Caldura oferita de incalzitoare radiante cu gaz si nu numai este incredibil de functionala si incalzeste rapid o incapere. Cand porniti un sistem de incalzire radiant, acesta emite caldura radianta in cel mai scurt timp. Aceasta este adesea o solutie buna si constructiva pentru locurile unde se raceste rapid. Magazinul online Milano Designs este specializat in domeniul caldurii radiante. Faceti o alegere buna alegand produsele si serviciile acestui magazin. Incalzitorul radiant functioneaza cu diverse medii de caldura, inclusiv cu gaz. Gama de incalzitoare radiante cu gaz si panouri radiante ofera toata caldura de care aveti nevoie. Aceasta caldura da o senzatie confortabila.
Exista multe mituri cu privire la panourile radiante si unele sunt destul de convingatoare – dar, daca le credeti, riscati sa pierdeti avantajele incalzirii radiante. Adevarul este ca incalzitoarele radiante cu gaz pot fi un mod minunat de a face o cladire mai confortabila si mai eficienta din punct de vedere energetic.

Mitul nr.1: Incalzirea radianta este o tehnologie destul de noua.
S-ar putea sa fiti surprinsi sa auziti ca incalzirea radianta este o tehnologie veche si dovedita, care exista de mai bine de o suta de ani! Impresia ca incalzirea radianta este o inventie destul de recenta este probabil rezultatul popularitatii si vizibilitatii sale.
Mitul nr.2: Radiatoarele asigura o incalzire radianta.

Adevarul ciudat este ca radiatoarele genereaza doar aproximativ 20% din caldura lor prin radiatie si 80% prin convectie. Pentru a ne reaminti pe scurt diferenta, convectia este transferul de caldura dintr-un loc in altul prin miscarea fluidelor sau a gazelor – si astfel, in spatiile de incalzire, convectia incalzeste aerul, care la randul sau incalzeste obiectele si persoanele in contact cu aceasta. Radiatia este transferul de caldura prin radiatia electromagnetica, generata de miscarea termica a particulelor incarcate in materie – si astfel radiatia incalzeste obiectele solide intr-un spatiu.

Mitul nr.3: Incalzitoarele radiante sunt doar radiatoare deghizate.
Acest lucru nu este adevarat. Spre deosebire de radiatoarele care incalzesc in mare parte aerul intr-un spatiu, incalzitoarele radiante chiar radiaza, incalzind obiectele solide intr-un spatiu, precum oamenii si mobilierul. Tehnologia este adaptata in mod inteligent.

Mitul nr.4: Deoarece aerul cald creste, incalzirea in pardoseala trebuie sa fie mai buna decat incalzitoarele radiante de tavan.
Acest lucru este neadevarat din doua motive. In primul rand, tipurile de energie termica din incalzirea prin pardoseala si incalzitoarele radiante sunt diferite. Incalzirea in pardoseala este convectiva, deoarece incalzeste in primul rand aerul dintr-o camera. Incalzitoarele sunt radiante, deoarece incalzesc obiecte solide din raza lor, in acelasi fel in care caldura radianta de la soare te poate incalzi fara a incalzi neaparat aerul din jurul tau.

In al doilea rand, exista problema eficientei. Desi incalzirea in pardoseala va oferi o temperatura constanta intr-un spatiu, nu ia in considerare nivelurile de ocupare din spatiul respectiv sau modul in care este utilizat spatiul. De asemenea, covoarele sau lemnul din parchet pot reduce semnificativ cantitatea de energie care le patrunde.
Mitul nr.5: Deoarece aerul cald creste, caloriferele montate pe podea si pe perete trebuie sa fie mai bune decat incalzitoarele radiante de tavan.

Aerul cald convectiv creste, da – dar caldura radianta poate radia in directia in care este orientata sursa sa, inclusiv in jos. Pentru a da un exemplu spectaculos, caldura radianta a soarelui ajunge pe pamant dupa ce a parcurs mai mult de 90 de milioane de mile. Nu pretindem ca panourile radiante sunt chiar atat de puternice, dar sunt suficient de puternice pentru a trimite caldura ocupantilor si obiectelor dintr-o incapere de la 30 de metri.

Mitul nr.6: Incalzirea care radiaza din  tavan iti supraincalzeste zona capului.
Chiar daca aveti o inaltime de zece metri, acest lucru nu ar trebui sa fie adevarat atunci cand panourile de incalzire radiante sunt instalate corect. Este adevarat ca, pe masura ce inaltimea de montare a panourilor este mai mare, intensitatea caldurii este redusa, iar puterea este distribuita pe o suprafata mai mare, insa pentru instalatiile de pana la 10 m nu este necesara cresterea productiei panoului. Exista formule usor de calculat pentru sisteme mai mari decat aceasta. Panourile trebuie sa fie raspandite la un raport de 2: 1 la inaltimea de montare, astfel incat un panou montat la 3m sa ofere un camp radiant de 6m.

Mitul nr.7: Furnizarea de incalzire si racire intr-o cladire – nu inseamna asta o solutie aglomerata, complexa si costisitoare? Versatilitatea panourilor radiante le permite sa asigure incalzirea sau racirea, sau ambele simultan, eliminand nevoia de unitati de climatizare. Si incalzirea si racirea simultana de la panourile radiante costa mai putin pentru intretinere sau service decat unitatile de aer conditionat utilizate pentru ambele. Pe langa faptul ca sunt versatile, panourile de incalzire si racire radiante sunt adaptabile pentru utilizare cu surse alternative de energie, cum ar fi panourile solare si pompele de caldura.

Mitul nr.8: Panourile de incalzire radiante arata straniu de pe tavan.
Principala consideratie este daca trebuie sa aveti panouri radiante incorporate in structura unei cladiri sau sa le aveti suspendate liber. Fiecare are propriile sale avantaje, deci alegerea poate fi influentata de structura cladirii si daca instalatia face parte dintr-o constructie noua sau un proiect de renovare.
Alegeti ce se potriveste mai bine necesitatilor dvs. de incalzire, de la Milano Designs.