Spectacolele în aer liber, cum ar fi cele de teatru sau stand-up, ar putea fi reluate, de la începutul lunii viitoare, a anunţat ministrul Culturii. El a precizat că este vorba doar de evenimente cu maximum 400 de oameni. În ceea ce privește marile festivaluri, cum sunt Untold, Electric Castle sau Neversea, acestea vor rămâne deocamdată interzise, urmând să fie și ele reluate de îndată ce numărul cazurilor de coronavirus va scădea simțitor. Anunţul a fost făcut, marţi, de ministrul Culturii, după întâlnirea online, de la Palatul Victoria, cu reprezentanţii mediului artistic din România. Spectacolele în aer liber vor fi organizate într-un spațiu clar delimitat, astfel încât să existe un control asupra numărului de participanți.

De la 1 iunie s-ar putea redeschide şi terasele

Premierul a declarat că de la 1 iunie s-ar putea redeschide terasele şi ar putea fi reluate spectacolele în aer liber, însă, continuarea planului de relaxare depinde, în cea mai mare măsură, de evoluţia epidemiei.
„S-ar putea relua activităţi unde există un risc limitat de răspândire a virusului. Vă dau două exemple. Terasele. Sunt în aer liber, dar cu nişte măsuri de protecţie care să fie gândite foarte bine. Ar putea fi reluate spectacolele în aer liber şi cu un număr limitat de spectatori”, a spus Ludovic Orban.
Potrivit acestuia, continuarea planului de relaxare depinde, în cea mai mare măsură, de evoluţia epidemiei.
„Dacă lucrurile rămân sub control, dacă numărul de persoane infectate este menţinut la un nivel gândit, atunci se poate trece într-o etapă ulterioară de relaxare. Dacă nu, nu se poate trece într-o etapă de relaxare. E chiar posibil, dacă vom constata că în anumite domenii reluarea activităţii a dus cu precizie la creşterea numărului de persoane infectate, atunci există riscul chiar să revenim cu restricţii în numite domenii. Vom face o campanie de informare a cetăţenilor pentru a prezenta toate regulile şi măsurile pe care le vom adopta pentru fiecare tip de activitate pentru a preveni riscul de răspândire a virusului”, a menţionat Orban.