Ligile Naţionale de Baschet şi a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor şi Comisiei Centrale de Comisari, decide următoarele:
-Suspendarea meciurilor din Ligă Naţională de Baschet Masculin şi Ligă Naţională de Baschet Feminin până la data de 31.03.2020.
-Suspendarea meciurilor din Turneul Final al Cupei României 3×3, masculin, ediţia 2020, şi a altor competiţii oficiale de baschet 3×3, până la data de 31.03.2020.
-În funcţie de evoluţia situaţiei din România referitoare la pandemia de COVID-19, prezenta decizie va suportă modificări“, se arată într-un comunicat de presă, remis de FRB.
Şi Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat suspendarea tuturor competiţiilor organizate sub egida sa, începând de vineri, până la o dată ce nu a fost precizată, din cauza pandemiei de coronavirus.

Competiţiile de atletism din luna martie se suspendă

Federaţia Română de Atletism a luat decizia de a suspenda organizarea competiţiilor de atletism până la 31 martie 2020, ca măsură de prevenţie împotriva răspândirii virusului COVID-19. Toate competiţiile la care Federaţia Română de Atletism este organizator sau co-organizator vor fi suspendate până la 31 martie, existând posibilitatea extinderii acestui termen în cazul în care măsurile de siguranţă vor impune acest lucru. Decizia a fost luată de Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism, în urma consfătuirii cu membrii Comisiei Tehnice, a celei de Competiţii şi a departamentului medical al federaţiei. Analiza situaţiei actuale a demonstrat că există un grad ridicat de periculozitate în ceea ce priveşte infectarea şi/ sau transmisia virusului COVID-19 la evenimentele sportive din luna martie.