Daca vreti sa „subtiati” factura la energie electrica, atunci achizitionati proiectoare led !Desi principiul lor de functionareelectroluminiscenta – este cunoscut de mai bine de un secol, de-abia in ultimul deceniu „publicul platitor” (de la consumatorii casnici pana la cei industriali) si-au dat seama  ca e mai avantajos sa foloseasca proiectoare LED decat becuri cu incandescenta. Daca nu stiati, aflati ca LED este un acronim – prescurtarea expresiei anglo-saxone „Light Emitting Diode”, adica dioda care emite lumina.

Un proiector led consuma de 10 ori mai putina electricitate decat becurile create la sfarsitul secolului al XIX-lea de Edison. Nu genereaza nici infrarosii (caldura), nici ultraviolete, nu atrag insectele, nu se ard din orice fleac si, spre deosebire de asa-zisele „becuri economice”, cele cu LED-uri nu contin substante poluante! In plus, nu au nevoie de timp pentru a se „incalzi” (cum au nevoie becurile cu incandescenta) – functioneaza „din prima” la capacitate maxima. Si, pe deasupra, sunt si rezistente la vibratii! Iar lumina lor, desi alba, nu oboseste ochiul omenesc,  asa cum il obosesc „neoanele”.

Proiectoarele cu LED-uri au o durata de viata de 50.000 de ore de functionare – in timp ce un bec cu incandescenta are una de maximum 1200 de ore. Chiar daca pretul lor de vanzare este mai mare decat al becurilor cu incandescenta, sunt cu mult mai avantajoase din punct de vedere economic – investitia se amortizeaza foarte, foarte repede, intrucat contoarul „se invarte” mai incet si inregistreaza mai putini kilowati-ore. Mai exact, reduc cu pana la 90% consumul de energie electrica! Iata de ce, in ultimul timp, cererea de proiectoare LED este in crestere…

Becurile si proiectoarele cu LED-uri pot fi folosite atat in interior, cat si in exterior, pentru iluminatul stradal, pentru iluminarea cladirilor (locuinte particulare, sedii de firme, hale industriale, spatii de depozitare si, mai ales, monumente istorice), a parcarilor, a terenurilor de sport,  a tunelurilor, a panourilor publicitare, a parcurilor si gradinilor. Pentru exterior, reprezinta solutia ideala, intrucat rezista mai bine la intemperii tocmai pentru ca nu genereaza caldura.

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul Comenzi.ro, unde veti gasi mai multe tipuri de proiectoare cu LED-uri, cu o putere de 10 pana la 150W.