Vremea se va ameliora ca aspect şi se va încălzi faţă de ziua precedentă în toate regiunile, informează ANM. Primele zile din mai vine cu vreme frumoasă pentru majoritatea regiunilor. Spre mijlocul săptămânii viitoare se anunţă temperaturi şi de până la 30 de grade în centrul ţării.
LUNI
: Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei în sud-vest, iar în orele după-amiezii în zonele montane şi submontane unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul şi sud-estul ţării şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 24 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii restrânse va fi ceaţă.

MARŢI : Vremea va deveni caldă în toată ţara. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în vestul ţării şi la munte, unde pe arii restrânse, cu precădere în orele după-amiezii, vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime în general între 6 şi 14 grade. În primele ore ale dimineţii izolat va fi ceaţă.
MIERCURI: Vremea va fi în general frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii mai. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi noaptea în zonele montane, dar şi în vestul şi nordul ţării, unde local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade pe litoral şi 29 de grade in zonele de câmpie si de podiş.
JOI: Vremea se va menţine deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. În vestul, nord-vestul teritoriului şi la munte, cerul va avea înnorări temporare şi mai ales după-amiaza şi noaptea, local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea şi doar izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe, trecătoare. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 28 de grade. (17…18 grade pe litoral si 29…30 de grade, izolat in centru, sud si est).