critical mass medias

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, și nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat. Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare pozitivă a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic.”
Masa Critică este o revendicare festivă a spațiului public, o sărbătoare pe două roți. Ne cerem dreptul la o infrastructură urbană, respect și siguranță în trafic. Siguranța grupului de bicicliști crește proporțional cu numărul participanților. Având în vedere ca evenimentul nu are organizatori, formarea masei critice depinde de implicarea fiecărui participant în promovarea acestuia.
Invită cât mai mulți prieteni! Informează cât mai mulți bicicliști! Poți chiar lăsa fluturași pe fiecare bicicletă pe care o vezi parcată! Fii creativ și du vorba mai departe!
Link-uri utile:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Masa_Critică
https://centruldecultura.wordpress.com/2013/08/27/cum-sa-organizezi-o-masa-critica-de-citit-preluat-distribuit-printat-pus-in-practica/