Home » Archive for "POLITICĂ"

FOTO: Viceprim-ministrul României, doamna Raluca Turcan, s-a aflat sâmbătă în municipiul Mediaș

Viceprim-ministrul României, doamna Raluca Turcan, s-a aflat sâmbătă în municipiul nostru la invitația PNL Mediaș. Iată ce a declarat într-o conferință de presă susținută la sediul partidului:
„Am felicitat astăzi echipa PNL Mediaș și prin ea întreagă comunitate pentru susținerea pe care au arătat-o Președintelui în primul tur de scrutin. Încrederea de care se bucură Klaus Iohannis în rândul medieșenilor este, de altfel, firească: valorile sunt comune, convingerea că România trebuie să urmeze drumul european este, de asemena comună, iar într-o Românie normală credem cu toții. Echipa noastră de la Mediaș își face datoria față de comunitate și asta se vede cu ochiul liber. Personal, am, inclusiv din acest motiv, un angajament ferm față de Mediaș, concretizat deja prin întâlnirile pe care le-am avut împreună cu primarul Gheorghe Roman la ministerele Dezvoltării, Fondurilor Europene, Transporturilor și de Interne. Proiecte blocate ani de zile pentru medieșeni au fost deja repuse în mișcare după ce au fost ignorate inexplicabil și inacceptabil de guvernarea trecută. Gheorghe Roman a fost între primii primari care a venit cu dosarele nerezolvate ale comunității la București și felul în care se implică merită cel puțin același tip de abordare din partea autorităților naționale. Centura Mediaș, locuințele ANL, transferul clădirilor de la Interne spre Primăria Mediaș sunt prioritățile imediate comunicate de Gheorghe Roman și pe care ni le asumăm la nivel guvernamental. Mediașul are, astăzi, la Guvern un partener, așa cum merită!”
Mai multe fotografii găsiți AICI.

 

 

Klaus Iohannis a câștigat detașat primul tur al prezidențialelor, la Mediaș

45,51% dintre medieșenii cu drept de vot, respectiv 21.937 de persoane s-au prezentat la primul tur al alegerilor prezidențiale din municipiul de pe Târnava Mare. Președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, a câștigat detașat în municipiul Mediaș, acesta înregistrând un scor de 65,52%, respectiv 14.203 voturi. Este urmat la mare distanță de candidatul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, cu 10,06%, adică 2.181 de voturi. Locul trei este ocupat de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, care a fost votat de 1.937 de medieșeni, acesta având un procent de 8,93%. În municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou au fost deschise 42 de secții de votare. Votul în primul tur al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat fără probleme în municipiu.

Sursa: Radio Ring

 

Un medieșean ar putea fi noul subprefect al județului Sibiu

Odată instalat Guvernul Ludovic Orban, au început discuțiile asupra viitorilor prefecți și subprefecți. Filiala Mediaș a Partidului Național Liberal ar putea primi postul de subprefect al județului Sibiu. Potrivit unor surse politice, viitorul subprefect ar putea fi Florin Neag, actual consilier județean și vicepreședinte al organizației județene Sibiu a Partidului Național Liberal. În luna iulie a acestui an, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe consilierul județean Florin Neag, pentru cumul de funcții pe durata mandatului. Florin Neag se alătură listei de politicieni sibieni care au fost investigați de Agenția Națională de Integritate, pentru ocuparea simultană de funcții incompatibile, în timpul exercitării unui mandat în cadrul administrației publice locale. În motivarea ANI, privitoare la starea de incompatibilitate a consilierului Florin Neag, se arată că „începând cu data de 10 iunie 2017 exercită simultan funcția de consilier județean și pe cea de director general adjunct în cadrul unei societăți comerciale, având ca acționar unic Consiliul Local Mediaș, în cadrul căreia a realizat venituri în valoare de 90.093 lei”. Potrivit ANI, consilierul Neag a încălcat Legea 161/2003, prin nerespectarea art.88, alin.1, litera d, care spune că „Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori stare de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau demnitate publică(…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. Florin Neag a contestat raportul Agenției Naționale de Integritate și în curând va avea prima înfățișare în cadrul procesului.

Sursa și foto: Radio Ring

 

FOTO: PNL Mediaș a lansat campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale

PNL Mediaș se alătură colegilor din întreaga țară și își propune să se implice puternic în acțiunea de strângere de semnături pentru candidatura la funcția de președinte al României a domnului Klaus Iohannis. Toți cei interesați puteți să semnați pe aceste liste la sediul PNL Mediaș din Piața Regele Ferdinand I nr. 1, în zilele lucrătoare între orele 10:00 – 16:00 sau la echipele PNL care se vor afla în diverse zone ale orașului. Klaus Iohannis și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale din toamnă, joi, la Consiliul Național PNL, care a avut loc la Romexpo, iar campania de strângere de semnături a fost lansată sâmbătă de Partidul Naţional Liberal. Candidaţii care vor să intre în competiţia electorală pentru prezidenţiale trebuie să depună liste cu cel puţin 200.000 de semnături. Campania electorală începe pe data de 10 octombrie, cu 30 de zile înaintea primului tur de scrutin, programat pe 10 noiembrie. Alegerile prezidențiale vor avea loc la 10 noiembrie, primul tur, și la 24 noiembrie, turul al doilea. Potrivit celui mai recent sondaj, dat publicității miercuri de IMAS, președintele Klaus Iohannis rămâne principalul favorit în sondaje pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, fiind clasat pe primul loc în rândul intenției de vot a românilor cu aproape 42 de procente, la o distanță de peste 27% de contracandidatul clasat pe locul al doilea.

 

26 de proiecte la prima ședință ordinară a anului la Consiliul Local Mediaș

26 de proiecte de hotărâre se află pe ordinea de zi a primei ședințe ordinare a Consiliului Local Mediaș din acest an. Printre cele mai importante proiecte se află un proiect de hotărâre privind premierea familiilor cu domiciliul în Mediaş şi sat aparţinător Ighişu Nou care vor împlini 50 de ani de căsătorie în cursul anului 2019, un proiect de hotărâre privind acordarea de suport și sprijin persoanelor vârstnice cu domiciliul în Mediaş şi satul aparţinător Ighişu Nou, care vor împlini 80 de ani de viață pe parcursul anului 2019, în vederea creșterii calității vieții și un alt proiect de hotărâre privind aprobarea convenţiei de parteneriat între Consiliul Local Mediaş prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Asociaţia Sfântul Casian în scopul desfășurării de programe și acțiuni comune adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate, din municipiul Mediaș și sat aparținător Ighișu Nou. Tot la ședința de săptămâna viitoare, aleșii locali vor discuta proiectul de hotărâre privind suplimentarea capacității Unității de Asistență Medico-Socială Mediaș, proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr.215/2017 privind aprobarea Studiului de oportunitate, proiectul Contractului de delegare a gestiunii, Caietul de sarcini şi Regulamentul serviciului de transport public local de persoane și un proiect de hotărâre privind actualizarea Devizului General rezultat în urma procedurilor de achiziții de lucrări/servicii și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii: „Modernizare anvelopă clădire” Grădiniţa Bucuria Copiilor municipiul Mediaş, un proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza Municipiului Mediaș, propuse să funcționeze în anul școlar 2019-2020 și proiectul de hotărâre privind atribuirea denumirii de strada ”Aviatorilor”. Ședința Consiliului Local Mediaș din această lună este programată marți, 22 ianuarie, de la ora 16:00 și se va desfășura în Sala “Daniel Thellmann” a Primăriei Mediaș.

sursa: Radio Ring

 

Primăria Municipiului Mediaș recrutează operatori de calculator pentru secțiile de votare

Persoanele care au activat ca și operatori de calculator sau cei care doresc să fie operator de calculator în secțiile de votare trebuie să completeze o nouă cerere, pentru a putea fi reactivați sau, după caz, activați în baza de date și implicit pentru a putea fi desemnați, prin tragere la sorți, la scrutinele ce se vor organiza în perioada 2018 – 2020. La această cerere se va anexa copia actului de identitate a solicitantului. Modelul cererii se poate obține de la sediul Primăriei Municipiului Mediaș – Centrul de Informare pentru Cetățeni.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a fi operator de calculator al secției de votare?

Poate avea calitatea de operator de calculator al secției de votare orice persoană care îndeplinește următoarele condiții:
a) are cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
c) are vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
d) are capacitate deplină de exerciţiu;
e) a absolvit învățământul general obligatoriu;
f) are cunoștințe de bază în tehnologia informației.

 

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc pe 7 octombrie

Românii sunt așteptați la vot pe 7 octombrie 2018 pentru a decide prin referendum dacă schimbă art 48 din Constituție. Dacă majoritatea votează „da”, atunci noul articol va stipula că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Actualmente, textul constituțional folosește cuvântul „soți” în loc de „un bărbat și o femeie”. Referendumul nu va produce efecte juridice, întrucât, chiar și cu textul actual, căsătoria între persoane de același sex nu este permisă, existând deja un articol clar în Codul Civil, care spune că „prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie”. Dacă nu ești de acord cu ideea referendumului (adică dacă vrei ca în Constituție să rămână textul actual, nu să se schimbe), cea mai înțeleaptă strategie nu este să mergi și să votezi „nu”, ci e statul acasă, pentru a nu contribui la îndeplinirea pragului minim de 30%.
Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie! Anunțul a fost făcut la Neptun de liderul PSD, Liviu Dragnea. Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în 6 iulie legea de modificare a Legii referendumului, după ce a cerut reexaminarea ei în Parlament şi a sesizat şi Curtea Constituţională a României. Atunci CCR a respins, însă, ca inadmisibilă sesizarea şefului statului. Camera Deputaţilor a adoptat Legea referendumului la sfârşitul lunii decembrie 2017, iar preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea acesteia. În 4 aprilie, plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat Legea referendumului cu 195 de voturi „pentru”, 71 de voturi „împotrivă” şi 6 abţineri, în forma iniţială.

 

Astăzi, USR Mediaș invită medieșenii să semneze inițiativa „Fără penali în funcții publice”

Președintele USR, deputatul Dan Barna și USR Mediaș invită medieșenii să semneze inițiativa „Fără penali în funcții publice” sâmbătă, 16 iunie, între orele 10:00 – 13:00, în Piața Regele Ferdinand I, lângă Farmacia Mare și în Piața Agroalimentară, de la ora 8:30.
„Cetățenii își doresc să semneze pentru „Fără penali în funcții publice” și am primit numeroase solicitări, atât eu, cât și colegii mei. Pentru că ne dorim ca fiecare dintre ei să contribuie la strângerea celor 500 000 de semnături la nivel național, le răspundem medieșenilor cu o inivitație și organizăm acțiunea de sâmbătă. Acum e momentul să vină să semneze toți cei care vor să contribuie la schimbarea clasei politice din România și să facă un prim pas pentru curățarea acesteia”, a declarat președintele USR Mediaș Claudiu Mureșan. Inițiativa cetățenească are ca scop modificarea articolului 37 din Constituție pentru a interzice persoanelor condamnate penal și celor care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese.
„Invit medieșenii să semneze inițiativa „Fără penali în funcții publice”. Cetățenii au semnat în această perioadă cu furie, din cauza ultimei decizii a CCR care subordonează procurorii penalilor, din cauza mitingului PSD, care a fost despre Liviu Dragnea și cei care au prăbușit România, în doar un an și jumătate de la alegeri. Au semnat, însă, și cu multă încredere într-un viitor în care România va fi condusă de oameni cinstiți și competenți. Avem datoria să fim cetățeni responsabili și să ne implicăm acum, mai mult ca niciodată, în schimbarea clasei politice majoritare din România”, precizează președintele USR și deputatul de Sibiu Dan Barna. Este nevoie de 500 000 de semnături la nivel național pentru a schimba Constituția astfel încât, niciodată, un penal să nu mai decidă soarta oamenilor cinstiți și să schimbe legile țării. Cei care vor să contribuie pot descărca listele corespunzătoare localității lor de pe www.farapenali.ro și pot semna împreună cu familia, prietenii și vecinii. În Mediaș, listele pot fi predate la agenția de turism „Călătorește cu Radu”, de luni până vineri, între orele 9:00 și17:00, sau puteți să lăsați un mesaj pe pagina de facebook USR Mediaș și o să fiți contactat.

 

Uniunea Salvați România (USR), și-a deschis filială la Mediaș

Uniunea Salvați România și-a deschis filială la Mediaș, noua organizație urmând să fie condusă timp de șase luni de Claudiu Mureșan, un tânăr om de afaceri, iar în cadrul Adunării Generale USR Mediaș au fost aleși și membrii biroului de conducere, din cei zece membri fondatori, președintele Claudiu Mureșan și doi vicepreședinți, Teodor Jiga și Ionuț Preda.
„Implicarea mea în politică se concretizează pentru că vreau altceva de la clasa politică. Cred că am ajuns la vârsta la care pot oferi mai mult societății și consider că pot aduna alături de mine prieteni cu același mod de gândire, oameni care până acum au stat deoparte, oameni care cred că în România se poate face și un alt fel de politică, bazată pe respect și pe diplomația cu care trebuie să tratăm partenerul politic. Cred că pe eșichierul politic românesc, pe scena politică românească, USR-ul reprezintă soluția clară pentru cei nemulțumiți de actuala clasă politică. Vrem să gândim lucrurile împreună, încercând să respirăm aer curat în politica din România. Noi încercăm să facem asta în Mediaș și sperăm să reușim”, a declarat Claudiu Mureșan, președintele Filialei USR Mediaș. Claudiu Mureșan are 47 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice București și un program MBA management organizat de ASE București și CNAM Paris, are peste 25 de ani experiență în domeniul economic|financiar și în management, iar în prezent este manager general la Classman Bitech SRL Mediaș. Președintele și membrii Biroului Local USR Mediaș au fost aleși pentru un mandat de șase luni, timp în care filiala are timp să crească și să se constituie un grup solid de lucru.

 

FOTO : Orosz Csaba este noul președinte al organizației județene UDMR Sibiu

În data de 25 ianuarie, la Casa Millennium din Mediaș a avut loc Adunarea Generală a organizației județene UDMR Sibiu. La ședință au participat membrii adunării generale județene, consiliul unional județean și prezidiul UDMR. Scopul acestei adunări generale a fost acela de alegere a unui nou președinte de organizație județeană și de a discuta situațiile politice actuale. Pe ordinea de zi s-au regăsit următoarele:
– Raportul președintelui
– Raportul comisiilor
– Alegerea unui nou președinte
– Alegerea unui nou consiliul unional județean
Înainte de începerea ședinței, membrii UDMR au depus coroane la placa memorială Jakab Elek din curtea Casei Millenium, omagiu adus unui om care a adus un aport enorm de mare pentru comunitatea maghiară din județul Sibiu. Jakab Elek a fost una dintre persoanele comunității maghiare din județ, care a clădit bazele Casei Millenium și a avut unul din cele mai importante roluri în viața comunității maghiare. Fostul președinte județean Dr. Balázs Béla Attila a binevenit reprezentanții organizațiilor locale iar după un moment de reculegere pentru trecerea în neființă a celui care a fost odată Verestoy Attila, a început adunarea generală conform ordinii de zi. Președintele Executiv UDMR, Porcsalmi Balint a vorbit despre importanța și rolul de legătură a județelor și localităților unde comunitatea maghiară este în minoritate, despre exemplele de bună conviețuire între cetățeni, iar județul Sibiu este unul dintre exemplele de menționat în acest caz . A menționat faptul că, comunitatea maghiară din județul Sibiu a căutat întotdeauna răspunsuri și soluții pentru probleme comunității și nu s-a plâns la greu. „În județul Sibiu regăsim un exemplu foarte bun despre cum cele două comunități trăiesc și lucrează împreună.” A mai vorbit despre provocările anului 2018 la nivel național și a precizat importanța acestor exemple din țară care trebuie să se materializeze printr-un dialog comun. În final i-a mulțumit președintelui Balázs Béla Attila pentru activitate, exprimându-și dorința de a continua munca în comun cu noua echipă și în continuare. Winkler Gyula, europarlamentar UDMR a vorbit despre Campania Minority Safepack și despre succesul acesteia, apoi a mulțumit pentru strângerea de semnături întregii comunități maghiare din județ. În discursul său, fostul președinte Balázs Béla a vorbit despre cei zece ani în conducerea organizației județene. „Cei 10 ani au fost cu bune și cu rele – 10 ani înseamnă mult în viața unui om dar foarte puțin pentru a conduce o organizație de acest gen.” Raportul de activitate a fost acceptat de membrii adunării generale. Urmând ordinea de zi, comisiile au susținut raportul de activitate după care Orosz Csaba, candidatul pentru președinția organizației județene UDMR Sibiu și-a ținut discursul împreună cu prezentarea programului pentru următorii patru ani. Din cele 48 de persoane prezente, candidatura lui Orosz Csaba a fost votată de un număr de 48 de voturi în unanimitate, așadar acesta devenind noul președinte al organizației județene UDMR Sibiu. Membrii adunării și-au ales consiliul unional județean, aceștia fiind: Csifó Levente, Bordi Magdolna, Balázs Béla Attila, Dózsa Levente, Kiss Csaba, Tokaji József, Székely István (membru supleant) pentru zona de nord a județului, iar pentru zona de sud (Sibiu și împrejurimi): Benedek Zakariás, Szombatfalvi Török Ferenc, Keresztes Kálmán, Bándi Levente, Both József și Turóczi Béla (membru supleant), din partea Consiliului Organizațiilor de Tineret Maghiar din județul Sibiu: Kémeri Attila și Balázs Botond iar din partea Organizației de Femei UDMR:  Székely Ilonka și Muzsnai Melinda. Membrii au acceptat și propunerea noului președinte Orosz Csaba pentru președinția executivă, postul fiind astfel ocupat de Fazekas Attila, pentru următorii patru ani. Iar în ceea ce privește vicepreședintele organizației județene, propunerea acceptată este Benedek Zakariás.

Sursa și foto: www.medgyes.ro