Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până pe 12 aprilie, de Florii, se încălzeşte din nou, maximele prognozate fiind de 19 grade în sudul ţării.

VINERI

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi față de zilele precedente, însă dimineața va fi rece în toate zonele țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea mai ales în regiunile nordice și nord-estice și în extremitatea de sud, dar numai izolat în nordul Carpaților Orientali vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -6 grade. Noaptea se va produce brumă, local în centrul teritoriului și în dealurile subcarpatice și izolat în rest, iar în zonele joase vor fi condiții de ceață.

SÂMBĂTĂ

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul, nord-estul și în extremitatea de sud a teritoriului. Pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie și trecător lapoviță, în Maramureș, Transilvania și în Moldova, iar în zona de munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea în est și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade. În regiunile intracarpatice noaptea pe arii restrânse se va semnala brumă.

DUMINICĂ

Vremea se va răci ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sudice și estice ziua, însă probabilitatea pentru ploi slabe sau lapoviță va fi redusă, iar noaptea va deveni mai mult senin. Vântul va avea intensificări în est, sud-est și la munte, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 16 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -9 grade. Noaptea local se va semnala brumă.

INTERVALUL 06.04.2020 – 09.04.2020

Vremea se va încălzi treptat, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă în toată țara. Temperaturile medii estimate pentru această săptămână vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

TRANSILVANIA

Prima săptămână va debuta cu o răcire accentuată a vremii, astfel încât în 31 martie se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de doar 3 grade, apoi se va încălzi treptat, iar între 7 şi 12 aprilie media maximelor termice se va încadra între 14 şi 18 grade. Temperaturile minime vor fi negative în prima săptămână, când în cele mai reci dimineţi, respectiv în 1 şi 2 aprilie, vor atinge în medie -7…-5 grade, apoi vor deveni pozitive, dar, în general, media lor nu va depăşi 4…5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în ultimele zile ale lunii martie şi din nou, după data de 9 aprilie.

MEDIAȘ