Home » Archive for "SOCIAL"

Se scumpesc gazele naturale şi curentul electric, de la 1 octombrie. Cu cât vor creşte facturile

De la 1 octombrie, preţul gazelor pentru consumatorii casnici va creşte, în medie, cu 6%, în al patrulea trimestru al anului, anunţă Emil Calotă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Şi preţul energiei electrice se va majora, în medie cu 5%, de la 1 octombrie. Prezent la Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Calotă a spus, potrivit Agerpres: „Din punctul de vedere al evoluţiei preţurilor pe bursă, tranzacţiile desfăşurate de la 1 aprilie până acum au avut o medie în jurul valorii din calendarul de liberalizare pe care România îl avea angajat din anul 2011 cu Comisia Europeană, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, respectiv de 72 lei pe MWh. Au fost tranzacţii şi la 68 de lei, şi la 69 de lei, iar, prin absurd, dacă nu ar fi existat Ordonanţa 64 (privind liberalizarea preţului de producţie al gazelor ), ar fi trebuit să respectăm calendarul unde preţul reglementat pentru producătorii de gaze din România era la 78 de lei, preţ care se duce mult peste ofertele de gaz proaspăt din import”. Luând în calcul aceste date, preţul gazelor pentru consumatorii casnici va creşte cu 6%, în medie, de la 1 octombrie, a adăugat preşedintele ANRE.
„Propunerile pe care le avem în acest moment în mapă, şi pe care colegii mei din Comitetul de reglementare probabil le-au discutat, arată că, pentru trimestrul IV, pentru consumatorii din categoria B1, cei casnici, creşterea medie va fi în jur de 6%”, a subliniat Emil Calotă.

Cresc şi facturile la energie electrică

Şi preţul energiei electrice livrate consumatorilor casnici alimentaţi în sistem reglementat va creşte, de la 1 octombrie, cu circa 5%, potrivit unor surse oficiale citate de economica.net. ANRE decide în acest moment care va fi procentul final de creştere. Potrivit sursei citate, preţul energiei electrice pentru marea majoritate a celor opt milioane de gospodării din România va creşte, în medie, la nivel national cu 3,4 bani per kWh.

Dezordine in gospodarie? Utilizeaza rafturi metalice

Desi unele lucruri care se gasesc in interiorul unei case nu isi au rostul, acestea sunt pastrate in speranta ca la un moment dat acestea vor fi utile. Nu doar ca acest lucru nu se intampla ci aceste lucruri ajung la un moment dat sa ocupe mult prea mult loc, ceea ce uneori poate fi deranjant. In astfel de situatii ori in cazul in care pur si simplu vrei sa faci rost de mai mult spatiu de depozitare achizitionarea rafturilor metalice reprezinta ce-a mai buna alternativa la care poti apela. In cazul in care aceasta solutie nu ti se pare potrivita pentru propria gospodarie ci doar pentru mediul industrial, in continuarea acestui articol voi prezenta cateva idei despre cum poate fi utilizat un raft metalic in interiorul unei case. Bucataria este una dintre incaperile in care raftul metalic poate fi utilizat cu succes avand in vedere ca in interiorul unei bucatarii de regula se gasesc multe lucruri. Greutatea obiectelor ce urmeaza a fi depozitate nu trebuie sa contitue o problema pentru ca un raft metalic este foarte rezistent din punct de vedere a greutatii suportate, acesta fiind unul dintre cele mai importante avantaje oferite de catre utilizarea rafturilor metalice. In cazul in care design-ul industrial este tema in care este decorata camera atunci utilizarea raftului metalic este o solutie prin care se imbina utilul cu placutul. Pentru ca acest mix sa poata fi obtinut este recomandat ca raftul metalic achizitionat sa se plieze perfect pe nevoia pe care o vrei satisfacuta. Datorita umiditatii existente in interiorul unei bai, raftul metalic este ce-a mai buna solutie la care poti apela atunci cand ai nevoie de un loc de depozitare in baie. Durata de utilizare indelungata este principalul motiv pentru care acest tip de raft poate fi utilizat in baie. Nu in ultimul rand, camara este o alta incapere din interiorul unei case in care raftul metalic poate fi utilizat cu succes pentru rezolvarea dezordinii cauzata de lucrurile depozitate gresit. In concluzie, raftul metalic este util si in propria gospodarie nu doar in mediul industrial motiv pentru care recomand achizitionarea acestui tip de raft ori de cate ori ai nevoie de un loc de depozitare sigur si eficient.

D.A.S. Mediaş va prelua cereri pentru locuinţe sociale timp de cinci săptămâni

Ca la fiecare început de an, Direcția de Asistență Socială Mediaș (D.A.S.) va proceda la preluarea cererilor persoanelor și familiilor îndreptățite să obțină o locuință socială. Actele necesara pentru dosarul de solicitare a unei locuinţe sociale sunt:
Cererea tip cere se obţine de la ghişeul D.A.S. şi va fi însoţită de următoarele acte doveditoare necesare pentru evaluarea cererilor şi stabilirea listei de priorităţi :
1. Copie după actul de identitate pentru toţi membrii familiei;
2. Copie după certificatul de naştere pentru toţi membrii familiei;
3. Copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul) ;
4. Dovezile de venit la toţi membrii familiei (după caz): adeverinţă salariu net și dovada încadrării în muncă; cupoane de pensie; cupoane şomaj; ajutor special persoană cu handicap accentuat sau grav; adeverinţă de venit de la Administraţia Financiară pentru persoanele fizice autorizate; adeverinţă privind cuantumul ajutorului social; cupoanele cu alocaţia de stat pentru copii ( sau extrasul de cont); adeverinţa de la institutuția de învățământ pentru fiecare copil de vârstă şcolară; declaraţie pe propria răspundere şi adeverinţă de venit de la Administraţia Financiară, pentru persoanele majore care nu realizeaza venituri;
5. Copie decizie de pensie invaliditate (dacă este cazul)
6. Copie după ultima diplomă de studii sau cursuri acreditate (persoane adulte dacă este cazul );
7. Copie după diploma obținuță la compeții nationale sau internaționale (copii cu vârstă școlară dacă este cazul )
8. Copie după carnetul de elev pentru elevii care au obtinut media generală minim 8 sau calificativul minim B (dacă este cazul)
9. Acte doveditoare conform art. 43 din Legea nr. 114/1996 pentru solicitanţii care se încadrează în urmatoarele categorii:
– Persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari,
– Tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani,
– Persoanele cu handicap accentuat sau grav
– Pensionarii, veteranii şi văduvele de război,
– Eroii şi urmaşii eroilor Revoluţiei române din decembrie 1989
– Persoanele persecutate din motive politice precum şi celor deportate în străinatate ori constituite în prizonieri, începând cu 1 martie 1945 – Decretul-lege nr. 118/1990
– Solicitanţii care provin din rândul persoanelor repatriate;
– Persoanele care dovedesc că sunt marginalizate social – beneficiarii de ajutorul social conform legii nr. 416/2001 si H.G nr. 1149/2002.
Perioada de preluare a dosarelor este de cinci săptămâni, respectiv 12.01.2017 – 17. 02. 2017 (de luni până vineri între orele 8.00 – 12.00) la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială – Mediaş.

Concurs / Examen la Serviciului Public de Ecologizare Mediaș pentru un post vacant de director

angajam2

Având în vedere prevederile H.G. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare și în conformitate cu prevederile art. 30 din Legea 53/2003 – Codul Muncii cu modificările și completările ulterioare, …continue reading