Magazinul online https://www.shoprunner.ro este unul din cele mai bune din Romania in ceea ce priveste comercializarea sistemelor de supraveghere audio si video. Cand vorbim despre sisteme, nu ne referim doar la camerele de supraveghere, ci inclusiv la kit-uri de montare sau surse de alimentare speciale.

Cum se instaleaza camerele de securitate
Daca ati achizitionat in sfarsit un sistem de camere de securitate de la shoprunner.ro, acum este timpul pentru instalare. Daca sunteti coplesit, nu va panicati. Acest mod simplu de instalare a unui ghid pentru camera de securitate va simplifica procesul. In trecut, complexitatea sistemelor de securitate la domiciliu a necesitat adesea instalarea si configurarea profesionala. Odata cu cresterea securitatii locuintelor, proprietarii de case, chiriasii si proprietarii de intreprinderi mici pot adauga cu usurinta un sistem de securitate. Cerintele de instalare variaza in functie de complexitatea sistemului, de la camerele de securitate de tip plug and play de sine statatoare, pana la sisteme complexe de securitate multi-camere. Echipa de experti in securitate de la shoprunner.ro va poate ajuta cu sfaturi despre cum sa instalati camere de securitate, inclusiv unde sa asezati camerele, precum si sfaturi de instalare generale.

Planificarea este cheia
Inainte de a ne afunda in tehnicile modului de instalare a unui sistem de securitate, trebuie sa discutam mai intai pregatirea. Planificarea nu inseamna doar sa faciliteze instalarea, ci sa va asigurati ca sistemul dvs. de securitate se potriveste nevoilor de securitate ale proprietatii dvs. Multi oameni fac greseala de a incepe planificarea dupa ce au achizitionat deja un sistem de securitate. In schimb, incepeti cu o lista de verificare si o evaluare a starii de securitate actuale. Scopul acestui proces este de a determina vulnerabilitatile dvs. de securitate si de a identifica punctele de acces cheie. Utilizati aceste informatii pentru a determina ce dimensiune si tipul sistemului de securitate ce va corespunde nevoilor dvs. Un alt factor esential de luat in considerare in faza de planificare este de a va gandi la ce tip de camera de securitate aveti nevoie. De la camerele interioare si exterioare, la cele cu fir si wireless, exista multe optiuni de a alege.

Majoritatea sistemelor de camere de securitate cu fir includ cablarea necesara. Cu toate acestea, durata de cablare necesara poate fi diferita. Pentru sistemele DVR standard, veti avea nevoie de cabluri coaxiale care pot duce la o calitate degradata a imaginii dupa aproximativ 300ft / 90m. Sistemele NVR necesita cabluri Ethernet, precum cat5e si cat6. Cablurile Ethernet au mai multa flexibilitate, deoarece comutatoarele de retea pot fi utilizate pentru a extinde lungimea cablului fara a afecta calitatea imaginii. Asigurati-va ca utilizati cabluri de inalta calitate, deoarece pot afecta distanta la care puteti instala o camera. Retineti ca sistemele DVR necesita de obicei mai mult timp de instalare fata de sistemele NVR, din cauza cablului mai mare necesar.

Unde sa plasati camere de securitate
Cea mai buna plasare a camerei de securitate depinde de proprietatea dvs. Cu toate acestea, exista cateva sfaturi universale pe care toata lumea ar trebui sa le urmeze. La urma urmei, daca este instalata in zona gresita, o camera de securitate poate fi inutila.
Indiferent daca asezati camerele de securitate in interior sau in exterior, sfatul principal este sa va concentrati pe anumite zone de interes. Ganditi-va la evaluarea securitatii dvs. – calea care duce pana la usile din fata si din spate ale casei, diferitele moduri in care oamenii acceseaza cladirea si orice unghi mort. In unele cazuri, este posibil sa aveti nevoie de mai multe camere pentru a capta anumite zone. O regula generala este instalarea camerei de securitate intr-un unghi jos, pentru a permite detectarea precisa a miscarii. Veti dori cel putin o camera care sa va acopere zona usii din fata si, eventual, o monitorizare a partii din spate, deoarece acestea sunt adesea principalele puncte de intrare. Ferestrele cu acces la parter sunt, de asemenea, puncte cheie de vulnerabilitate si ar putea fi monitorizate cu aparate foto, senzori sau ambele. Retineti ca poarta sau garajul (daca este cazul) sunt, de asemenea, puncte de acces primare la o casa sau o afacere si ar trebui de asemenea monitorizate. Acoperirea tuturor punctelor de acces trebuie mentinuta astfel incat sa puteti fi alertat daca cineva incearca sa intre in proprietatea dvs.

Cum sa instalati camere de securitate in aer liber
Plasarea camerelor de securitate in aer liber are cateva considerente suplimentare si unice:
-Evitati iluminarea din spate. Iluminarea de fundal se produce atunci cand exista o lumina foarte stralucitoare care bruiaza filmarile, rezultand o imagine foarte palida, aproape alba. Iluminarea de fundal poate fi creata de orice lumina stralucitoare, cum ar fi soarele, lumina de securitate sau lumina de strada.
-Montati camera de securitate la indemana. Asigurati-va ca pozitionati camerele unde sunt greu accesibile. Nu doriti sa existe accesul usor la camera, deoarece un intrus ar putea sa o rupa sau sa o dezarmeze cu usurinta. Cu toate acestea, aveti grija sa nu montati camera prea sus, deoarece acest lucru va poate diminua capacitatea de a identifica persoanele prinse pe camera.
-Verificati puterea conexiunii Wi-Fi *.Cu cat este mai departe de routerul dvs., cu atat poate fi mai dificil sa obtineti un semnal adecvat. Ca atare, verificati puterea semnalului dvs. la fiecare locatie a camerei. Daca semnalul este slab sau scade, puteti instala un extensor Wi-Fi.
-Fiti constienti de implicatiile de confidentialitate. Asigurati-va ca cunoasteti legile de supraveghere din tara. Asigurati-va ca camerele de securitate nu sunt indreptate spre curtea vecinilor.
Cel mai important lucru de retinut atunci cand instalati sistemul de securitate este sa va luati timpul necesar, sa planificati inainte si sa nu va fie frica sa cereti ajutor.