Home » Archive for "TEATRU"

Teatru la sala Traube din Mediaș: ,,Te iubesc dar nu pe tine”

Primăria Municipiului Mediaș și SC ArtStigma Cărăbuș prezintă piesa de teatru: ,,Te iubesc dar nu pe tine” , în data de 15 mai, de la ora 18.00, la Sala Traube. O poveste plină de umor și de încurcături. ,,Te iubesc dar nu pe tine” – o piesă ce iese din tipare și pune sub lupă relația de cuplu. Prețul unui bilet este de 25 lei. Intrarea persoanelor între 14-18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Părinții care nu au cu cine lăsa copiii sub 10 ani acasă, pot achiziționa un bilet de 10 lei, pentru sala special amenajată cu jocuri și ateliere creative, din incinta Sălii Traube. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 2.

Sinopsis

,,Te iubesc dar nu pe tine” înseamnă mai mult decât un spectacol în care patru actori își dau rapid și natural replicile și e deasupra hohotelor de râs ale sutelor de spectatori care intră în joc toți odată; înseamnă o stare care te prinde și te trage în interiorul piesei ca într-un vortex. Simți cu personagiile. Ești cu ei, acolo, pe scândură și în viețile lor frivole și complicate.
”Te iubesc dar nu pe tine” în regia lui George Buzoianu e o piesă recomandată tuturor. Căsătoriți, holtei, fete mari sau nonagenari; e spectacolul la care să mergi cu copiii tăi aflați într-a douășpea care încă nu s-au hotărât unde să dea admitere – vor alege Teatrul.
Distribuție: Paula Chirilă, Leonid Doni, Anca Dinicu, Andreas Petrescu

 

Sâmbătă, piesă de teatru dedicată copiilor la Sala Traube: „Trandafirii de piatră”

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 11:00, la Sala Traube, se va juca spectacolul „Trandafirii de piatră”, o piesă dedicată copiilor. Pe un text scris de autoarea Viorica Vandor, dramatizat de Ionela Dănilă şi regizat de Marian Stan, spectacolul transpune în scenă o lume a poveștilor cu personaje de basm, capabile să schimbe lumea. Prețul unui bilet este de 10 lei. Intrarea persoanelor sub 18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, str. Nicolae Iorga nr. 2. În “Trandafirii de piatră”, lumea este salvată de o fetiţă încăpăţânată şi tenace, curajoasă şi inteligentă.
“A fost odată ca niciodată…” adică cândva, demult, “pe vremea când urşii se băteau între ei cu cozile…”, dar care s-a întâmplat de-adevăratelea, pentru că “dacă n-ar fi, nu s-ar povesti!”. Ăsta este basmul, una din creaţiile cele mai vechi ale omului. Pe vremuri, oamenii maturi ascultau basme alături de copii. Astăzi, maturii au trecut la lucruri mai sofisticate, dar care au aceeaşi esenţă, copiii rămânând să asculte în continuare basme. În multe poveşti şi filme soarta omenirii e salvată de eroi de toate felurile. În “Trandafirii de piatră”, lumea e salvată de o fetiţă. Încăpăţânată şi tenace, curajoasă şi inteligentă, la început încearcă doar să se reîntoarcă acasă din lumea în care nimerise întâmplător. Mai apoi, decide să ajute dezinteresat persoane mai în nevoie decât ea, ca la sfârşit să devină fără voie salvatoarea trandafirilor şi implicit a lumii noastre. Şi-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus câte ceva. Ca să aflaţi restul, vă aşteptăm cu drag la spectacol!
Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Isabela Hașa, Laura Tulac, Viorica Bulgac, Nicoleta Miron, Cristina Lazăr, Edgar Bunea, Theodor Crețu, Aurelian Gheorghe, Laurențiu Lungu și Andreea Pascu.

 

TEATRU: Sâmbătă, un nou spectacol de comedie la Sala Traube: „Bani din cer”

Pasionații de teatru au ocazia să vizioneze sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 18:00, la Sala Traube, spectacolul „Bani din cer”, adaptare după Ray Cooney în regia și scenografia lui Marian Stan. Prețul unui bilet este de 10 lei. Intrarea persoanelor între 14-18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Părinții care nu au cu cine lăsa copiii sub 14 ani acasă, pot achiziționa un bilet de 10 lei, pentru sala special amenajată cu jocuri și ateliere creative,din incinta Sălii Traube. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, str. Nicolae Iorga nr. 2.
În ultima vreme se vehiculează cam peste tot cuvinte ca “libertate”, “dragoste”, “cinste”, “onestitate”, “morală”. V-aţi întrebat ce aţi face dacă într-o zi aţi găsi în servieta dumneavoastră cu care mergeţi la serviciu, pardon, “job”, că aşa am auzit că e “cool” să se spună azi, deci, dacă aţi găsi o sumă de bani cu care aţi putea trăi liniştit cu familia până la adânci bătrâneţi, ce aţi face? Aţi păstra-o? Aţi căuta proprietarul? Aţi anunţa poliţia? Aţi dona banii unei biserici, moschei, sinagogi, templu? Aţi sponsoriza un ONG cu scopuri caritabile? Aţi alege “libertatea” fugind cu banii în Serbia sau Costa Rica? Aţi pune mai presus “dragostea de arginţi” cinstei? Dar ce mai înseamnă cinstea în ziua de azi? Mai recunoaşte cineva când greşeşte? E moral să trăieşti după posibilităţile tale, cu munca onestă pe care o faci sau să încerci să te îmbogăţeşti repede, cu orice mijloace? “Aceasta e întrebarea!” Cam aşa stă treaba şi cu spectacolul ăsta! Şi cine va veni să-l vadă, va aprecia sau nu, în funcţie de propria conştiinţă, dacă protagoniştii au procedat bine sau nu în alegerea făcută! Vă aşteptăm!
Distribuţia: Aurel Gheorghe, Viorica Bulgac, Edgar Bunea (Bes), Theo Cretu, Laurentiu Lungu, Laura Tulac, Nicoleta Miron.
Regia și scenografie: Marian Stan.

 

Piesă de teatru la Sala Traube: „Feriți-vă de femeile măritate!”

Primăria Municipiului Mediaș și SC ArtStigma Cărăbuș prezintă piesa de teatru: „Feriți-vă de femeile măritate!”, după Eugene Labiche, în data de 2 aprilie, de la ora 18:00, la Sala Traube. Prețul unui bilet este de 25 lei. Intrarea persoanelor între 14-18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Părinții care nu au cu cine lăsa copiii sub 14 ani acasă, pot achiziționa un bilet de 10 lei, pentru sala special amenajată cu jocuri și ateliere creative,din incinta Sălii Traube. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 2.
Sinopsis:
Un fost Don Juan se căsătorește astăzi. Mireasa este mai tânără cu 30 de ani… Trecutul de seducător al… femeilor măritate se întoarce împotriva sa chiar în ziua nunții. O mamă soacră excentrică, doi soți ai fostelor amante și un valet aiurit transformă ceremonia într-un adevărat coșmar comic.
DISTRIBUȚIE: Anca ȚURCAȘIU, Raluca STRAIA, Dragoș IONESCU, Orodel OLARU, Andrei DUBAN, Dan TUDOR
REGIA: Dan TUDOR

 

Teatru pentru copii sâmbătă la Sala Traube: „Cenușăreasa”

Actorii Teatrului Popular Mediaș revin pe scena Traube cu un nou spectacol de teatru pentru copii. Acesta prezintă povestea cunoscută a Cenușăresei. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 30 martie 2019, începând cu ora 11:00 la Sala Traube din Mediaș. Prețul unui bilet de intrare este de 5 lei. Doi șoricei ne introduc în lumea basmului, cu candoare și umor. Fata cu suflet bun, este nedreptățită de mama și surorile ei vitrege, însa cu ajutorul Zânei, nașa ei, reușește să ajungă la bal. Astfel e găsită de prinț, cel care o va iubi cu adevărat și o va face fericită. Actorii vor da viață personajelor: Cenușăreasa, Mama vitregă, Șoriceii, Lucifer, Surorile vitrege, Zâna, Prințul. Orice spectacol presupune o nouă provocare pentru fiece artist, este momentul de întâlnire/descoperire a actorilor cu personajele noi, care însuflețite cu har și plăcerea jocului, oferă lumină, bucurie și zâmbete pe chipul fiecărui spectator.

 

Mickey Bucătarul. Spectacol muzical de mascote și personaje la Sala Traube

Acum ai ocazia să îți întâlnești personajele favorite în cadrul celui mai distractiv spectacol pentru copii, vineri, 29 martie 2019 de la ora 17:00. Mickey și Minnie știu cât de important este micul dejun pentru a avea energie întreaga zi, așa că au pregătit pentru cei mici un spectacol muzical inedit. Biletele se găsesc online pe site-ul online Eventbook.ro, Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga Nr. 2 , sala de spectacol (cu 2 ore înainte de eveniment în limita disponibilității), oficiile poștale (care sunt semnalizate eventbook.ro).
VIP: 20 lei
Categoria I: 15 lei
Categoria II: 12 lei
Durata spectacolului: 50 minute
Distribuția: Mickey, Minnie, Clownela, Prezentator
Scenariul: Ionela Petri
Regie: Diana Bathory
Coregrafie: Oana Nemeth
Producător: Golden Party
Spectacol pentru audiența preșcolari (2-7 ani) și școlari (8-12 ani)
Locația : Sala Traube. Adresa: Piaţa Regele Ferdinand I, Nr. 16, Mediaș

IMPORTANT:
Un bilet este valabil pentru o singura persoană. Toți participanții la spectacol, adulți și copii, trebuie să cumpere bilet, indiferent de vârstă. Accesul minorilor (0-18 ani) în locația evenimentului se face doar însotiți de minim un adult (părinte sau tutore legal). Accesul în locația evenimentului se face cu aproximativ 30 de minute, înainte de începerea spectacolului. Vă rugam nu întârziați! Persoanele care ajung după începerea spectacolului, au acces în sală, dar își pierd locurile și vor putea ocupa loc, dar în limita scaunelor rămase libere. Atenție, se filmează!

 

Teatru pentru copii: ,,Cenușăreasa” la Sala Traube

Actorii Teatrului Popular Mediaș revin pe scena Traube cu un nou spectacol de teatru pentru copii. Acesta prezintă povestea cunoscută a Cenușăresei, sâmbătă, 30 martie 2019 de la ora 11:00. Doi șoricei ne introduc în lumea basmului, cu candoare și umor. Fata cu suflet bun, este nedreptățită de mama și surorile ei vitrege, însa cu ajutorul Zânei, nașa ei, reușește să ajungă la bal. Astfel e găsită de prinț, cel care o va iubi cu adevărat și o va face fericită. Prețul unui bilet este 10 lei. Intrarea persoanelor sub 18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 2.

 

Festivalul de Teatru Școlar „Bibicu’ din nou pe scenă”,, la a 13-a ediție la Mediaș

Primăria Mediaș împreună cu Asociația Teatrul Popular organizează ediția a XIII-a a Festivalului interșcolar de teatru „Bibicu’ din nou pe scenă”. Manifestarea va avea loc în ziua de 20 aprilie, de la ora 10:00, la Sala Traube. În cadrul evenimentului vor concura trupe de teatru reprezentând liceele, școlile din Mediaș și din împrejurimi. Tinerii actori vor prezenta piese din dramaturgia românească și cea universală. La finalul festivalului concurs se vor oferi premii constând în trofee și diplome de merit.

 

Spectacolul „D’ale lui Caragiale”, sâmbătă 2 martie, la Sala Traube cu Compania New Talents

Primăria Municipiului Mediaş, în colaborare cu Compania New Talents, organizează Spectacolul „D’ale lui Caragiale”, sâmbătă 2 martie, la Sala Traube, începând cu ora 11:00. Spectacolul debutează cu festivitatea de premiere a elevilor care au participat la Cursul de Actorie organizat de binecunoscutul actor Lucian Dragotă în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, şi continuă cu spectacolul „D’ale lui Caragiale”, în regia aceluiaşi Lucian Dragotă. Intrarea este liberă.

 

Actorii Teatrului Popular Mediaș vor prezenta piesa „Certificatul” de Constantin Venerus Popa

Actorii Teatrului Popular Mediaș vor prezenta piesa „Certificatul” de Constantin Venerus Popa la Sala Traube în data de 30 martie, de la ora 18:00. Trupa ProActoria a Teatrului Popular din Mediaș va da viață personajelor din „Certificatul“ de Constantin Venerus Popa, o piesă în regia Marinelei Barza. Piesa este de fapt o caricatură a lumii medicale. O comedie medicală sprinţară pornită din birocraţia absurdă. Personajul său trece prin împrejurări birocratice incredibile, dar nu dintre cele tenebroase ca la Franz Kafka, ci luminoase şi vesele, ca la români. Un cetățean îşi face un dosar oarecare şi are nevoie de un certificat că e viu, pe care nu îl poate obţine decât de la un medic legist. Care medic legist e nebun de legat cu acupunctură lui cadaverică şi lungirea vocalelor. Urmează consultările interminabile între care examenul psihiatric e o pagină de comedie excepţională. Ajunge chiar la ginecologie, dar doctoriţa, fiind oarbă, îşi închipuie că este vorba de o femeie. Personajul principal trece prin împrejurări birocratice incredibile, ca la români.

 
12