Șase persoane din municipiul Mediaș sunt infectate cu noul coronavirus. Declarația a fost făcută marți de către Primarul Gheorghe Roman în cadrul unei conferințe de presă. Dintre cele șase cazuri, două au potențial de răspândire a virsului. Este vorba despre un beneficiar al Centrului de îngrijire pentru persoane vârstnice din municipiul Mediaș, dar și despre un angajat al societății ECO-SAL.
„Din informările oficiale pe care le-am primit, la începutul acestei săptămâni, șase medieșeni au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. Dintre aceste 6 cazuri, două ne îngrijorează în mod special din cauza potențialului pe care îl au de răspândire a bolii. Un caz este înregistrat la Căminul pentru Persoane Vârstnice administrat de către Asociația „Sfântul Mihail Mărturisitorul”, iar celălalt caz este înregistrat la unul dintre angajații societății EcoSal. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, s-au făcut numeroase teste și se încearcă identificarea tuturor persoanelor cu care cei 6 medieșeni infectați cu noul coronavirus au intrat în contact în ultimele 14 zile. Așteptăm rezultatele oficiale ale acestor teste, rezultate pe care vi le voi face imediat cunoscute”, a spus primarul Mediașului, Gheorghe Roman. În respectivul cămin se află în jur de 35 de vârstnici.

Patru cazuri confirmate de coronavirus și în Copșa Mică

În prezent sunt 4 familii cu 12 membri în izolare, iar 4 au fost confirmați la Copșa Mică.
„În această perioadă grea, anunţurile cu privire la infectările cu coronavirus se fac doar de către Grupul de Comunicare Strategică. Motivul este unul simplu: reacţia exagerată de marginalizare a celor infectaţi, de către societate. La ora aceasta în oraşul nostru sunt 4 familii aflate în izolare, 12 persoane, din care 4 persoane au fost confirmate pozitiv! Fără a dori să creăm panică, numărul celor infectaţi o să crească, şi asta este urmarea nerespectării normelor de distanţiere impuse de autorităţi! Boala este de mult la uşa noastră, depinde de noi dacă o lăsăm în casă. Acest virus ucide şi singura metodă de a ne apăra momentan este distanţarea socială, purtarea măştii, a mănuşilor, spălatul pe mâini şi statul în casă!
– Nu sta în faţa blocului la poveşti, nu sta nicăieri la poveşti!
– Păstrează distanţa de minim 2 m!
– Stai cu familia ta şi eşti în siguranţă şi tu şi ei!
– Spălaţi-vă pe mâini şi purtaţi mască când ieşiţi în afara locuinţei „te speli…te aperi, porţi mască…îi aperi pe alţii şi pe tine!”.
– Nu ai mască, poartă o eşarfă sau improvizează una!
Începând din 29 aprilie, în locuinţele colective unde avem familii în izolare, dezinfecţia cu cloramină a scării de bloc, se face de două ori pe săptămână, dacă într-un bloc sunt două familii în izolare se va face de trei ori pe săptămână, iar dacă sunt peste trei familii în izolare se va dezinfecta zilnic! Avem viaţa în mâinile noastre, autorităţile nu pot face bine cu forţa. Staţi în casă! Nu e o glumă! Singura informaţie care ne apără de boală este cea primită în fiecare zi: Stai în casă, nu te expune!” a fost anunţul publicat pe un site de socializare al primăriei Copşa Mică.