Vremea în următoarea perioadă se anunță nespecifică în ceea ce privește precipitațiile. În unele regiuni, ploile vor fi peste media lunii august. În schimb, temperaturile vor fi plăcute și apropiate valorilor normale.

Transilvania

Maximele termice vor fi în creștere de la o medie de 24 de grade în prima zi, până la 33 de grade în ziua de 8 august. Va urma o răcorire de scurtă durată, 9 și 10 august, când media va fi de 28 de grade, apoi se va încălzi din nou și se va reveni la media de 33 de grade în data de 13 august. Ulterior se va răcori treptat, astfel că în ultimele două zile media va ajunge să se situeze în jurul valorii de 28 de grade. Și media temperaturilor minime va avea oscilații, între 10 grade în prima zi și 17 grade în 9 august, apoi se răcește, iar în 11 august vor fi în medie doar 12 grade. În cea de a doua săptămână media minimelor termice va avea variații între 12 și 16 grade. Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în primele două zile, în 8 și 9 august, precum și după data de 13 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Meteo 5 august – 2 septembrie 2019

Vremea 5 – 12 august 2019
Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. În schimb, precipitațiile vor fi peste normalul acestei perioade în extremitatea de nord-vest a teritoriului și în general deficitare în regiunile sudice și sud-vestice. În restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 12 – 19 august 2019
Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Prognoza meteo august. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale, nordice și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Vremea 19 – 26 august 2019
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. În schimb, cantitățile de precipitații vor fi peste normalul lunii august în regiunile centrale și estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 26 august – 2 septembrie 2019
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.