meteo

Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă vreme rece. Mai mult, nu vom scăpa nici de precipitaţii sau de ceaţă.

Luni, valorile termice vor continua sã caracterizeze o vreme mai rece decât ar fi normal pentru aceastã perioadã din an. Cerul va avea înnorãri temporare şi trecãtor va ploua slab pe arii restrânse în Banat, Oltenia şi Muntenia, iar cu totul izolat şi în celelalte regiuni. La munte, la peste 1500 m, se vor semnala şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade in estul Transilvaniei şi 18 grade in Dobrogea. Dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţã.
Marţi, vremea va fi închisã şi rece. Cerul va fi mai mult noros, va ploua temporar în toate regiunile, iar în zona montanã precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Local, îndeosebi în est şi în sud-est, cantitãţile de apã vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în centrul şi în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în Dobrogea.
Miercuri, vremea va fi în continuare închisã şi rece. Înnorãrile vor persista şi îndeosebi ziua va ploua temporar în majoritatea zonelor ţãrii. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate în special în est şi în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, dar şi în regiunile extracarpatice şi izolat în cele centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade in estul Transilvaniei şi 18 grade in Dobrogea.
Joi şi vineri, vremea va fi rece pentru aceastã perioadã pe tot parcursul intervalului, dar se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor în majoritatea zonelor.
TRANSILVANIA
Valorile termice vor marca o scădere semnificativă, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 11…15 grade şi ale minimelor de 3…7 grade şi chiar deosebit de rece în intervalul 5 – 6 octombrie, când temperaturile vor fi, în medie regională, de 8…10 grade la amiază şi 0…3 grade dimineaţă. În cea de-a doua săptămână se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, ce se va resimţi în special la valorile diurne ce vor creşte de la medii de 13…15 grade spre 18 grade în jurul datei de 15 octombrie, devenind apropiate de normele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referinţă va aduce şi ploi frecvente, în general moderate cantitativ, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.