Răzvan Pleșca (37 de ani) și Marius Constantin (35 de ani) au reacționat după ce Gaz Metan Mediaş a anunțat că jucătorii, antrenorii şi ceilalţi angajaţi ai clubului intră în şomaj tehnic ca urmare a problemelor financiare provocate de pandemia de coronavirus. Guvernul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie.
”Referitor la situația de la club, ca de altfel din toată țara, este un moment greu în istoria acestui club, cum au mai fost în ultimii ani, dar eu sunt încrezător că o vom scoate la capăt și când va trece starea de urgență vom relua competițiile, vom reuși să diminuăm cât mai mult din pierderile financiare ale tuturor, în așa fel încât nimeni nu va rămâne cu restanțe. Așa cum nu a rămas nimeni nici în anii trecuți”, a spus portarul Pleșca, într-o conferință de presă.

Marius Constantin: ”Nici președintele nu a vrut să ia decizia asta!”

”Este o decizie pe care nici președintele nu a vrut să o ia, dar a luat-o ca să salveze clubul. Și până la urmă, clubul este prioritar. E o perioadă complicată pentru toată lumea datorită izolării. Toată lumea își găsește tot timpul de activități ca timpul să treacă mai repede. Orice profesionist are o gamă variată de exerciții pe care le poate efectua și în casă și pe lângă asta cărți, filme”, a comentat căpitanul ardelenilor, Marius Constantin.

Lukas Droppa nu poate merge acasă, la familia sa, din cauza pandemiei

Fotbalistul celor de la Gaz Metan Mediaș, Lukas Droppa (30 de ani) a povestit prin ce situație trece la club și prin ce momente dramatice trece în condițiile în care pandemia l-a prins departe de familie.
„Sunt bine, dar nu sunt bine. Sunt blocat în casă. Eu la Mediaș, familia în Cehia. Greșeala mare a fost acum două săptămâni, după ce s-a blocat campionatul. Trebuia să fim lăsați noi, străinii, să putem pleca din România, fiecare la familia lui. Am pierdut timpul, iar acum sunt blocat aici. Unde să te mai duci? Aeroportul e blocat, nu mai sunt curse. Și așteptăm ce? Stăm și ne antrenăm degeaba. Soția mea e însărcinată, trebuie să nască. Azi, mâine, zilele astea, poate chiar acum! Stau aici degeaba, fără să pot s-o ajut. Va naște un băiețel. Fetița noastră de 4 ani mă sună zilnic și plânge: ‘Tati, tu de ce nu vii la noi? De ce nu vii acasă?’. Îmi vine să urlu, să plâng și eu, m-ar elibera, jur. Înnebunesc! Partea bună e că la Gaz Metan contractele sunt plătite la timp, oamenii au fost corecți mereu. Am făcut istorie pentru oraș, pentru Gaz Metan, alături de Mister Edward Iordănescu, suntem extrem de mândri de echipă, de staff, de club, sperăm să începem fotbalul cât mai curând pentru a continua lucrurile frumoase, împreună”, a declarat Lukas Droppa.