Home » Archive for "TIMP LIBER"

FOTO: Cea mai colorată stradă pietonală din Mediaş. Locul unde vei găsi zeci de umbreluțe colorate suspendate

Moda umbrelelor agățate deasupra unor străzi pietonale, prezentă de câțiva ani prin multe orașe “cu ștaif” de prin Europa și chiar din România, a prins viață, mai nou, și la Mediaș. La fel ca Timișoara sau Alba Iulia, orașul nostru va avea un “curcubeu de umbrele” pe o stradă din zona centrală. Este vorba despre Pasajul Smârdan, unde s-au început montarea de umbrele viu colorate. Sperăm că strada acoperită de umbrele va fi locul preferat al amatorilor de „selfie”. Când vei trece pe acel culoar te vei putea bucura de zecile de umbrele colorate suspendate deasupra capului tău și mai mult ca sigur te vei binedispune. Umbreluțele sunt de la barul specializat în cocktailuri, Passage, și vă sugerăm să mergeți până acolo și să vă pozați sub ele. Fotografiile au fost făcute de Contrast Publicitate.

 

Salariații români vor avea două week-end-uri prelungite. Urmează două minivacanțe pentru mii de români

Două weekend-uri prelungite urmează pentru români, de 1 Iunie și de Rusalii. 1 iunie, Ziua Copilului, a fost declarată zi nelucrătoare de către autorităţi. 1 iunie pică luni, iar angajaţii vor avea parte de trei zile libere. În primul weekend din iunie situaţia se va repeta, deoarece sunt sărbătorite Rusaliile. Anul acesta, prima și a doua zi de Rusalii pică în zilele de 7 iunie, respectiv 8 iunie, adică duminică şi luni. Practic în următoarele două săptămâni, ziua de luni va fi liberă. Concret, până la finalul anului 2020 cetățenii români vor mai avea doar 5 sărbători legale, printre care se numără Adormirea Maicii Domnului și Crăciunul. Iată care sunt zilele libere care vor mai avea loc până în decembrie:
– 15 august 2020 (sâmbătă) – Adormirea Maicii Domnului
– 30 noiembrie 2020 (luni) – Sfântul Andrei
– 1 decembrie 2020 (marţi) – Ziua Naţională a României
– 25 decembrie 2020 (vineri) – Prima zi de Crăciun
– 26 decembrie 2020 (sâmbătă) – A doua zi de Crăciun.
În aceste zile, atât angajatorii din mediul privat, cât și cei de la stat sunt obligați să dea liber salariaților.

 

E stabilit! Când se deschid oficial terasele și când va fi relaxarea plajelor

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat, luni, că se gândește serios la o nouă relaxare, după 1 iunie, deși în ultimele două zile numărul de noi cazuri de coronavirus a început să crească. Nelu Tătaru a precizat că autorităţile nu vor înăspri măsurile de siguranţă, ba chiar este posibilă o nouă relaxare de la 1 iunie.
”În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”. În ceea ce privește deschiderea restaurantelor, Nelu Tătaru a precizat că o decizie în acest sens va fi luată după ce se va constata cum a evoluat situația odată cu deschiderea teraselor. În privința ștrandurilor și piscinelor, lucrurile sunt mai complicate și e posibil ca redeschiderea lor să fie decalată de cea a plajelor.

 

VIDEO: 50 de elevi ai Liceului Teoretic “Axente Sever” au participat online vineri la campania Move Week 2020

Vineri 22 mai, Liceul Teoretic “Axente Sever”, în colaborare cu Federația Română Sportul pentru Toți a organizat campania Move Week 2020. Activitatea s-a desfășurat în mediul online, prin intermediul rețelei Zoom. 50 de elevi ai unității de învățământ, coordonați de doamna profesoară Miredda Câmpean, s-au conectat pe platformă și au efectuat mai multe exerciții și antrenamente cardio. În afara eleviilor axentiști, s-au implicat și doi elevi de la școala gimnazială din comuna Șura Mică. Partenerii liceului medieșean au fost Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Numărul 2 Sibiu. Move Week reprezintă cea mai mare campanie europeană pentru promovarea sportului și a mișcării fizice și a impactului pozitiv al acestora asupra societății europene. Move Week este deschisă participării pentru toată lumea pornind din micile comunități rurale până la marile aglomerări urbane, de la nordul la sudul Europei, din asociații și cluburi sportive din școli și universități.

 

Cinemobilul ajunge la Mediaș. Pe 2 august, în parcarea magazinului Kaufland, proiecție de film în aer liber

Un eveniment inedit pentru copii va avea loc săptămâna viitoare la Mediaș, în parcarea magazinului Kaufland. Caravana cinematografică ajunge vineri, 2 august 2019, de la ora 21:00, în parcarea magazinului Kaufland din Mediaș, unde se va amenaja un mic cinematograf în aer liber. Medieșenii sunt invitați să urmărească filmul „Viața secretă a animalelor” (The Secret Life of Pets), o comedie despre ce fac animăluțele noastre de companie după ce noi plecăm la serviciu sau la școală, zi de zi. Intrarea este liberă iar animația va fi dublată în limba română. Cinemobilul, cea mai accesibilă caravană de film din România, și-a început drumurile prin țară, oferind experiența unui cinematograf în aer liber locuitorilor din regiuni diferite alte țării, care nu au în mod obișnuit posibilitatea vizionării de filme în aer liber. Cea de-a cincea ediție a caravanei Cinemobilul se va extinde până în luna noiembrie. Proiecția de film este organizată cu sprijinul Kaufland România, prin organizația Cinemobilul – Caravana Cinematografică, care este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Parteneri media sunt Radio România Cultural, Hotnews, Agerpres, Cinemagia, IQAds.
Proiecție organizată cu sprijinul Kaufland Romania.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.