Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de sâmbătă dimineaţă de la ora 10:00 până luni dimineaţă la ora 3:00. Sâmbătă și duminică vremea se va răci simțitor față de vineri și va ploua în mai multe zone din țară. De luni, temperaturile vor crește din nou.

SÂMBĂTĂ : Vremea va fi în general instabilă, iar în majoritatea regiunilor se va răci semnificativ. Temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50…70 l/mp şi vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, mai ales asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 23 de grade, mai ridicate în sudul Olteniei şi al Munteniei, spre 25…26 de grade.
DUMINICĂ : Vremea va fi în general instabilă în Moldova, Dobrogea și Muntenia, precum și în zonele de deal și de munte, unde vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și vor fi condiții de grindină. Si in restul teritoriului,vor fi ploi de scurtă durată dar pe arii restrânse, mai ales în Transilvania și Oltenia. Vântul va avea intensificări izolate, mai ales la munte. Valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această perioadă îndeosebi în regiunile extracarpatice, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în depresiuni și 25 de grade în nord-vest, la Satu Mare.
LUNI : Se va încălzi semnificativ față de duminică. Pe arii restrânse vor fi averse, mai ales în prima parte a zilei, în regiunile sudice și sud-estice, iar după-amiaza în Carpații Meridionali. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori in partea de vest.