Pandemia de coronavirus a oprit fotbalul românesc, iar unele echipe și-au trimis angajații în șomaj tehnic. Este și cazul lui Sergiu Buș, de la Gaz Metan Mediaș. Chiar dacă nu a semnat încă nimic, atacantul de 27 de ani susține că și medieșenii au luat măsuri financiare. În plus, Buș nu duce lipsă de mișcare. E ajutat chiar de președintele clubului.
„Acum trebuie să avem grijă să nu ne îngrășăm, să facem tot ce putem. Eu stau acasă și îmi ajut soția cât de mult pot. Îi mulțumesc că ne umple burțile. M-am întâlnit cu domnul președinte și mi-a împrumutat o bicicletă. Am completat declarația, am ieșit legal, dar am lipsit doar 5 minute, că orașul e mic, am ajuns în 3 minute la stadion și m-am întors. Nu am auzit de alți colegi care să meargă la stadion. Sper să începem cât mai repede pentru că mi-e dor de fotbal și mie și celorlalți români. Am noroc că am rude care lucrează la spital, ei sunt în prima linie și eu am informații directe. Chiar dacă mai stăm în casă o lună jumătate sau două, trebuie să respectăm asta, pentru că e mai importantă sănătatea. Eu chiar dacă sunt șomer, stau în casă. Eu nu am semnat nimic, dar mă conformez deciziei clubului. Domnul președinte a luat decizia, am avut o discuție amicală, de la câțiva metri, dar eu sper să nu dureze mult, pentru că atunci vom simți asta. I-am spus că înțeleg poziția lui, iar el a spus să stau liniștit, că toate cluburile au situația asta, dar o să se revanșeze. Eu sunt convins că așa va fi, pentru că aici nu au fost niciodată probleme financiare”, a spus Sergiu Buș.

Sergiu Buș: „În Anglia aveam 7.000 de lire pe săptămână. A fost un șoc”

Chiar dacă nu a semnat încă nimic cu Gaz Metan Mediaș, Sergiu Buș spune că va intra în șomaj tehnic dacă va fi cazul. Potrivit Guvernului, șomajul tehnic presupune o sumă de cel mult 75 la sută din salariu mediu brut pe economie, adică în jur de 2.450 de lei net. Cu toate acestea, Buș e un om calculat și spune că se descurcă chiar și cu mai puțini bani. În plus, atacantul a dezvăluit ce salariu avea în Anglia, când juca la Sheffield Wednesday.
„Probabil voi primi 75 la sută din salariul mediu brut. Eu mi-am făcut un calcul cu soția și stricăm pe lună cam 700-800 de lei ca să trăim, deci îmi ajunge. Mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să pun deoparte bani. Eu vreau să începem cât mai repede, să terminăm campionatul, pentru că am muncit foarte mult, credeți-mă. Eu am fost cu CFR prin Champions League, dar am fost al 19-lea, deci cam am stat prin tribună. Dar ca experiență, cea din Championship a fost cea mai frumoasă, plus fotbalul de acolo și fanii. A fost greșeala mea, am avut probabil un sentiment de automulțumire, ca românul, atunci când am avut un salariu mare. Aveam 7.000 de lire pe săptămână, fără taxe, care erau cam 30-40 la sută, dar pentru mine, era un salariu imens. Eu am plecat de la Sofia neluând de 3 luni bani, deci pentru mine a fost un șoc imens”, a spus Buș.
În februarie 2015, Sergiu Buș s-a transferat de la CSKA Sofia la Sheffield Wednesday pentru 800.000 de euro. După un an a fost împrumutat la Salernitana și a revenit în Anglia în iunie 2016, însă după numai o jumătate de an a plecat din nou, dar la Astra.

Sursa: Digi Sport