„U” este singura echipă din Liga 1 care joacă toate meciurile în deplasare

„U” Cluj va juca la Mediaş meciul cu Dinamo, pe 2 aprilie. Este al treilea stadion pe care „şepcile” îl omologhează în acest sezon pentru meciurile de „acasă”, după „Cetate” din Alba Iulia şi „Gloria” din Bistriţa. Schimbările au bulversat echipa, care a început greoi sezonul de primăvară: 1-1 cu Braşovul la Alba, 0-2 cu Vasluiul în Moldova, 4-2 cu Urziceniul la Bistriţa şi 0-3 cu Oţelul, la Galaţi.
„Noi jucăm mereu în deplasare. Dacă evoluam la Cluj, aveam 9 puncte în plus faţă de cele pe care le-am adunat pînă acum”, a declarat patronul „şepcilor roşii”, Florian Walter.

Alba ameninţă cu procesul
Clujenii au trebuit să accepte condiţii dificile pentru a putea închiria terenurile pe care-şi dispută partidele de acasă. La Alba, terenul a fost construit în 1979 şi cedează la fiecare ploaie. În plus, trebuia împărţit cu Unirea, echipa locală ce evoluează în Liga a II-a. „U” a plătit 800 de euro pentru fiecare meci pe acel stadion, iar cînd a anunţat că se mută, autorităţile au ameninţat cu judecata. Consiliul local a calculat că plecarea lui „U” însemnă o pierdere de aproape 5.000 de euro. „Nu doar terenul m-a deranjat, ci şi imaginea dezolantă a zonei de tribună ce nu poate fi ocupată de suporteri„, a mărturisit Walter.

Nu au voie să se antreneze la Mediaş!
La Mediaş, clujenii vor intra pe teren ca orice echipă vizitatoare! Conform protocolului încheiat cu Gaz Metan, echipa nu se va putea antrena înainte de jocuri pe gazonul de la stadion. „Încă nu a ajuns la maturitatea deplină, astfel încît terenul se poate distruge”, au explicat medieşenii, care au refăcut complet gazonul în toamna trecută, cînd Gaz Metan s-a aflat la rîndul său în exil, la Sibiu.