Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe o lună. Află, din materialul următor, cum va fi vremea în fiecare regiune a țării, în intervalul 4 noiembrie – 2 decembrie 2019. Vremea până în decembrie se anunță deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. În prima săptămână din luna noiembrie temperaturile maxime vor fi cu 6 grade peste normalul acestei perioade. Ulterior, valorile termice scad dar se mențin mai ridicate decât ar fi normal pentru lunile noiembrie și decembrie.

Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice, estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în restul ţării va fi deficitar, mai ales în sudul şi sud-estul teritoriului.

Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019: Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 18.11.2019 – 25.11.2019: Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile estice şi sud-estice şi apropiat de cel normal al perioadei în rest.

Săptămâna 25.11.2019 – 02.12.2019: Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.