Accident îngrozitor sâmbătă seara pe Drumul Naţional 14, aproape de intrarea în Brateiu. 6 oameni şi-au văzut moartea cu ochii, după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de un pom de pe marginea drumului. La volan se afla o medieşeancă de 39 de ani, care se îndrepta spre municipiul de pe Târnava Mare. Cel mai probabil, din cauza vitezei a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe şosea şi a intrat direct în pom. Impactul a fost devastator. Motorul maşinii a zburat pur şi simplu la peste 10 metri de autoturism, maşina a fost distrusă în totalitate, iar 5 din cei 6 pasageri din maşină au fost răniţi grav. La locul nenorocirii au ajuns mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD de la Mediaş şi Dumbrăveni, pentru acordarea primului ajutor victimelor. De asemenea, şi un echipaj de la Descarcerare a lucrat minute bune pentru scoaterea a două persoane prinse între fiarele maşinii distruse. „Am fost solicitaţi pentru a interveni la un accident rutier soldat cu 5 victime. Când am ajuns la locul accidentului, am intervenit pentru scoaterea a două persoane care mai erau încă în maşină. Intervenţia a fost una foarte grea”, a spus plutonierul Mihai Pârvu, ajutorul şefului Gărzii de Intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Mediaş.
Femeia aflată la volanului Volkswagen-ului a fost transportată la spitalul din Târgu Mureş în stare gravă, cu amputaţie la unul dintre picioare şi alte traumtatisme. Ceilalţi 5 răniţi au ajuns la Spitalul Municipal Mediaş, iar după ce au fost examinaţi de medicul de gardă din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe şi de un chirurg, s-a decis transferarea lor la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. „La Unitatea de Primire Urgenţe au ajuns 5 victime, 2 femei şi 3 bărbaţi. Una dintre femei este în stare gravă, cu o fractură de femur, cu suspiciune clinică de fractură de claviculă stângă, un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă. A doua femeie este policontuzionată, cu fracturi multiple la nivelul hemitoracelui stâng, are 6 coaste fracturate şi traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă. Doi dintre bărbaţi prezentau traumatisme cranio-cerebrale cu pierdere de cunoştinţă, contuzii multiple, unul dintre ei prezenta plăgi la nivelul feţei care au fost suturate. Ambii bărbaţi vor fi şi ei trimişi la Sibiu. Al treilea bărbat prezintă contuzii la nivelul toracelui, cu o escoriaţie la nivelul umărului drept şi al şoldului, care nu pun probleme deosebite din punct de vedere medical”, a spus medicul primar chirurg Decebal Gruion, şeful secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal Mediaş.
Cercetările poliţiştilor rutieri din Mediaş nu lasă loc de interpretări. Vinovată de producerea accidentului este femeia care conducea autoturismul Volkswagen. „În data de 21 mai 2011 în jurul orei 23.45, o persoană de sex feminin în vârstă de 39 de ani din municipiul Mediaş, în timp ce conducea un autoturism Volkswagen Golf pe Drumul Naţional 14 dinspre Sighişoara spre municipiul Mediaş, la kilometrul 63+500 de metri, pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă izbindu-se violent de un copac de pe marginea drumului. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto şi a altor 5 pasageri din autoturism”, a spus inspectorul principal Ion Mogoşan, şeful Poliţiei Rutiere Mediaş.
Lucrătorii de la circulaţie au deschis un dosar de cercetare pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs tragedia de pe Drumul Naţional 14.