drum-medias-tarnaveni-620x385

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării în localitățile Veștem, Mediaș, Dârlos, Velț, Tălmaciu, Șura Mare, Bungard, Bazna și Boian.

În cursul zilei de ieri, 28 iunie 2016, județul Sibiu s-a aflat sub incidența atenționărilor meteorologice și hidrologice de COD GALBEN, dar și sub incidența CODULUI PORTOCALIU hidrologic, care a vizat scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri ale râurilor, în intervalul orar 13.00-24.00. Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, la nivelul județului Sibiu au fost afectate 215 gospodării și anexe de pe raza localităților Veștem, Mediaș, Dârlos, Velț, Boianu, Tălmaciu, șura Mare, Bungard și Bazna, 295 ha teren agricol, iar două drumuri au fost blocate parțial, astfel:
— Veștem — 1 curte inundată;
— Mediaș — 8 case, 13 curți, 10 pivnițe, 1 magazin și o instituție;
— Dârlos — 4 pivnițe;
— Velț — 12 case, 80 pivnițe, o biserică și 7 fântâni;
— Tălmaciu — 7 pivnițe;
— Șura Mare — 1 garaj, 1 pivniță;
— Bungard — 1 casă și 1 pivniță;
— Bazna — 14 case și 3 pivnițe;
— DJ 142 B între localitățile Velț și Blăjel — blocat parțial și DJ 142 B între localitățile Bazna și Boian(un autoturism blocat);
— 295 ha teren agricol afectat.
ISU Sibiu a intervenit cu 44 de pompieri, 3 autospeciale, 2 motopompe remorcabile, 10 motopompe transportabile și 7 electropompe pentru evacuarea apei acumulate în curți, pivnițe și fântâni, dar și pentru deblocarea unui autoturism aflat pe o porțiune de drum inundat (DJ 142 B), între localitățile Boian și Bazna. Acțiunile pompierilor pentru limitarea efectelor produse de inundații au început marți, în jurul orei 17.00, și au continuat pe parcursul întregii nopți, la această oră intervențiile pompierilor desfășurându-se numai în localitatea Boian. La această oră, DJ 142B între localitățile Boian și Cetatea de Baltă (județul Alba) este inundat, însă situația nu pune în pericol intervenția și accesul în cele două localități.