Această informație publicată de MEDIAȘ NEWS, este preluată de pe site-ul www.sport.ro! Dosarul este public pe internet si poate fi citit AICI .

Dacă formații precum Dinamo București sau CFR Cluj au reușit să iasă din insolvență, nu același lucru putem spune despre Gaz Metan Mediaș. Fostul căpitan al formației de pe Târnava Mare, Ionuț Buzean a declarat pentru www.sport.ro că lucrurile nu sunt tocmai roz la echipa pentru care a evoluat timp de 17 sezoane. Clubul se află în continuare în insolvență și are de achitat încă 60% din datoriile trecute pe planul de reorganizare. Fotbalistul cu cele mai multe apariții pentru Gaz Metan în primul eșalon declară că a primit zilele trecute 20% din suma datorată. Aceștia sunt banii proveniți în urma întârzierilor salariale.
Medieșenii le datorează fotbaliștilor din lotul 2016-2017 și bani pentru îndeplinirea obiectivului în sezonul respectiv.
„Sunt datorii către toți jucătorii din sezonul 2016-2017 ca urmare a îndeplinirii obiectivului. Fiecare aveam stipulat în contract acest bonus. Acești bani nu sunt trecuți în planul de reorganizare fiind considerați datorie curentă. Mai mulți jucători am trimis  înștiințare clubului. În cazul în care nu ne vom primii banii, vom intenta proces.” spune fotbalistul cu cele mai importante performanțe obținute în tricoul celor de la Gaz Metan. În anul 2016, Răzvan Burleanu declara pentru ProSport.ro faptul că formațiile care vor fi în insolvență la începerea sezonului 2018-2019 riscă să fie retrogradate în liga a doua sa a treia.
„Este o inițiativă bună care va proteja jucătorii. Îmi este foarte greu să cred că va fi pusă în aplicare deoarece legile sunt date pentru a favoriza cluburile și nu fotbaliștii.” este de părere Ionuț Buzean. La sfârșitul sezonului trecut, antrenorul Cristian Pustai declara că la Mediaș că problemele se vor rezolva iar clubul speră să scape de stresul insolvenței la începutul sezonului 2018-2019, dar lucrurile stau puțin diferit. Din informațiile apărute în dosarul de insolvență al clubului se arată faptul că nu doar fotbaliștii sunt cei care au de primit bani, dar și antrenorii.Cristian Pustai are de primit 74.453,00 LEI în urma neplății salariilor, asta în urma verificărilor. 
„Am rămas cu un gust amar după ce am renunțat la cariera de jucător profesionist. Până în momentul în care conducerea acestui club nu o să fie formată din oameni cu suflu gazist, clubul din Mediaș va avea de suferit.” încheie fostul fundaș.

Ciprian Petre și Alex Munteanu sunt în aceași situație

În aceași situație se află și fostul jucător de la ACS Poli Timișoara, Alex Munteanu. Fotbalistul a declarat că urmează să acționeze clubul în instanță dacă bonusurile de performanță din sezonul 2016-2017 nu o să-i fie virați în cont în perioada următoare. Munteanu este actualmente liber de contract după despărțirea de ACS Poli Timișoara și au existat zvonuri comform cărora acesta putea reveni la Mediaș dacă îi erau plătite restanțele.
Nici cazul lui Ciprian Petre nu este unul mai fericit. Fotbalistul care a evoluat timp de 6 sezoane în tricoul Gazului Metan spune că au început să se facă plăți spre jucători, dar aceia find bani proveniți din restanțele salariale nu din banii cuveniți în urma îndeplinirii obiectivului în sezonul 2016-2017.
„Deja au început să facă plăți către noi și din câte am înțeles vor să iasă cât mai rapid din insolvență. Plățile făcute au fost doar din salarii.” declara fostul mijlocaș de la Gaz Metan, Ciprian Petre
Asemenea lui Buzean sau Alex Munteanu, și Ciprian Petre ia în calcul să acționeze clubul în instanță în situația în care nu o să-i fie virați banii care i se cuveneau în urma îndeplinirii obiectivului în sezonul 2016-2017.
„Cu siguranță o sa fac și eu ca restul colegilor pentru că este un bonus propus de club și echipa împreună cu staff-ul tehnic au muncit ca să-l îndeplinească. Totuși mai am puțină răbdare și prima dată o să am o discuție cu președintele clubului să văd ce are de zi” a mai spus Ciprian Petre.
Ciprian Petre spune că în ciuda faptului că a plecat de la club în condiții nu tocmai normale, acesta a rămas în relații bune cu cei de acolo.
„Am rămas în relații bune pentru că după 6 ani petrecuți acolo în care chiar am jucat nu doar m-am antrenat și am făcut dușuri am puterea să privesc pe oricine în ochi. Cu toate acestea nu am plecat de acolo cum era poate normal după atâția ani, dar asta e viața,mergem înainte” încheie fostul mijlocaș de la Mediaș.
După despărțirea de Juventus București, Ciprian Petre a revenit acasă la Gloria Buzău acolo unde este jucător, dar face parte și din organigrama noului club. În ciuda situației dificile dintre fotbalist și clubul din Mediaș, fostul fotbalist de la Mediaș declară că o să susțină necondiționat formația de pe Târnava Mare. Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș a intrat în insolvență în anul 2016 după ce au existat datorii de ordinul a patru milioane de euro. Și brazilianul Eric de Oliveira are de primit bani de la club. Acesta a invocat o creanță în valoare de 265.375 lei, dar a fost înscris în tabel cu numai 89.275 lei.

SURSA: www.sport.ro