LPF a anunţat lista cu jucătorii care au impresionat în runda a 12-a din Liga I. Printre fotbaliştii care au impresionat s-a numărat şi Nicolao Dumitru Cardoso (Gaz Metan) autorul unui gol, unul superb de altfel, din confruntarea cu Acacemica Clinceni. Iată cum arată echipa etapei a 12-a:

PORTAR
Riccardo Piscitelli (Dinamo / 25 de ani / 9 jocuri) – A fost printre cei mai apreciaţi jucători din derby. A avut cinci intervenţii decisive prin care a închis excelent poarta oaspeţilor. Indiscutabil, este un câştig pentru bucureşteni.
FUNDAŞI
Andrei Piţian (Chindia / 23 de ani / 4 jocuri) – Transferul său a venit excelent pentru târgovişteni, care nu au primit gol nici în al patrulea meci cu el în defensivă. De remarcat plasamentul foarte bun.
Bradley Diallo (Poli Iaşi / 29 de ani / 11 jocuri) – Deşi runda precedentă a avut o evoluţie mai puţin reuşită, Mihai Teja a crezut în el şi l-a titularizat din nou, iar prestaţia sa a fost la înălţime.
Iulian Cristea (FCSB / 25 de ani / 10 jocuri) – A revenit la forma din toamna sezonului trecut. Cu el în centrul defensivei, roş-albaştrii au primit doar două goluri în ultimele cinci meciuri din campionat.
MIJLOCAŞI
Mihai Roman I (FC Botoşani / 34 de ani / 4 jocuri) – Introducerea sa pe teren a schimbat în bine jocul botoşănenilor. Acesta a marcat golul prin care elevii lui Marius Croitoru au salvat un punct.
Dan Nistor (Dinamo / 31 de ani / 7 jocuri) – A depus un efort fantastic pe durata partidei. A participat la majoritatea acţiunilor ofensive iniţiate de vizitatori. A pasat decisiv la golul dinamoviştilor.
Cosmin Matei (Viitorul / 28 de ani / 4 jocuri) – A marcat un gol care, cu siguranţă, se va afla la final printre cele mai frumoase înscrise în sezonul 2019-2020. S-a integrat rapid în sistemul gândit de Gheorghe Hagi.
Nicolao Dumitru Cardoso (Gaz Metan / 27 de ani / 9 jocuri) – Este unul dintre cei mai buni jucători transferaţi în CASA Liga 1 la startul sezonului! A marcat pentru a patra oară în ediţia curentă, în care mai are două pase decisive şi un penalty scos.
ATACANŢI
Rivaldinho (Viitorul / 24 de ani / 6 jocuri) – Brazilianul constănţenilor a înscris pentru a patra oară în sezonul actual. Este un jucător cu gleznă fină, care se pliază perfect pe stilul de joc practicat de dobrogeni.
Andrei Cristea (Poli Iaşi / 35 de ani / 10 jocuri) – În ciuda vârstei, rămâne acel atacant capabil să profite de orice ocazie pentru a marca. Aşa a făcut-o şi la Craiova, unde a înscris pentru a 102-a oară în Liga 1.
Florinel Coman (FCSB / 21 de ani, FOTO / 10 jocuri) – A marcat din nou în eternul derby, meci în care a fost cel mai bun jucător al roş-albaştrilor de pe teren. Prinde pentru a patra oară echipa etapei.
ANTRENORUL ETAPEI
Gheorghe Hagi (Viitorul / 54 de ani) – S-a impus în duelul „Generaţiei de Aur” cu un joc rapid, prin care a destabilizat apărarea adversă. Deşi lotul a suferit multe modificări în pauza de vară, Hagi a format o nouă echipă competitivă, care se află printre candidatele la titlu din acest sezon.

CASA Liga 1 – Vedetele etapei a 12-a

Începând cu acest sezon de CASA Liga 1, deţinătorii drepturilor tv şi Liga Profesionistă de Fotbal desemnează la finalul fiecărui meci cel mai bun jucător. Iată care au fost fotbaliştii evidenţiaţi în partidele rundei a 12-a:

1. FC Botoşani – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 1 – 1, Mihai Roman (FC Botoşani).
2. U Craiova – CSM Politehnica Iaşi 1 – 1, Andrei Cristea (CSM Politehnica Iaşi,).
3. Gaz Metan Mediaş – Academica Clinceni 2 – 1, Dumitru Cardoso Nicolao (Gaz Metan).
4. FCSB – Dinamo Bucureşti 1 – 1, Dan Nistor (Dinamo).
5. Viitorul Constanţa – CFR Cluj 3 – 1, Cosmin Matei (Viitorul).
6. FC Voluntari – Chindia Târgovişte 0 – 1, Marian Aioani (Chindia).
7. Astra Giurgiu – FC Hermannstadt 0 – 0, Srgian Luchin (FC Hermannstadt).