Sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 11:00, la Sala Traube, se va juca spectacolul „Trandafirii de piatră”, o piesă dedicată copiilor. Pe un text scris de autoarea Viorica Vandor, dramatizat de Ionela Dănilă şi regizat de Marian Stan, spectacolul transpune în scenă o lume a poveștilor cu personaje de basm, capabile să schimbe lumea. Prețul unui bilet este de 10 lei. Intrarea persoanelor sub 18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, str. Nicolae Iorga nr. 2. În “Trandafirii de piatră”, lumea este salvată de o fetiţă încăpăţânată şi tenace, curajoasă şi inteligentă.
“A fost odată ca niciodată…” adică cândva, demult, “pe vremea când urşii se băteau între ei cu cozile…”, dar care s-a întâmplat de-adevăratelea, pentru că “dacă n-ar fi, nu s-ar povesti!”. Ăsta este basmul, una din creaţiile cele mai vechi ale omului. Pe vremuri, oamenii maturi ascultau basme alături de copii. Astăzi, maturii au trecut la lucruri mai sofisticate, dar care au aceeaşi esenţă, copiii rămânând să asculte în continuare basme. În multe poveşti şi filme soarta omenirii e salvată de eroi de toate felurile. În “Trandafirii de piatră”, lumea e salvată de o fetiţă. Încăpăţânată şi tenace, curajoasă şi inteligentă, la început încearcă doar să se reîntoarcă acasă din lumea în care nimerise întâmplător. Mai apoi, decide să ajute dezinteresat persoane mai în nevoie decât ea, ca la sfârşit să devină fără voie salvatoarea trandafirilor şi implicit a lumii noastre. Şi-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus câte ceva. Ca să aflaţi restul, vă aşteptăm cu drag la spectacol!
Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Isabela Hașa, Laura Tulac, Viorica Bulgac, Nicoleta Miron, Cristina Lazăr, Edgar Bunea, Theodor Crețu, Aurelian Gheorghe, Laurențiu Lungu și Andreea Pascu.