Biroul este pentru mulți dintre noi, a doua casă. Dacă facem un calcul de ore, nu vom fi surprinși să aflăm că petrecem mai mult timp la birou decât acasă. Astfel, biroul devine un loc important în care creăm, ne îndeplinim responsabilitățile, acumulăm satisfacții mai mici sau mai mari, construim relații, dar consumăm și resurse. Într-o lume din ce în ce mai preocupată de schimbările climatice și protecția mediului, dar și de reducerea costurilor cu energia electrică, haideți să vedem, pe scurt, cum putem economisi energie la birou. Sugestiile sunt valabile pentru angajator și angajat, astfel încât biroul să fie prietenos mediului, dar și confortabil pentru munca făcută cu spor.
Cum economisim la birou: 
– menține o temperatură confortabilă pentru desfășurarea activității însă ai în vedere că fiecare grad în plus poate adăuga până la 10% la costurile de încălzire
– folosirea unui termostat modern te ajută să programezi încălzirea clădirii pentru perioada în care este locuită, iar în rest poate seta o temperatură de mentenanță.
– încălzirea sau aerul condiționat funcționează la capacitate maximă doar cu ferestrele închise.
– izolarea pereților este cea mai eficientă metodă de reducere a pierderilor în exterior. Un tavan fără izolație va pierde de 12 ori mai multă căldură față de unul izolat cu material de 200 de mm grosime.
– setarea calculatoarelor sau laptop-urilor să între în ”sleeping mode” dacă nu sunt utilizate timp de 15 minute. În sleeping mode folosesc cu aproximativ 70% mai puțină energie
– nu uita să stingi computerul la finalul zilei de lucru.
– la fel ca la computere, imprimantele sau copiatoarele pot intra în sleeping mode după 15 minute, economisind astfel energie.
– nu poziționa echipamente care degajează căldură (copiatoare, imprimante) lângă aerul condiționat.
– amplasează afișe / stickere care să reamintească atât individual (eco-coastere, sticker computer), cât și pentru echipă (stickere baie, imprimantă, aer condiționat, întrerupătoare etc.) câteva din regulile simple menționate mai sus.
Cum economisim în cantină / bucătăria biroului:
– apelează la aparatura electronică din clasa de eficiență A.
– folosește o mașină de spălat vase în locul spălatului clasic.
– amplasează senzori de mișcare pentru a aprinde / stinge lumina în locurile folosite mai rar.
– schimbă becurile clasice cu aparatură de iluminat eficientă energetic.
În acest sens cei de la E.ON au lansat proiectul #EconomiiLaPuterea100 și prin intermediul acestuia își propun să prezinte 100 de sfaturi care să te ajute să economisești energie.