Home » Archive for "TEATRU"

Teatrul Ţăndărică transmite online, gratuit, spectacole pentru copii

La cererea publicului din România Teatrul Țăndărică anunță că va avea 2 transmisii în regim de direct în fiecare zi, de luni până vineri de la orele 12:00 și 18:00 și sâmbătă și duminică de la orele 11:00 și 13:00. Ediția de la ora 18:00 va fi reluarea celei de la ora 12:00, respectiv ediția de la ora 13:00 va fi reluarea celei de la ora 11:00. Spectacolele vor fi disponibile în regim de transmisie Live (conform programului atașat) și vor putea fi vizionate timp de 90 de minute începând cu ora programată. Se menționează rugămintea ca toate comentariile să fie postate doar după încheierea transmisiunii live. Transmisiunile sunt gratuite. De asemenea, publicul este rugat să accepte că și la case mai mari pot interveni probleme de transmisie în regim de direct. Echipa Țăndărică face un efort substanțial ca totul să meargă bine. Spectacolele vor putea fi vizionate exclusiv pe pagina de Facebook, Teatrul Țăndărică România. Învățăm făcând!

 

Două spectacole de teatru amânate pentru o dată ulterioară

Din motive independente de voința organizatorilor, evenimentele culturale programate să se desfășoare la Sala Traube, până în 31 martie a.c. vor fi amânate pentru o dată ulterioară. Adresăm rugămintea persoanelor care au achiziționat bilete la cele două spectacole de teatru din luna martie să se adreseze Centrului de Informare Turistică, str. N. Iorga nr.2, pentru înapoierea biletelor și returnarea contravalorii acestora. De asemenea există posibilitatea păstrării respectivelor bilete, acestea fiind valabile pentru accesul la spectacolul reprogramat. Respectivele măsuri sunt luate în contextul prevenirii riscului de apariție și răspândire a Covid -19 (coronavirus) în rândul comunității. Vă mulțumim pentru înțelegerea arătată și vă asigurăm de deplina noastră colaborare.

 

Sâmbătă, două spectacole de teatru la Sala Traube

Primăria Municipiului Mediaș invită medieșenii de toate vârstele la cele două spectacole de teatru ce vor avea loc sâmbătă, 15 februarie, la Sala Traube. Începând cu ora 11:00, actorii Teatrului de Artă Deva prezintă piesa pentru copii „Corbul și Vulpea“ – povestea întâlnirii dintre vulpea cea șireată și corbul cel fudul. Pentru publicul adolescent și adult, seara, de la ora 18:00, este pusă în scenă piesa „Aniversarea“ – o comedie amară ce reflectă perfect societatea modernă și lovește direct în emoțiile și conștientul nostru. Intrarea persoanelor sub 18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet pentru adulți este 10 lei. Biletele sunt puse în vânzare la CIT, str. N. Iorga nr.2, program de luni până vineri, între orele 8:00 –  16:00.

 

Piesa de teatru „Vișinată de afine”, revine pe scena Sălii Traube prezentată de Trupa de teatru „Noi și… Atât”

Trupa de teatru „Noi și… Atât”, în colaborare cu Primăria Mediaș, vă prezintă piesa de teatru „Vișinată de afine” de Cornel Udrea, duminică, 8 decembrie, de la ora 18:00, pe scena Sălii Traube din Mediaș. Piesa „Vișinată de afine”, în regia Marinei Vienescu, este o comedie care aduce în prim plan viața unei comunități dintr-un bloc, confruntați cu diverse stări sociale și morale , în funcție de tipologie și caracterul foarte diferit al personajelor. Acțiunea se desfășoară în apartamentul unei foste prostituate de lux, unde vișinata de afine este pretextul întâlnirii a doua vecine în vârstă, care descoperă o căsnicie pe cale să se destrame și încercarea fostei prostituate de a se restabili moral. Intrarea este liberă.

„Vișinată de afine” de Cornel Udrea

Distribuția: Iulia Oltean, Luciana Rus, Gabi Medeșan, Gabriela Feher, Dan Popa, Bogdan Truță.
Regia: Marina Vienescu.

 

Două spectacole de teatru în aceeași zi la Sala Traube din Mediaș

Iubitorii de teatru din Mediaș vor avea parte, sâmbătă, 16 noiembrie 2019, de un adevărat regal. La Sala Traube din Mediaș, vor avea loc două reprezentanții. Prima dintre acestea, la matineu, la ora 11:00, este piesa „Burtiplici și Tontonici”. Cel mai longeviv spectacol al Teatrului de Artă Deva adresat celor mici și nu numai, „Burtiplici și Tontonici” este un spectacol muzical interactiv cu clovni. Cei doi protagoniști sunt șomeri și găsesc întâmplător un articol în ziar despre un post vacant la circul „Kikirimikiri”. Începe astfel competiția între cei doi. Directorul circului îi urmărește întâmplător și hotărește să-i angajeze pe amândoi spre bucuria tuturor. Ideea de bază a spectacolului este prietenia, indiferent de greutățile vieții.
Distribuția: Roxana Olsanschi și Cristina Lazăr
Regia: Mihai Panaitescu
Muzica: Roxana Olsanschi.
Apoi, în partea a doua a zilei de mâine, de la ora 18:00, pe scena Sălii Traube din Mediaș va fi prezentată piesa „Anonimul Venețian” un spectacol sensibil, profund, uneori ironic și mereu emoționant. Ea și El își trăiesc dragostea dincolo de vreme, într-o Veneție a muzicii și a frumuseții eterne. Aici, iubirea înseamnă libertatea de a înfrunta zâmbind viața și moartea deopotrivă. O dramă romantică specială despre doi oameni care se reîntâlnesc pentru a-și împlini povestea, rămasă neterminată. Fac asta într-un moment tulburător, când timpul pare că și-a pierdut răbdarea, dar iubirea lor rămâne la fel de puternică și de frumoasă, chiar și acum, în apropierea ultimului act. Care pare să dureze cât o clipă… sau cât o viață. Biletele sunt puse la vânzare la Centrul de Informare Turistică din Mediaș situat pe str. N. Iorga nr.2, iar prețul unui bilet pentru un spectacol este de 10 lei. Intrarea este liberă persoanelor sub 18 ani. 

 

Teatru la sala Traube din Mediaș: ,,Te iubesc dar nu pe tine”

Primăria Municipiului Mediaș și SC ArtStigma Cărăbuș prezintă piesa de teatru: ,,Te iubesc dar nu pe tine” , în data de 15 mai, de la ora 18.00, la Sala Traube. O poveste plină de umor și de încurcături. ,,Te iubesc dar nu pe tine” – o piesă ce iese din tipare și pune sub lupă relația de cuplu. Prețul unui bilet este de 25 lei. Intrarea persoanelor între 14-18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Părinții care nu au cu cine lăsa copiii sub 10 ani acasă, pot achiziționa un bilet de 10 lei, pentru sala special amenajată cu jocuri și ateliere creative, din incinta Sălii Traube. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 2.

Sinopsis

,,Te iubesc dar nu pe tine” înseamnă mai mult decât un spectacol în care patru actori își dau rapid și natural replicile și e deasupra hohotelor de râs ale sutelor de spectatori care intră în joc toți odată; înseamnă o stare care te prinde și te trage în interiorul piesei ca într-un vortex. Simți cu personagiile. Ești cu ei, acolo, pe scândură și în viețile lor frivole și complicate.
”Te iubesc dar nu pe tine” în regia lui George Buzoianu e o piesă recomandată tuturor. Căsătoriți, holtei, fete mari sau nonagenari; e spectacolul la care să mergi cu copiii tăi aflați într-a douășpea care încă nu s-au hotărât unde să dea admitere – vor alege Teatrul.
Distribuție: Paula Chirilă, Leonid Doni, Anca Dinicu, Andreas Petrescu

 

Sâmbătă, piesă de teatru dedicată copiilor la Sala Traube: „Trandafirii de piatră”

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 11:00, la Sala Traube, se va juca spectacolul „Trandafirii de piatră”, o piesă dedicată copiilor. Pe un text scris de autoarea Viorica Vandor, dramatizat de Ionela Dănilă şi regizat de Marian Stan, spectacolul transpune în scenă o lume a poveștilor cu personaje de basm, capabile să schimbe lumea. Prețul unui bilet este de 10 lei. Intrarea persoanelor sub 18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, str. Nicolae Iorga nr. 2. În “Trandafirii de piatră”, lumea este salvată de o fetiţă încăpăţânată şi tenace, curajoasă şi inteligentă.
“A fost odată ca niciodată…” adică cândva, demult, “pe vremea când urşii se băteau între ei cu cozile…”, dar care s-a întâmplat de-adevăratelea, pentru că “dacă n-ar fi, nu s-ar povesti!”. Ăsta este basmul, una din creaţiile cele mai vechi ale omului. Pe vremuri, oamenii maturi ascultau basme alături de copii. Astăzi, maturii au trecut la lucruri mai sofisticate, dar care au aceeaşi esenţă, copiii rămânând să asculte în continuare basme. În multe poveşti şi filme soarta omenirii e salvată de eroi de toate felurile. În “Trandafirii de piatră”, lumea e salvată de o fetiţă. Încăpăţânată şi tenace, curajoasă şi inteligentă, la început încearcă doar să se reîntoarcă acasă din lumea în care nimerise întâmplător. Mai apoi, decide să ajute dezinteresat persoane mai în nevoie decât ea, ca la sfârşit să devină fără voie salvatoarea trandafirilor şi implicit a lumii noastre. Şi-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus câte ceva. Ca să aflaţi restul, vă aşteptăm cu drag la spectacol!
Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Isabela Hașa, Laura Tulac, Viorica Bulgac, Nicoleta Miron, Cristina Lazăr, Edgar Bunea, Theodor Crețu, Aurelian Gheorghe, Laurențiu Lungu și Andreea Pascu.

 

TEATRU: Sâmbătă, un nou spectacol de comedie la Sala Traube: „Bani din cer”

Pasionații de teatru au ocazia să vizioneze sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 18:00, la Sala Traube, spectacolul „Bani din cer”, adaptare după Ray Cooney în regia și scenografia lui Marian Stan. Prețul unui bilet este de 10 lei. Intrarea persoanelor între 14-18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Părinții care nu au cu cine lăsa copiii sub 14 ani acasă, pot achiziționa un bilet de 10 lei, pentru sala special amenajată cu jocuri și ateliere creative,din incinta Sălii Traube. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, str. Nicolae Iorga nr. 2.
În ultima vreme se vehiculează cam peste tot cuvinte ca “libertate”, “dragoste”, “cinste”, “onestitate”, “morală”. V-aţi întrebat ce aţi face dacă într-o zi aţi găsi în servieta dumneavoastră cu care mergeţi la serviciu, pardon, “job”, că aşa am auzit că e “cool” să se spună azi, deci, dacă aţi găsi o sumă de bani cu care aţi putea trăi liniştit cu familia până la adânci bătrâneţi, ce aţi face? Aţi păstra-o? Aţi căuta proprietarul? Aţi anunţa poliţia? Aţi dona banii unei biserici, moschei, sinagogi, templu? Aţi sponsoriza un ONG cu scopuri caritabile? Aţi alege “libertatea” fugind cu banii în Serbia sau Costa Rica? Aţi pune mai presus “dragostea de arginţi” cinstei? Dar ce mai înseamnă cinstea în ziua de azi? Mai recunoaşte cineva când greşeşte? E moral să trăieşti după posibilităţile tale, cu munca onestă pe care o faci sau să încerci să te îmbogăţeşti repede, cu orice mijloace? “Aceasta e întrebarea!” Cam aşa stă treaba şi cu spectacolul ăsta! Şi cine va veni să-l vadă, va aprecia sau nu, în funcţie de propria conştiinţă, dacă protagoniştii au procedat bine sau nu în alegerea făcută! Vă aşteptăm!
Distribuţia: Aurel Gheorghe, Viorica Bulgac, Edgar Bunea (Bes), Theo Cretu, Laurentiu Lungu, Laura Tulac, Nicoleta Miron.
Regia și scenografie: Marian Stan.

 

Piesă de teatru la Sala Traube: „Feriți-vă de femeile măritate!”

Primăria Municipiului Mediaș și SC ArtStigma Cărăbuș prezintă piesa de teatru: „Feriți-vă de femeile măritate!”, după Eugene Labiche, în data de 2 aprilie, de la ora 18:00, la Sala Traube. Prețul unui bilet este de 25 lei. Intrarea persoanelor între 14-18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Părinții care nu au cu cine lăsa copiii sub 14 ani acasă, pot achiziționa un bilet de 10 lei, pentru sala special amenajată cu jocuri și ateliere creative,din incinta Sălii Traube. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 2.
Sinopsis:
Un fost Don Juan se căsătorește astăzi. Mireasa este mai tânără cu 30 de ani… Trecutul de seducător al… femeilor măritate se întoarce împotriva sa chiar în ziua nunții. O mamă soacră excentrică, doi soți ai fostelor amante și un valet aiurit transformă ceremonia într-un adevărat coșmar comic.
DISTRIBUȚIE: Anca ȚURCAȘIU, Raluca STRAIA, Dragoș IONESCU, Orodel OLARU, Andrei DUBAN, Dan TUDOR
REGIA: Dan TUDOR

 

Teatru pentru copii sâmbătă la Sala Traube: „Cenușăreasa”

Actorii Teatrului Popular Mediaș revin pe scena Traube cu un nou spectacol de teatru pentru copii. Acesta prezintă povestea cunoscută a Cenușăresei. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 30 martie 2019, începând cu ora 11:00 la Sala Traube din Mediaș. Prețul unui bilet de intrare este de 5 lei. Doi șoricei ne introduc în lumea basmului, cu candoare și umor. Fata cu suflet bun, este nedreptățită de mama și surorile ei vitrege, însa cu ajutorul Zânei, nașa ei, reușește să ajungă la bal. Astfel e găsită de prinț, cel care o va iubi cu adevărat și o va face fericită. Actorii vor da viață personajelor: Cenușăreasa, Mama vitregă, Șoriceii, Lucifer, Surorile vitrege, Zâna, Prințul. Orice spectacol presupune o nouă provocare pentru fiece artist, este momentul de întâlnire/descoperire a actorilor cu personajele noi, care însuflețite cu har și plăcerea jocului, oferă lumină, bucurie și zâmbete pe chipul fiecărui spectator.

 

Mickey Bucătarul. Spectacol muzical de mascote și personaje la Sala Traube

Acum ai ocazia să îți întâlnești personajele favorite în cadrul celui mai distractiv spectacol pentru copii, vineri, 29 martie 2019 de la ora 17:00. Mickey și Minnie știu cât de important este micul dejun pentru a avea energie întreaga zi, așa că au pregătit pentru cei mici un spectacol muzical inedit. Biletele se găsesc online pe site-ul online Eventbook.ro, Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga Nr. 2 , sala de spectacol (cu 2 ore înainte de eveniment în limita disponibilității), oficiile poștale (care sunt semnalizate eventbook.ro).
VIP: 20 lei
Categoria I: 15 lei
Categoria II: 12 lei
Durata spectacolului: 50 minute
Distribuția: Mickey, Minnie, Clownela, Prezentator
Scenariul: Ionela Petri
Regie: Diana Bathory
Coregrafie: Oana Nemeth
Producător: Golden Party
Spectacol pentru audiența preșcolari (2-7 ani) și școlari (8-12 ani)
Locația : Sala Traube. Adresa: Piaţa Regele Ferdinand I, Nr. 16, Mediaș

IMPORTANT:
Un bilet este valabil pentru o singura persoană. Toți participanții la spectacol, adulți și copii, trebuie să cumpere bilet, indiferent de vârstă. Accesul minorilor (0-18 ani) în locația evenimentului se face doar însotiți de minim un adult (părinte sau tutore legal). Accesul în locația evenimentului se face cu aproximativ 30 de minute, înainte de începerea spectacolului. Vă rugam nu întârziați! Persoanele care ajung după începerea spectacolului, au acces în sală, dar își pierd locurile și vor putea ocupa loc, dar în limita scaunelor rămase libere. Atenție, se filmează!

 

Teatru pentru copii: ,,Cenușăreasa” la Sala Traube

Actorii Teatrului Popular Mediaș revin pe scena Traube cu un nou spectacol de teatru pentru copii. Acesta prezintă povestea cunoscută a Cenușăresei, sâmbătă, 30 martie 2019 de la ora 11:00. Doi șoricei ne introduc în lumea basmului, cu candoare și umor. Fata cu suflet bun, este nedreptățită de mama și surorile ei vitrege, însa cu ajutorul Zânei, nașa ei, reușește să ajungă la bal. Astfel e găsită de prinț, cel care o va iubi cu adevărat și o va face fericită. Prețul unui bilet este 10 lei. Intrarea persoanelor sub 18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 2.

 
12