Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va răci de săptămâna viitoare, dar în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va prezenta înnorări şi se vor semnala precipitaţii ziua în sud-vest şi centru şi local în rest, iar noaptea cu o probabilitate mai mare în jumătatea de sud a teritoriului. Vor fi ploi, iar în a doua parte a intervalului în regiunile nordice şi centrale, trecător şi precipitaţii mixte.

ÎN ȚARĂ: Vor fi înnorãri şi va ploua local în nord-vest şi pe arii restrânse în centrul ţãrii, iar în rest va fi cer variabil şi doar cu totul izolat vor fi ploi slabe, trecãtoare. La munte, la altitudini de peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, de peste 80…90 km/h, precum şi în regiunile nord-vestice şi sud-estice, cu rafale în medie de 50…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade.
LUNI: Deşi valorile termice vor fi în uşoarã scãdere faţã de ziua precedentã, vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã, chiar deosebit de caldã în regiunile sudice şi estice. Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii, predominant ploi, pe arii extinse în jumãtatea de sud a ţãrii, unde cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi local în restul teritoriului. La munte vor fi mai ales ninsori. Îndeosebi în cursul zilei, vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, spulberând zãpada, iar local şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade.
MARȚI: Vremea se va rãci, chiar accentuat în regiunile extracarpatice, devenind apropiatã de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri accentuate pe parcursul zilei în sudul, estul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane aferente. Temporar se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales ninsori la munte şi predominant ploi în zonele joase de relief, pe arii extinse în sud şi sud-est, local în centru şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari, iar local şi temporar şi în est, sud-est şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade.
MIERCURI: Vremea va fi normalã termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în sudul şi vestul ţãrii, precum şi în zonele montane aferente, dar numai pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori la munte şi ploi în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 3 grade.
JOI, VINERI și SÂMBĂTĂ: Vremea va fi normalã termic în primele douã zile, apoi se va încãlzi. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în jumãtatea de sud a ţãrii, mai ales în prima parte a intervalului.