Ediţia din acest an a festivalului de vin şi gastronomie Weinfest Mediaş se va desfăşura între 20 şi 22 septembrie în Piaţa Regele Ferdinand. Printre noutăţile pregătite de organizatori la Weinfest Mediaş se numără Masterclass-urile de vin. Cei care vor să afle mai multe despre vinuri, modul în care sunt realizate și cum trebuie apreciate, o pot face participând la masterclass-urile și seminariile susținute de somelieri și oameni cu experiență din industria vinului. Masterclass-urile de vin vor avea loc la Casa Schuller de la etajul 1. Programul este următorul:

1. Masterclass Riedel – Sâmbătă 21 septembrie 2019 – ora 14:00
Masterclass pahare Riedel cu selecție de vinuri internaționale susținut de Vinimondo prin Ambasadorul Riedel în România, d-l Valentin Ceafalău, 10 participări la Concurs Mondial de Bruxelles, 16 ani petrecuți în lumea vinului. Preț promo 50% – 50lei/persoană – diferența suportată de sponsori. Vinurile vor fi degustate pe rând în paharele:
– Riedel Veritas New World Pinot Noir
– Riedel Veritas Old World Syrah
– Riedel Veritas Cabernet/Merlot
Degustarea este una “ghidată”, publicul urmând întocmai pașii indicați de către prezentator. Fiecare vin în parte va fi turnat în pahare, ele fiind analizate separat de către Ambasadorul Riedel, care va scoate în evidență diferențele specifice ale fiecărui pahar. În cadrul evenimentului, va fi și o degustare de apă, dar și o asociere a vinurilor cu trei tipuri de ciocolată: ciocolată albă, ciocolată cu chilli și ciocolată 70% cacao.

2. Masterclass Fetească Regală – Sâmbătă 21 septembrie – ora 16;00
Masterclass istoria de Fetească Regală și proveniența soiului susținut de d-l Tiberiu Onuțu, fondator al conceptului Vie și vin (www.viesivin.ro).
– degustare cu vinuri reprezentative produse din soiul Fetească Regală, din regiunile viticole ale României, simultan cu prezentarea istoriei soiului care provine de la Daneș, și a ajuns cel mai cultivat soi de viță de vie din România. Preț promo 50% – 50 lei/persoană – diferența suportată de sponsori.

3. Masterclass „Wine, food and pairing” – Duminică 22 septembrie – ora 16:00
Masterclass combinat de degustare vinuri și „one bite food” susținut de d-na Diana Pavelescu – Wine Ambasador, Secretar General ADAR, degustător autorizat, jurat în concursuri naționale și internaționale de vin și băuturi spirtoase cu sprijinul Chef Radu Zărnescu – locul 3 mondial la concursul „The first World King Chefs Cooking Competition”. Preț promo 50% – 50 lei/ persoană – diferența suportată de sponsori.

Înscrieri la Friends – Magazin și Tasting Bar Specializat de Vinuri și Cafea, telefon: 0740012573.