Sub deviza „Daruiește Naturii din Energia Ta”, Ora Pământului Earth Hour, va fi marcată de către Asociația de Turism și Ecologie Dianthus la Mediaș printr-o alergare nocturnă pe dealul BinderBubi, duminică, 25 martie 2018, între orele 20:30 – 21:30. 
„Vino alături de noi pentru o oră de mișcare și sănătate, oră în care stingem luminile acasă și ne bucurăm de aerul curat și de atmosfera specială a pădurii. Alergăm pe un traseu de 4 km, ne oprim și savurăm un ceai cald admirând panorama orașului noaptea (în zona „La Brazi”) apoi coborâm înapoi în oraș. Plecarea va fi din fața hotelului BinderBubi Mediaș, duminică, 25 martie 2018 la ora 20:30 fix! Echipamentul sportiv și lanterna sunt obligatorii. Vă așteptăm cu drag! Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Calendarul Verde” implementat cu sprijinul Romgaz S.A. În 2016 și 2017 ATE Dianthus și Romgaz S.A. au marcat ora Pământului prin parcurgerea unui traseu de 7 km pe biciclete și oprirea luminilor în sediile companiei.

Despre Earth Hour / Ora Pământului

Ora Pământului a fost organizată pentru prima dată în Australia în Sydney la data de 31 martie 2007, fiind un brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediția 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour. În România, Earth Hour / Ora Pământului, se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților (de) mici și mari.