„Șantaj” este un spectacol pe care Teatrul de Artă Deva dorește să fie mai mult decât o delectare de sâmbăta seara. ,,Șantaj” să fie tema cu care să plecați acasă, tema pe care liceenii acestui oraș să o discute la liceu în recreație, iar părinții lor la serviciu. Spectacolul „Santaj”, de Ludmila Razumovskaia, în regia lui Cosmin Crețu, va avea premiera în Mediaș în data de 26 ianuarie 2019 de la ora 18:00 la sala Traube. Intrarea este liberă!
„A devenit astăzi o idee axiomatică cea conform căreia investiția cea mai sănătoasă în România ar trebui să fie cea în educație. Dar, chiar dacă ea ar trebui convertită în zero-uri atașate bugetului educației, există un aspect de neuitat: educația NU înseamnă numai materii curriculare, iar școala nu trebuie să fie exclusiv spațiul de predare a acestora. Ci mult mai mult de atât – unul în care ideile, comportamentele și principiile de viață să stea mai presus decât ideea de note, teze sau evaluări.”
”Nu există educație, există doar exemplu personal” spunea, cândva marele Gheorghe Țițeica. Iar spectacolul nostru aduce cinci asemenea exemple, adresându-se tineretului, dar și celor care le lasă această lume moștenire. Toți, uniți în jurul unei idei: Cât de departe se poate ajunge pentru o notă la bacalaureat?” – Cosmin Crețu
Din distribuție fac parte Roxana Olșanschi, Laurențiu Lungu, Viorica Bulgac, Aurelian Răducu Gheorghe, Theodor Gabriel Crețu și Edgar Bunea. 
Cosmin Crețu – regizorulul spectacolului „Șantaj„ este absolvent al Academiei de Teatru și Film București, clasa Sanda Manu (1995), masterat în Comunicare (SNSPA București) și doctorand în Regie (UAGE Iași) și actor al Teatrului Tudor Vianu Giurgiu (22 de ani) și al Teatrului Masca (11 ani). Actualmente este manager al Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu.
Un spectacol, spuneam, cu mare succes în rândul tinerilor…