Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au prezentat prognoza meteo pentru luna aprilie. Potrivit acestora valorile termice se vor situa în mare parte în jurul celor specifice perioadei, însă vom avea parte și de temperaturi neobișnuite. Ce spun specialiștii ANM despre probabilitatea de apariție a ploilor și ce zone vor fi afectate?

Săptămâna 30.03.2020 – 06.04.2020

Prima săptămână a lunii aprilie va debuta cu valori termice apropiate de cele normale, în toate regiunile, cu excepția zonelor montane. În ceea ce privesc șansele de precipitații, meteorologii anunță că acestea vor fi preponderente în regiunile sudice, mai ales în partea de nord a Olteniei și Munteniei. În rest, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.04.2020 – 13.04.2020

Meteorologii anunță că în acest interval temperaturile vor avea valori apropiate de cele normale în toate regiunile. Însă, în zonele montane temperaturile vor continua să fie mai scăzute. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Săptămâna 13.04.2020 – 20.04.2020

Jumătatea lunii aprilie va veni cu valori termice mai ridicate, decât cele specifice intervalului, mai ales în regiunile estice. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei.Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Săptămâna 20.04.2020 – 27.04.2020

Spre finalul lunii valorile termice se vor situa în jurul celor specifice intervalului din an, cu valori mai ridicate în regiunile extracarpatice. În ceea ce privesc ploile, ANM anunță că acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.