Foarte multe persoane au ajuns sa aiba complexe foarte mari, din cauza formei nasului – uneori prea mare, alteori prea borcanat, carn sau stramb. Nu este un subiect pe seama caruia sa ne amuzam, deoarece traim pana la varsta majoratului cu defectele cu care ne nastem. De ce se intampla asta? De regula, orice interventie chirurgicala, de ordin estetic, se realizeaza doar daca ai minim 18 ani. Pentru multi, aceasta asteptare este destul de grea, mai ales daca au parte de privirile critice ale celor care judeca o persoana dupa aspect. Dar solutia salvatoare este un ape masura, cu rezultate spectaculoase!

Despre ce solutie este vorba? Dupa cum ati citit si in titlu, este vorba despre rinoplastie – rinoplastia este procedura prin care se poate corecta forma nasului, astfel incat sa fie obtinuta o mai buna armonie a fetei. Se poate corecta dimensiunea nasului, asimetria nazala, latimea nasului si marimea narilor, profilul si aspectul varfului nasului. Aceasta poate fi completata de procedura de rinoseptoplastie, care are un important rol in a reface functionalitatea nasului in urma unor defecte din nastere sau a unor accidente ori lovituri puternice. Rinoseptoplastia rezolva si deviatiile de sept sau probleme de respiratie cauzate de laxitatea cartilajelor sau peretilor nazali, tratamentul hipertrofiei de cornete nazale inferioare sau ameliorarea congestiei cronice ale sinusurilor ce reprezinta, de multe ori, cauza alergiilor.


Daca stiti ca aveti nevoie de o astfel de procedura, va recomand sa apelati la clinica Dr. Calu – iar daca va programati la o consultatie in cel mai scurt timp, puteti afla si la cat ar ajunge un pret rinoplastie in Bucuresti. Avand in vedere ca vorbim despre o solutie chirurgicala, este logic si se subintelege faptul ca aceasta va fi efectuata doar de catre un medic specialist, intr-o clinica dotata corespunzator si modern. Care sunt avantajele unei astfel de interventii? Rinoplastia este o cosmetizare a fetei prin modelarea nasului, asadar factorul estetic este principalul avantaj pe care il prezinta. Practic, iti poate oferi look-ul pe care ti l-ai dorit dintotdeauna, te ajuta sa scapi de complexele legate de aspectul fizic si iti reda increderea in tine.

Cum se desfasoara o astfel de interventie? Aceasta incepe cu o prima evaluare a nasului, fapt ce implica masuratori amanuntite, evaluarea grosimii si elasticitatii tesutului ce acopera cartilajul nazal, a grosimii cartilajului nazal, o analiza a osului nazal si a cavitatilor nazale. Apoi, toate aceste evaluari vor fi comparate cu dorintele pacientului sau a pacientei. Rinoplastia inseamna, de cele mai multe ori, un compromis intre ceea ce isi doreste pacientul si ceea ce poate fi realizat printr-o astfel de operatie, dat fiind “scheletul” nazal pe care se lucreaza.

Din fericire, rezultatele sunt mereu unele multumitoare, mai ales ca, datorita tehnologiei moderne, pacientul are ocazia sa si vada intr-o simulare pe calculator care va fi aspectul nasului si cum se va incadra acesta in armonia fetei.

Cunosc cateva prietene care au apelat la serviciile clinicii Dr. Calu, tocmai pentru o astfel de interventie de rinoplastie si s-au declarat foarte multumite de rezultat. S-au recuperat si foarte repede, deoarece au tinut cont de indicatiile medicului (de exemplu, trebuie evitata purtarea ochelarilor de vedere sau de soare timp de cateva saptamani). De asemenea, dupa o operatie de acest fel trebuie sa aveti rabdare: efectele vor fi vizibile dupa minim o saptamana, cand zona va incepe sa se vindece, iar vocea vi se poate schimba pe perioada de recuperare. Dupa aceea, viata voastra isi va relua cursul normal, dar veti avea parte de un aspect nou al chipului, mai armonios.

Stim cu totii ca atunci cand suntem increzatori in aspectul nostru exterior, cel fizic, este mai probabil sa fim mai increzatori si sa avem o personalitate mai puternica. Din punctul meu de vedere, nimic nu e mai atragator pentru cineva decat sa arate bine si sa aiba multa incredere in fortele proprii. Daca tu nu te simti bine in pielea ta acum, atunci inseamna ca este momentul sa faci o schimbare in bine! Multe persoane inca nu stiu faptul ca chirurgia cosmetica este solutia cea buna pentru a va imbunatati aspectul fzic, dar cu siguranta este cel mai eficient ajutor pentru cei care vor sa indrepte anumite lucruri, pe care Mama Natura nu le-a