Asa spunea Marin Preda in citatul cu valoare terapeutica. In natura, moartea este perceputa firesc. Frunzele nu se impotrivesc putrezirii, florile se vestejesc in demnitate, caprioarele potolesc foamea lupilor sau pe a tigrilor. Tot ce este viu simte nevoia de odihna, somnul vesnic fiind un dat al fiintei.
Plecarea celor dragi dintre noi este una dintre cele mai dramatice experiente, dar ei si-ar dori ca noi sa o acceptam cu demnitate si sa strangem randurile cu cei apropiati care ne-au ramas in jurul sicriului sa putem merge mai departe cu fruntea sus.

Viata este scurta si nu ne permitem sa plangem in fiecare zi.
Ti-a murit cineva apropiat departe de tara? Revino-ti din soc si cere acum pret repatriere firmei care conduce in topul repatrierilor din Romania!

Datele de contact le gasesti pe pagina lor virtuala care se incarca in cateva secunde. Ai la indemana si un formular online, pe care il completezi rapid si la care primesti raspuns urgent.
Preturi sub 3 000 de euro la repatrierile din spatiul european sunt un adevarat chilipir fiindca in ele sunt incluse multe lucruri necesare decedatului si o cantitate uriasa de munca depusa pentru intocmirea dosarului de repatriere, dar si pentru pregatirea si transportul trupului neinsufletit in tara. As vrea sa te gandesti serios cat te-ar costa transportul dus-intors, la care adaugi transportul sicriului, in cazul in care te-ai duce personal sa faci repatrierea. Cu siguranta ca un sfert sau chiar mai mult din costul perceput de firmele de servciii funerare s-ar duce pe drumul pe care tu ai fi obligat sa il faci sa iti aduci in tara decedatul.

Apoi sicriul de zinc si cel din lemn masiv, cu lenjeriile necesare si crucea inscriptionata iti dai seama cat de scumpe sunt?
La toate acestea se adauga obtinerea documentelor necesare ca transportul funerar sa decurga legal. Pentru obtinerea lor, angajatii firmei de servicii funerare din tara in care a avut loc decesul fac nenumarate drumuri la autoritati.

Grea este si etapa de pregatire a trupului neinsufletit pentru un transport atat de lung. Dupa toaletarea dificila se faca imbalsamarea, apoi imbracarea si asezarea corecta in sicrie, sigilarea capacului conform normelor europene, asezarea sicrielor greu manipulabile in masina.

In tot acest timp masina funerara este pregatita si pentru ea sunt achitate impozite si taxe, sunt platie asigurari si se fac revizii tehnice periodice. Evident ca soferul profesionist merita un salariu decent si asigurarea diurnei.

Adunate toate aceste cheltuieli si toata munca, preturile cuprinse intre 2 000 si 3 000 de euro nu sunt deloc mari.
Orice om merita sa primeasca aceasta repatriere, daca a murit depate de tara sa ii simta pe ai sai aproape inainte de a porni in calatoria fara de intoarcere, sa se desparta decent si viata sa poat fi continuata cu sentimentul ca datoria de suflet a fost implinita de catre apartinatorii sai.

Moartea este cealalta fata a vietii pe care am primit-o la nastere.
Din cand in cand loveste naprasnic si cand nu te astepti, dar demnitatea si ajutorul primit din partea firmelor de servicii funerare de repatriere te ajuta sa supravietuiesti demn dupa ce ti-ai indeplinit datoria cu prisosinta fata de cei care nu mai sunt.