Home » Archive for "ȘTIRI"

Trei medieșeni bănuiți de furt calificat, tentativă la furt calificat și tâlhărie

În data de 22 iunie, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au identificat și prins trei medieșeni cu vârsta de 14, 16, respectiv 24 de ani, bănuiți că au săvârșit mai multe infracțiuni de furt calificat, tentativă la furt calificat și tâlhărie în perioada aprilie – mai 2017, pe raza municipiului Mediaș. Față de cei trei s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în data de 23 iunie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș cu propunere de arestare preventivă ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și tâlhărie. Cercetările continuă în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor trei persoane.

Proiectile şi muniţie neexplodată, descoperite în subsolul Muzeului Municipal Mediaş

Mai multe proiectile, grenade defensive şi focoase neexplodate au fost descoperite, miercuri, în subsolul Muzeului Municipal Mediaş. Pe durata intervenţiei echipei pirotehnice nu se aflau vizitatori în muzeul, dar au fost evacuaţi trei lucrători ai instituţiei. Patru proiectile, trei grenate defensive şi 12 bucăţi focoase au fost descoperite, miercuri, în subsolul Muzeului Municipal Mediaş. Muncitorii le-au descoperit şi au anunţat echipele de intervenţie.  Pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu s-au deplasat la Mediaş şi au ridicat muniţia care a fost depozitată într-un loc sigur, până în momentul în care va fi detonată controlat. Potrivit acestora, muniţia provine, cel mai probabil, din cele războaie mondiale.  Reprezentanţii ISU SIbiu au precizat că pe durata intervenţiei nu s-au aflat turişti în muzeu, trei angajaţi ai instituţiei fiind evacuaţi. Muzeul Municipal Mediaş este cea mai mare instituţie de profil din Mediaş, cel de-al doilea municipiu al judeţului Sibiu. 

Cinci răniți într-un accident pe DN14, la Târnava. Traficul spre Mediaș este blocat

Cinci persoane au fost rănite duminică, într-un accident rutier care a avut loc pe DN14, în localitatea Târnava, unde traficul rutier este blocat pe sensul de mers spre municipiul Mediaș, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu. Printre răniți se numără și un copil. Doi dintre răniți sunt încarcerați. La locul accidentului s-au deplasat trei ambulanțe, un echipaj de descarcerare și o autospecială cu spumă. Traficul rutier este blocat dinspre Sibiu spre Mediaș, la locul accidentului. Se circulă alternativ, doar pe celălalt sens, precizează Poliția. Cauza probabilă a accidentului este o pătrundere pe contrasens, într-o curbă. Se estimează că peste o oră, circulaţia să revină la normal.

sursa foto : NOVA TV
sursa info : AGERPRESS

Cine este şi ce fapte a comis medieşeanul de 26 de ani care s-a spânzurat în Penitenciarul Aiud

Tânărul deţinut care a fost găsit spânzurat marţi seara (13 iunie), în jurul orei 22:20 în celula sa de la Penitenciarul Aiud, se numeşte Petrică Suli (26 de ani) şi este din Mediaş. Anterior incidentului, acesta a avut înregistrate la instanţa din Aiud mai multe cereri de eliberare condiţionată, dar şi plângeri privind decizii ale comisiei de disciplină. Cea mai recentă condamnare, pentru care se afla după gratii, este de 8 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, caz aflat în atenţia Judecătoriei Mediaş. Tânărul, din judeţul Sibiu, se afla la Penitenciarul Aiud din decembrie 2016. A mai fost, însă, după gratii, şi anterior acestei date. Tânărul a fost condamnat pentru omor când era minor, astfel că pedeapsa a fost de 8 ani şi 6 luni de închisoare şi a fost eliberat condiţionat, în februarie 2012, după cinci ani. După ce a ieşit din închisoare, Petrică Suli a mai comis alte infracţiuni cu violenţă. A fost din nou condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru tâlhărie, fiind eliberat în februarie 2016. Apoi, a comis încă un jaf şi a plecat în Italia. În august 2016, a comis o tâlhărie, căreia i-a căzut victimă o femeie de 82 de ani. Potrivit gazetaromaneasca.com, românul a intrat într-o locuinţă din zona Marghera, Venezia, şi când s-a trezit faţă în faţă cu bătrâna proprietară nu a ezitat să o lovească cu violenţă în faţă. I-a cerut femeii să îi spună unde se afla seiful, iar în final a închis-o într-o cameră, legând-o şi împiedicând-o astfel să iasă. Bătrâna a primit 7 zile de îngrijiri medicale pentru traumatism facial şi contuzii multiple. Bărbatul a sustras din locuinţă o bancnotă de 50 de euro, un lănţişor din aur cu cruciuliţă şi două inele din aur. Imediat după jaf, Petrică Suli s-a întors definitiv în România, unde, la începutul lunii noiembrie, a fost prins. Reprezentanţii Penitenciarului Aiud au mai precizat că familia a fost informată despre acest incident (deces), iar cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud.

sursa

Tânăr de 26 de ani din Mediaș, condamnat pentru tâlhărie, găsit spânzurat în Penitenciarul Aiud

Un incident tragic a fost înregistrat, în noaptea de 13 iunie 2017, la Penitenciarul Aiud unde un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Mediaș și-a luat viața. Potrivit reprezentantului instituției de detenție, bărbatul a fost găsit spânzurat, în jurul orei 22:00. Personalul medical al penitenciarului i-a acordat primul ajutor până a fost preluat de urgență de un echipaj SMURD care a continuat, fără succes, manevrele de resuscitare iar la ora 23:41 a fost declarat decesul acestuia. Imediat a fost informată familia și autoritățile competente. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud și de Poliția municipiului Aiud. De asemenea, există o anchetă internă în curs de desfășurare. Tânărul se afla în penitenciar din luna decembrie 2016 și executa o pedeapsă de 8 ani, pentru tâlhărie, în urma sentinței pronunțate de Judecătoria Mediaș. În luna mai 2017, Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins ca nefondat apelul.

sursa

METEO : Ploi torențiale, vijelii și grindină în aproape toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de sâmbătă dimineaţă de la ora 10:00 până luni dimineaţă la ora 3:00. Sâmbătă și duminică vremea se va răci simțitor față de vineri și va ploua în mai multe zone din țară. De luni, temperaturile vor crește din nou.

SÂMBĂTĂ : Vremea va fi în general instabilă, iar în majoritatea regiunilor se va răci semnificativ. Temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50…70 l/mp şi vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, mai ales asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 23 de grade, mai ridicate în sudul Olteniei şi al Munteniei, spre 25…26 de grade.
DUMINICĂ : Vremea va fi în general instabilă în Moldova, Dobrogea și Muntenia, precum și în zonele de deal și de munte, unde vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și vor fi condiții de grindină. Si in restul teritoriului,vor fi ploi de scurtă durată dar pe arii restrânse, mai ales în Transilvania și Oltenia. Vântul va avea intensificări izolate, mai ales la munte. Valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această perioadă îndeosebi în regiunile extracarpatice, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în depresiuni și 25 de grade în nord-vest, la Satu Mare.
LUNI : Se va încălzi semnificativ față de duminică. Pe arii restrânse vor fi averse, mai ales în prima parte a zilei, în regiunile sudice și sud-estice, iar după-amiaza în Carpații Meridionali. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori in partea de vest.

Ultima zi de școală pentru elevii Liceului Teoretic Axente Sever

Așteptată cu multă nerăbdare de către elevi (și nu numai), vacanța a venit. Ziua de 16 iunie a fost ultima zi de școală pentru elevii Liceului Teoretic Axente Sever, clopoțelul punând punct anului școlar 2016-2017. A fost totodată și momentul de bilanț, in care diriginții i-au premiat pe cei mai buni elevi dintre cei buni, pentru rezultatele deosebite din acest an școlar. Festivitatea a fost deschisă de părintele Achim Sărășan cu un cuvânt de indrumare pentru liceenii axentiști dar și pentru părinții elevilor și pentru cadrele didactice ale unității noastre de invățământ. Ulterior doamna directoare Ana-Maria Agîrbiceanu a acordat premii speciale pentru elevii cu rezultate deosebite la concursurile școlare și extrașcolare iar apoi fiecare diriginte a premiat cele mai bune rezultate la invățătură din acest an școlar. Pentru elevii claselor IX-XI urmează o vacanță binemeritată, in timp ce pentru absolvenții claselor a XII-a continuă emoțiile susținerii probelor examenului de bacalaureat. In ultima săptămână a lunii iunie absolvenții vor susține probele scrise ale examenului maturității. Conducerea Liceului Teoretic Axente Sever impreună cu cadrele didactice ale liceului  le dorește elevilor și părinților acestora vacanță plăcută, iar absolvenților claselor a XII-a mult succes la examenul de bacalaureat.

Învestirea noului Consiliu Local al Tinerilor din Mediaș

În urma alegerilor desfășurate în liceele din municipiul Mediaș, noii membri ai Consiliului Local al Tinerilor (CLT) au fost învestiți în funcție, în cadrul unui eveniment festiv desfășurat în Sala „Daniel Thellmann“ a Primăriei. Totodată, noii consilieri au votat și primarul CLT, în persoana Sandrei Danciu, elevă a Liceului Tehnologic „Școala Națională de Gaz“. Viceprimarul CLT este Roxana Maria Bacea, elevă a Liceului Teoretic „Axente Sever“. Mandatul noului Consiliu se va desfășura pe o perioadă de doi ani, iar consilierii noi aleși sunt:
Piters Schanine – Liceul St. L. Roth
Muntean Maria Georgiana – Liceul St. L. Roth
Varga Marius Emanuel – Liceul St. L. Roth
Rusu Cristian Alexandru – Liceul St. L. Roth
Buda Paula Elena – Colegiul Tehnic Mediensis
Albu Amalia Maria – Colegiul Tehnic Mediensis
Dăbău Dorina- Colegiul Tehnic Mediensis
Danciu Sandra – Școala Națională de Gaz
Istrătescu Andrei – Școala Națională de Gaz
Fântână Delia – Școala Națională de Gaz
Țânț Andrada – Școala Națională de Gaz
Goga Anamaria – Școala Națională de Gaz
Achimeț Clarisa – Școala Națională de Gaz
Dîrloșan Adriana Voica – Liceul Tehnologic Automecanica
Rusu Ioan Claudiu – Liceul Axente Sever
Matei Dragoș – George – Liceul Axente Sever
Medeșan Adrian – Liceul Axente Sever
Cindrea Roxana Maria – Liceul Axente Sever
Băcilă Denisa – Liceul Axente Sever
Moldovan Denisa – Liceul Axente Sever
Bacea Roxana – Maria – Liceul Axente Sever

Virgil Metea a fost confirmat pentru încă un mandat de 4 ani la conducerea Romgaz

Consiliul de Administraţie al Romgaz a aprobat pe 7 iunie reînnoirea Contractului de mandat al directorului general, Virgil Marius Metea, pe o perioadă de patru ani. Virgil Metea este director general al Romgaz din 2013. Tot pe 7 iunie a fost ales Gheorghe Gheorghe – Gabriel în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Virgil Metea este licenţiat al Institutului de Petrol şi Gaze Ploieşti, doctor în inginerie mecanică. Până în vara lui 2013 când a fost numit director general al Romgaz, a deţinut funcţia de director general la E.ON Moldova Distribuţie. Din declaraţia sa de avere rezultă că el deţine bijuterii şi ceasuri de 27.000 de euro, depozite bancare în sumă de circa 3 milioane de lei (0,7 milioane de euro), dar şi titluri de stat în valoare de 290.000 de lei. De asemenea, el deţine acţiuni la Transgaz Mediaş şi la fondul de investiţii STK Emergent. Gheorghe Gabriel Gheorghe (46 ani), este absolvent al Facultăţii de Drept „Lucian Blagadin Sibiu. A făcut pregătire şi la Colegiul Naţional de Apărare în 2013. În prezent, este vicepreşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. În perioada octombrie 2013 – februarie 2016, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii. În perioada ianuarie 2013 – aprilie 2013 a fost şeful Direcţiei Antifraudă – Anticorupţie din Ministerul Economiei. Dn octombrie 2012 până în martie 2013, a fost preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. În perioada iulie 2012 – ianuarie 2013 a fost şef al Corpului de Control în Ministerul Economiei, instituţia fiind condusă atunci de Daniel Chiţoiu (ALDE). Până atunci a fost comisar la Garda Financiară Sibiu. Din Consiliul de Administrație al Romgaz mai fac parte: Tcaciuc Sebastian Gabriel, Jansen Petrus Antonius Maria,  Buzatu Florin Dănuț, Stan Bogdan – Nicolae, Chirilă Alexandru și Metea Virgil Marius.

Șofer în stare de ebrietate din satul Buzd, implicat într-un eveniment rutier

În data de 30 mai, în jurul orei 21:30, un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în satul Buzd, în timp ce conducea autoturismul pe DN14, Brateiu — Mediaș, pe fondul vitezei neadaptate s-a răsturnat în afara părții carosabile. Polițiștii rutieri au constatat că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice — 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale. Cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală (art. 336 alin. 1 din Codul Penal).