Home » Archive for "ȘTIRI"

Primăria orașului Copșa Mică continuă programul de igienă orală denumit ,,Periuța de dinți”

Primăria orașului Copșa Mică continuă programul de igienă orală denumit ,,Periuța de dinți”. Programul, început anul trecut în grădiniţele din oraş, intră în faza a II-a prin extinderea şi la ciclul primar şi se adresează de data aceasta școlarilor de la clasele 0 – IV de la toate școlile gimnaziale din Copșa Mică. Beneficiind de suportul logistic al Fundaţiei Columbus, în parteneriat cu Clinica ABBA Dent Sibiu, elevii au luat parte azi la o lecţie despre igiena dentară, despre când şi cum se periază corect dinţii. Elevii au primit şi un orar pe care sunt rugaţi să monitorizeze frecvenţa cu care se spală pe dinţi. Pasta de dinți este sponsorizată de către o farmacie locală din Copşa Mică, care a dorit să se alăture acestui program, pentru a forma deprinderi sănătoase copiilor, cu privire la igiena orală. Programul va continua pe parcursul întregului an şcolar prin prezentări, demonstraţii şi cel mai important prin multă practică zilnică din partea elevilor. Le urăm succes tuturor şi mulţumim şi pe această cale sponsorilor şi voluntarilor implicaţi în proiect pentru ajutorul acordat micilor şcolari, în formarea unor deprinderi de igienă obligatorii.

 

Prognoza meteo: Cât ţine vara şi cum va fi vremea până pe 2 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe o lună. Află, din materialul următor, cum va fi vremea în fiecare regiune a țării, în intervalul 4 noiembrie – 2 decembrie 2019. Vremea până în decembrie se anunță deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. În prima săptămână din luna noiembrie temperaturile maxime vor fi cu 6 grade peste normalul acestei perioade. Ulterior, valorile termice scad dar se mențin mai ridicate decât ar fi normal pentru lunile noiembrie și decembrie.

Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice, estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în restul ţării va fi deficitar, mai ales în sudul şi sud-estul teritoriului.

Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019: Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 18.11.2019 – 25.11.2019: Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile estice şi sud-estice şi apropiat de cel normal al perioadei în rest.

Săptămâna 25.11.2019 – 02.12.2019: Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

 

Contrast Publicitate scoate la vânzare eșarfe pentru suporterii echipei Gaz Metan Mediaș

Cererea mare de materiale promoţionale cu însemnele echipei Gaz Metan Mediaș, i-a determinat pe cei de la Contrast Publicitate, la lansarea spre comercializare a noi materiale, sub marca proprie, pentru suporterii echipei de fotbal. Medieşenii vor să readucă ”istoria în actualitate” prin scoaterea la vânzare a unei colecţii unice de eşarfe cu jucătorii echipei Gaz Metan Mediaș. Ca urmare a numeroaselor solicitări sosite din partea suporterilor, veți găsi la Contrast Publicitate, situat pe strada St.L.Roth nr. 6 ( în curte la cofetăria Sportul) aceste eşarfe la prețul de 30 lei bucata. Program de lucru: de luni până vineri între orele 8:30 – 17:00.

 

Repatrieri decedati pline de compasiune

Cand iti simti sufletul sfasiat, cand ti-au fost smulse radacinile, ai nevoie de multa bunatate si intelegere, sa poti sa faci fata suferintei. Cele mai mari dureri sunt pierderea unei persoane dragi si pierderea sanatatii si a mobilitatii.
Moartea cuiva cu care ai trait sub acelasi acoperis, ai stat la aceeasi masa si v-ati ajutat neconditionat te copleseste. Simti ca nu poti gestiona atata durere. Vorbeam recent cu o colega de serviciu careia i-au murit si tatal si mama si care a locuit cu parintii si imi spunea ca ii este mult mai greu, fiindca i-a vazut in fiecare zi timp de peste 50 de ani, decat i-ar fi unui copil plecat de-acasa.

Din pacate, oamenii vin si pleaca din viata noastra si moartea lor ne surprinde si ne paralizeaza puterea de actiune. Cei de la https://www.repatriere-decedati.ro ofera servicii complexe si pline de bunatate si compasiune pe care nu le poate oferi oricine.
Specialistii de la firmele de pompe funebre de top demonstreaza curaj, pricepere, rapiditate, spirit de organizare si de echipa si multa bunatate fata de apartinatori si fata de decedati.
Familia ramasa acasa se simte lipsita de putere, cand este anuntata ca persoana plecata sa ii schimbe destinul peste hotare a murit.

„A murit” suna diferit cand nu te priveste, cand cel care a murit este necunoscut, dar sonoritatea verbului tot te infioara. Cand „a murit” se leaga de numele cuiva drag si apropiat, situatia se schimba. Vestea te nauceste, aproape ca nu mai poti gandi limpede. Negi, dar stii ca nu te ajuta cu nimic neacceptarea realitatii si ca el are nevoie de tine.
Decedatii depind de apartinatorii supravietuitori si de personalul care se ocupa cu bunatate si compasiune de pregatirea lor.
Numai repatrieri decedati https://www.repatriere-decedati.ro/ scoate familia din incurcatura, fiindca sunt servicii care respecta litera legislatiei funerare si legile omeniei care ne cer sa ii ajutam pe cei indoliati si sa ii inconjuram cu atat de multa caldura sufleteasca, incat sa uite ce ii doare asa de tare.
Daca va aflati intr-o asemenea situatie, un simplu popas pe site-ul celor mai bune firme de pompe funebre care s-au specializat in repatrieri si au vechime in aducerea decedatilor in tara va va linisti.

Imi place cum se adreseaza celor intristati firma de servicii funerare Repatriere-decedati si modul in care a structurat informatiile ca apartinatorii sa se linisteasca si sa simta putina mangaiere sufleteasca!
In cei 15 ani de repatrieri reusite au acumulat suficienta experienta pentru a rezolva cele mai grele cazuri si mii de familii multumite de modul in care a decurs aducerea celor dragi acasa.
Sunt la curent cu numarul romanilor plecati in toate statele europene si cu prevederile legale referitoare la repatrieri.
Solicitantii acestor servicii se pot informa si singuri inaintea consultantei. De pe site, oricine este interesat afla:

-componenta dosarului de repatriere
-diferentele dintre repatrierea terestra, rutiera si cea aeriana, avantaje si dezavantaje
-sicrie de repatriere si reguli de repatriere
-toaletare, imbalsamare, traduceri documente
-incinerari si transportul urnelor
-repatrieri 100% gratuite in urma decesului in accident rutier
-oferirea de asistenta juridica pentru recuperarea daunelor in urma unor accidente rutiere.

Am gasit insa si un serviciu menit sa linstesca si familiile care nu au reusit sa faca repatrierea la timp a celor dragi. Firma prezentata mai sus doreste sa linisteasca sufletele celor care i-au lasat pe cei dragi in pamant strain, fiindca nu s-a putut face altceva atunci. Pentru ei, firma prezentata mai sus realizeaza dezhumari si aducerea in tara a ramasitelor celor care initial fusesera inmormantati acolo.

Nici nu stiti cat de mult valoreaza pentru o mama ca ramasitele copilului ei sa poate fi aduse cat mai aproape de ea! Mama simte ca il ocroteste si in mormant, punandu-i o floare frumoasa, aprinzandu-i o lumanare si dandu-i de pomana tot ceea ce stie ca-i placea copilului.
Firma de servicii funerare a vazut durerea celor care nu au putut sa ii aduca pe cei dragi in cel mai apropiat cimitir, de aceea se angajeaza sa le aduca ramasitele pamantesti acasa.
Ei, specialistii in repatrieri, stiu totul. Poate ca tata este plecat, iar acasa au ramas mama si copiii minori. In cazul in care capul familiei a decedat in urma unui accident de circulatie, cine sa se zbata pentru obtinerea despagubirilor?

Mama nu isi poate lasa copiii singuri, fiindca deja au sentimentul abandonului, iar altcineva nu se poate duce in locul ei, dar firmele de servicii funerare o pot reprezenta si sustine in obtinerea acestor drepturi.
Ajutorul acesta este de nepretuit si continua in tara la solicitarea familiei, adica repatrierea este completata cu servicii necesare inmormantarii in localitatea de destinatie din Romania.
Gata cu lacrimile si cu suferinta care sunt pe punctul sa va imbolnaveasca! Oricum, ele nu vi-l reinvie pe cel drag! Daca el este mort, solicitati neintarziat repatrierea, fiindca fiecare trebuie sa se odihneasca alaturi de cei dragi si in spatiul cunoscut si iubit. Daca zace stingher sub pamant strain, solicitati-le dezhumarea si repatrierea ramasitelor pamantesti!

 

Cum sa pastrezi mai mult timp prospetimea fructelor si a legumele prin intermediul unui producator ladite fructe si legume

Cu siguranta ti s-a intamplat macar o data sa ai impresia ca fructele si legumele se strica mult prea repede, in mult prea putin timp din momentul in care le-ai cumparat sau le-ai recoltat din gradina. Exista mai multi factori care pot influenta prospetimea fructelor si a legumelor, iar astazi le vom dezvalui pe toate, precum si motivul pentru care acestea se strica mult prea rapid si care sunt modalitatile prin care le-ai putea conserva mai mult timp, dar si ce poti face cu fructele si legumele degradate si cu restul acestora.

Cultivarea

Cultivarea fructelor si a legumelor trebuie sa se faca la momentul oportun. Daca le cultivi prea repede atunci acestea nu vor fi suficient de coapte si, ca prin urmare, nu vor avea suficienta aroma. Daca le cultivi mult prea tarziu, acestea vor fi mult prea coapte si trebuie consumate intr-un timp foarte scurt.

In ceea ce priveste legumele si fructele din import, acestea sunt cultivate deseori mult prea repede. Multe dintre ele pot sub actiunea unor anumiti factori sa se coaca in timp, astfel incat pana la ajungerea acestora in magazine ele sa fie la starea adecvata. Cu toate astea sigur ai remarcat multe fructe mult prea coapte, fie mai crude decat ar fi fost starea lor potrivita. O parte din cele care nu sunt suficient de coapte au tendinta de a se coace in timp, unele preferand spatiile inchise si mediile intunecoase. Dar ce facem cu cele mult prea coapte?

Cum conservam mai mult timp prospetimea fructelor si a legumelor

De fiecare data cand achizitionezi din comert fructe si legume ar trebui sa analizezi aspectul acestora si sa le palpezi usor. De exemplu, un fruct cu coaja subtire care se prezinta mult prea moale la palpare inseamna ca e mult prea copt, ceea ce inseamna ca durata lui de viata este redusa si ca trebuie preparat si/sau consumat extrem de repede. Ar trebui intotdeauna sa te orientezi catre fructe si legume medii, adica fructe aparent tari, dar foarte usor moi.

In primul rand, pentru fructele care prezinta o codita, acea codita poate fi infasurata intr-o punga de plastic, in servetele. Coditele sunt la baza esenta dezvoltarii fructului. Blocand porii acesteia poti totodata sa blochezi temporar procesul de dezvoltare, ceea ce inseamna ca poti conserva fructele si legumele proaspete mai mult timp. Unul dintre fructele care se conserva astfel cel mai bine sunt bananele. La polul opus exista fructe si legume care se mentin mult timp proaspete de la natura, daca ele nu sunt tinute in medii extrem de umede, asa cum este ceapa, cartoful si radacinoasele. Multe fructe se supra coc in mediile inchise precum kaki. Astfel, data viitoare cand iti cumperi fructe si legume, fii atent si la aceste aspecte cand te intorci cu ele acasa.

Extrem de important este modul in care le depozitezi. Bananele de exemplu se strica mai usor atunci cand sunt tinute la rece, daca nu ai protejat codita.

Deopotriva, toate legumele si fructele trebuie depozitate corespunzator. De preferat este bine sa respecti “intimitatea” fiecarui fruct sau a fiecarui tip de leguma. Unele au o durata de viata mai lunga, altele mai scurta si astfel, degradarea unora poate provoca degradarea celorlalte. Este bine sa le depozitezi pe categorii, fapt ce face mai usoara identificarea unui numar redus deja degradat si necesar pentru a fi eliminat, salvandu-ti astfel restul produselor.

De asemenea este bine ca ele sa nu fie inghesuite si aruncate unele peste altele, in special daca vorbim de legume si fructe cu coaja moale ca rosiile, bananele, vinetele, etc. In acest caz iti recomand acest producator ladite fructe si legume care concepe exclusiv lazi adecvate, de cea mai buna calitate, ce sunt un suport excelent pentru depozitarea fructelor si a legumelor. Ele pot fi utilizate atat in gospodariile clasice, cat si in industrie, la livezi, in industria de procesare si preparare a legumelor, etc.

Vom gasi in portofoliul acestui producator o varietate estrem de larga de ladite si cuve de depozitare si pentru alte domenii, fapt ce poate ajuta la eficientizarea unor procese si la cresterea randamentului acestora, la mentinerea prospetimii unor astfel de fructe si legume, cat si la o buna gestionare.

Este important modul in care alegem cuvele si/sau laditele pentru depozitarea fructelor si a legumelor?

Este extrem de important! Lazile din materiale mult prea fine risca sa se deterioreze extrem de usor in orice moment, asa cum sunt lazile din carton, respectiv cutiile, cat si cele dintr-un plastic foarte subtire. Acestea pot necesita depozitarea unor cantitati mai mici de produse datorita masei voluminoase pe care acestea o au. In speta, de calitatea acestor cuve de depozitare depinde calitatea legumelor si a fructelor in momentul in care ajung la consumatori, fapt ce implica in mod direct o serie de cheltuieli si se rasfrang in profit.

 

Consumabile catering? Doar in magazinul Sanito!

De foarte mult timp am cautate diverse metode prin care sa imi iau mancare gatita acasa la munca. De-a lungul anilor am utilizat diverse tipuri de caserole, pungi si cutii pana cand intr-un final am aflat despre magazinul online Sanito.ro, de la un coleg de la munca.

Nu neaparat ca aici am gasit noi metode de ambalare si transport a alimentelor si bauturilor insa calitatea produselor disponibile este net superioara fata de cele din alte magazine. Si mai mult de atat, preturile sunt foarte accesibile, mai ales pentru cei care cumpara ca persoane juridice, pretul fiind fara TVA iar transportul gratuit, realizat in 24 de ore.

Pentru mine cele mai importante sunt caserolele, pentru a-mi putea lua mancarea la munca cat mai simplu. La Sanito am descoperit modele de caserole destul de interesante ca aspect si functionalitate, care pot pastra mancarea proaspata si gustoasa. Multe dintre modelele anterior, fie ele din pastic sau carton, dadeau alimentelor un miros cam neplacut, mancarea fierbinte forma condens si incalzea caserola prea rau. Dar, de cand folosesc caserole de unica folosinta de la Sanito.ro nu imi mai fac griji din aceste cauze.

Tot pentru ambalare utilizez si folie aluminiu, in mare parte pentru sandwich-uri sau pentru a acoperi anumite caserole in cazul in care nu am capac dar si pungi plasic sau din hartie. Si aceasta ofera aceleasi proprietati ca si caserolele, pastrand mancarea proaspata si in siguranta. Astfel am inceput sa invat ce inseamna cu adevarat calitate superioara. Am observat acelasi timp si ca unele dintre firmele de la care mai comanda mancare colegii de serviciu utilizeaza aceleasi consumabile, poate chiar de la Sanito.

Ceea ce imi place cel mai mult este ca aici pot gasi caserole pentru un anumit tip de mancare, ca de exemplu caserole pentru supa, pentru salata sau caserole „platou” pentru alte tipuri de mancare. Si pentru ca tin cont de reciclare si efectele negative ale poluarii, aleg doar produse biodegradabile, in acest caz caserole din trestie de zahar.

Acelasi lucru il pot spune si despre paharele pe care le cumpar de aici. Aleg pahare de unica folosinta din carton, cu tot cu capac, pentru cafea. Ca si mancarea, si cafeaua o prepar acasa si o iau la munca intr-un termos dar prefer sa o beau din pahare. De aceea, am mereu la birou unde set de pahare, unul de capace si unul de palete pentru a mesteca in ea.

Una dintre problemele cu care se confrunta multe persoane dar si afaceri care au nevoie de consumabile de catering este alegerea furnizorilor. In unele cazuri nu pot gasi la acelasi furnizor toate cele necesare fapt care aduce de la sine costuri mai mari pentru transport si nu numai. Dar la Sanito vom gasi tot ceea ce avem nevoie pentru orice tip de afacere in care este nevoie de astfel de consumabile, indiferent daca este vorba despre alimente sau bauturi.

O afacere este cu atat mai buna cu cat le ofera clientilor servicii si produse mai bune. De accea Sanito.ro este cea mai buna alegere in aceasta privinta.

 

Tot ceea ce trebuie sa stii despre coroane dentare

Netratarea la timp a cariilor dentare deterioreaza total dantura ceea ce face ca reconstructia acesteia sa fie mai greu de realizat si cu costuri financiare mai mari. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie este recomandat ca periodic fiecare persoana sa mearga la un control stomatologic de rutina. De asemenea, este foarte important sa te prezinti la medicul stomatolog in cel mai scurt timp posibil in cazul in care ai o carie dentara. Aplicarea unei coroane dentare este o decizie pe care o ia medicul stomatolog dupa analizarea in detaliu a dintelui afectat de catre carie. In cazul in care caria a deteriorat complet dintele este clar ca aplicarea unei coroane dentare este singura modalitate prin care dintele poate fi restaurat.

4 situatii in care este necesara aplicarea unei coroane dentare
Pentru a fi sigur ca ai nevoie de aplicarea unei coroane dentare este necesar sa mergi la un medic stomatolog. Acesta, dupa o analiza amanuntita a situatiei si dupa incercarea altor metode de tratare iti va spune daca este sau nu necesara aplicarea unei coronite dentare. De regula, aplicarea unei coroane dentare se realizeaza in urmatoarele 4 situatii:

1.Pentru a acoperi un pivot dentar.
2.Pentru a acoperi un implant dentar.
3.In cazul in care radacina dintelui poate fi tratata si utilizata in reconstruirea dintelui.
4.In cazul in care din diferite motive nu se poate aplica sau nu se doreste aplicarea unui implant dentar. Chiar daca implantul dentar este in acest moment cea mai buna modalitate prin care se inlocuieste un dinte lipsa sunt situatii in care implantul dentar nu este recomandat. De asemenea, avand in vedere ca aplicarea unui implant dentar necesita o cheltuiala destul de mare nu isi poate permite orice persoana aceasta metoda inovativa de inlocuire a dintilor lipsa. In aceasta situatie, coroana dentara este singura metoda disponibila.
Principalele avantaje oferite de catre coroanele dentare

Indiferent de motivul pentru care ai ales sa iti fie aplicata o coroana dentara trebuie sa stii care sunt avantajele de care vei beneficia. Cele mai importante avantaje sunt:

-Reda functionalitatea dintelui. Acesta este cel mai important avantaj oferit de catre apelarea la montarea unei coroane dentare. Dupa ce acesta este aplicata vei avea din nou o dantura perfect functionala si placuta din punct de vedere estetic.
-Durata de utilizare foarte mare. Avand in vedere ca mersul la medicul stomatolog necesita costuri destul de mari fiecare dintre persoanele care apeleaza la serviciile stomatologice isi doresc ca acestea sa fie cat mai durabile. Coroana dentara este un exemplu foarte bun in aceasta privinta. De cele mai multe ori aceasta are o durata de utilizare mai mare decat are radacina dintelui.
-Procesul de montare a unei coronite dentare se realizeaza destul de repede gratie tehnologiei avansate de care beneficiaza cabinetele stomatologice.
-Imita aproape la perfectie dintele natural. Acest detaliu este foarte important pentru persoanele care se simt complexate de modul in care arata cand zambesc. Utilizand o coroana dentara de cea mai buna calitate aceasta frustrare nu mai exista.

Ce tip de coroana dentara alegi?

Tehnologia a avansat atat de mult incat in momentul de fata un pacient poate alege din mai multe variante tipul de coroana dentara care sa ii fie montata. Coroana dentara din zirconiu este cea mai buna optiune pe care o poate alege un pacient care are nevoie de aplicarea unei coroane dentare. Principalele motive pentru care aceasta este cea mai buna varianta sunt urmatoarele:
1.Este 100% compatibila. Acest aspect este foarte important pentru ca sunt multe situatii in care un pacient nu poate beneficia de anumite tratamente stomatologice pentru ca organismul sau nu este compatibil cu materialele utilizate pentru realizarea tratamentului stomatologic.

2.Ofera un grad ridicat de protectie gingiilor.
3.Rezista fara nici un fel de problema la temperaturile ridicate cu care dantura intra in contact.
4.Are o durata de utilizare foarte mare.
5.Zirconiul este un material care imita la perfectie dintele natural.

Concluzii

Netratarea la timp a cariilor dentare poate conduce la pierderea totala sau partiala a dintelui, lucru pe care nu cred ca si-l doreste vreo cineva. Pentru a nu ajunge intr-o astfel de situatie este foarte important sa avem grija de dantura, sa ne spalam pe dinti in fiecare zi si periodic sa mergem la un medic stomatolog pentru un control preventiv si pentru a mai afla recomandari cu privire la modul in care trebuie intretinuta dantura.
In cazul in care dintele trebuie reconstruit aplicarea unei coroane dentare este modalitatea prin care acest lucru poate fi realizat. Datorita avantajelor pe care le ofera, coroana dentara din zirconiu este cea mai buna varianta atunci cand vine vorba de tipul de coroana dentara. Aceasta poate fi montata in cabinetul stomatologic al clinicii dentaline-clinic. Pentru a afla mai multe informatii despre coroanele dentare dar si despre celelalte tratamente stomatologice oferite apeleaza cu incredere la specialistii care lucreaza in cadrul acestei clinici stomatologice.

 

Ce pasi sa urmezi pentru ca bucataria ta mica sa devina un spatiu aerisit si confortabil?

Iti doresti ca bucataria ta sa fie acel spatiu in care mancarurile pe care le  prepari si fiecare reteta noua pe care o experimentezi sa fie de fiecare data niste  activitati placute, desfasurate in cele mai bune conditii, in confort si intr-o atmosfera placuta, relaxanta.

Si ca aceste conditii sa fie indeplinite, te vei stradui ca amenajarea acestui spatiu important din locuinta ta sa fie realizata cat mai bine si sa faci in asa fel incat sa poti elimina cel mai dificil impediment. Este vorba despre dimensiunea bucatariei tale, una destul de redusa si care iti pare un obstacol in obtinerea celor mai bune rezultate la amenajarea acesteia.

Dar, de fapt, doar la prima vedere este vorba despre un mare neajuns, pentru ca, de fapt, poate fi eliminat daca apelezi la cateva solutii simple, dar de efect. Astfel, indiferent de stilul mobilierului pe care ti-l doresti in bucatarie, pentru a castiga spatiu, orienteaza-te catre corpuri suple, dar cu capacitate mare de depozitare, pentru toate ustensilele folosite la gatit sau la servit masa, cu piese suspendate, pentru a valorifica la maximum, in special pe verticala cat mai mult din spatiul avut la dispozitie, fara a aglomera inutil.

Pentru intrare alege un model de usi din sticla glisante. Cu aceste tipuri de usi cu deschidere pe orizontala vei ocupa mai putin din spatiul disponibil, iar transparenta  sticlei va mari vizual bucataria, va spori luminozitatea incaperii si va contribui la aspectul ei aerisit.

Optarea pentru a incarca cu majoritatea pieselor de mobilier doar un singur perete este recomandata pentru a lasa cat mai multa libertate de miscare in bucatarie. Daca avem obiceiul de a manca in living, atunci putem renunta la a mai instala o masa in bucatarie sau putem alege un model care se rabateaza in perete, alaturi de scaune care se pliaza si se depoziteaza usor cand nu sunt intrebuintate. Culorile cat mai deschise, alb, nuante de crem, bej sau gri cat mai luminoase, calde in  care sa fie zugraviti peretii bucatariei si sa se regaseasca si la piesele de mobilier, alaturi de ordinea mentinuta permanent in aceasta camera, vor contribui la randul lor la atmosfera aerisita si la aspectul de spatiu suficient  pentru aceasta camera in care ne petrecem mult timp in fiecare zi.

 

Un urs văzut în Mediaş pune pe jar poliţiştii, jandarmii şi silvicultorii. ISU Sibiu a emis alertă prin sistemul de urgență RO – Alert

Un urs a cărui prezenţă a fost semnalată în municipiul Mediaş, sâmbătă dimineaţă, este căutat de jandarmi, poliţişti şi silvicultori. Prezența ursului a fost semnalată în zona Școlii Sportive, pe strada Virgil Madgearu și pe pasarela din zona Strada Câmpului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a emis o alertă prin sistemul de urgență RO – Alert prin care populația Mediașului, județul Sibiu, este avertizată asupra prezenței unui urs pe străzile orașului. Ursul a mers apoi pe calea ferată și a fost văzut ultima dată la ieșirea din oraș spre Brateiu.
„Astăzi, în jurul orei 9:00, a fost sesizat faptul că un urs şi-a făcut apariţia în municipiul Mediaş. Un echipaj de jandarmerie, împreună cu poliţişti, poliţişti locali şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Mediaş, efectuează activităţi de scotocire în zona respectivă. În sprijin este şi un echipaj SMURD”, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sibiu.
Jandarmii sibieni le recomandă celor care se întâlnesc cu un urs să nu se apropie de el pentru a face fotografii, să nu îl hrănească, să nu arunce cu pietre, dar să facă zgomot pentru a ţine animalul la distanţă şi să se îndepărteze cât mai mult. De asemenea, trebuie solicitat sprijinul jandarmilor, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

 

Apeleaza la cel mai bun restaurant nunta Bucuresti

Nunta este un eveniment important in viata viitorilor miri, de aceea, trebuie organizata pana in cele mai mici detalii. De cele mai multe ori, este destul de greu sa iti organizezi propria nunta pe cont propriu, pentru ca sunt foarte multe detalii (mai mici sau mai mari) de care trebuie sa te ocupi, caz in care se poate sa uiti de anumite aspecte pe care trebuie sa le organizezi si cu siguranta nu iti doresti acest lucru. De aceea, va recomand sa cereti sfaturile sau parerile celor care chiar se ocupa de organizari de evenimente, deoarece ei va pot ajuta cel mai mult si mai eficient in acest sens.

Pentru inceput, alege cel mai bun restaurant nunta Bucuresti, care sa iti placa. Alegerea locatiei in care sa se tina petrecerea este foarte importanta. Practic, aici va avea loc cea mai mare parte din nunta propriu zisa. Optati pentru servicii all inclusive, deoarece acestea sunt intotdeauna mai avantajoase. Cu siguranta o sa observatti acest lucru, la final de eveniment. Recomand Princess Ballroom & Events pentru servicii de top. Princess Ballroom & Events va invita sa petreceti, alaturi de ei, fiecare moment important din viata voastra intr-un stil unic, cu bun gust si cu amintiri memorabile.

Alegeti restaurantul lor, ca sa aflati pe propria piele ce inseamna sa alegeti savoarea, fascinatia si eleganta la preturi deosebit de accesibile intr-o atmosfera imbietoare si relaxanta. Princess Ballroom & Events este, fara indoiala, cel mai potrivit restaurant pentru organizarea de nunti, botezuri, evenimente, petreceri aniversare, petreceri corporate, aflandu-se in topul preferintelor celor ce vor sa-si organizeze si sa celebreze evenimente importante din viata. Mai mult decat atat, va pune la dispozitie trei saloane, de capacitate diferite, ca sa va ofere posibilitatea sa va alegeti varianta cea mai convenabila pentru voi. Care sunt saloanele si ce capacitate au:

-Salon Crystal poate gazdui pana la 120 de persoane, iar spatiul disponibil este suficient pentru a permite tuturor celor prezenti sa se distreze pe ringul de dans. Este amplasat intr-o zona centrala si are un design aparte, fiind potrivit pentru evenimentele restranse. Atmosfera transmisa este exact ceea ce cautati, pentru ca evenimentul sa fie unul de vis.
-Salonul Majestic poate gazdui pana la 200 de persoane. Acest salon are o capacitate destul de considerabila, potrivita pentru evenimentele importante, iar cu fiecare pas veti simti atmosfera specifica Princess Ballroom & Events. Salonul Majestic este alegerea ideala pentru orice petrecere. Arhitectura, acustica, ringul de dans, aranjamentele si echipa de ospatari profesionisti, sunt punctele forte.
-Salonul Princess are o capacitate de peste 500 de invitati, si este locul in care puteti sa petreceti unele dintre cele mai importante clipe din viata voastra. Salonul Princess are un design spectaculos, fiind ideal pentru o nunta ca in povesti.

Nu lasa alegerea / rezervarea restaurantuli pe ultima suta de metri, deoarece poti sa ai parte de surprize neplacute – locurile libere se ocupa destul de repede, asadar, daca vrei sa te asiguri ca restaurantul ales va fi disponibil in data aleasa de tine, rezerva-l cu cel putin 6 luni inainte.

Princess Ballroom & Events va pune la dispozitie cele mai bune servicii – all inclusive – de organizari evenimente, plus trei locatii de vis din care poti alege. Merita sa le studiezi atent site-ul, pentru a descoperi toate serviciile pe care le pun la dispozitia clientilor, dar si avantajele de care puteti beneficia, daca apelati la ei: aranjamente florale, aranjamente de mese si scaune, osptari pe tot parcursul evenimentului (fara sa perceapa taxa pentru acest lucru) si consultanta gratuita – sunt doar cateva dintre exemple. Restul serviciilor oferite de ei le puteti descoperi direct de pe site-ul lor.

Nu uita de muzica – aceasta este foarte importanta la o nunta. Opteaza pentru o trupa de muzicanti, care sa iti cante live si care sa intretina atmosfera pe tot parcursul evenimentului. Cu siguranta vrei ca invitatii sa se distreze, asa ca ai grija sa le oferi si distractie pe masura. In acest fel, acestia isi vor aminti cu drag de nunta ta, la care s-au amuzat, au dansat si au facut poze, care sa le ramana amintire o viata intreaga. Fotograful nu trebuie nici el sa lipseasca, deoarece este singurul care poate sa surprinda in fotografii, toate momentele frumoase de la nunta ta.

Daca alegeti Princess Ballroom & Events, cu siguranta la finalul evenimentului calculele financiare vor fi in favoarea voastra. Si cu siguranta oricine isi doreste sa faca si economii, atunci cand vine vorba de o astfel de investitie (care este destul de considerabila). Partea buna este ca Princess Ballroom & Events va ofera, de fiecare data, transparenta 100% in ceea ce priveste preturile si serviciile lor, astfel incat sa stii, inca de la inceput, ce suma trebuie sa scoti din buzunarul propriu, pentru a avea parte de o nunta exact asa cum ti-ai dorit dintotdeauna!