LPF a anunţat echipa sezonului regulat din Liga 1. Prima parte a campionatului românesc s-a sfârșit, iar Liga Profesionistă de Fotbal a alcătuit echipa ideală a sezonului regulat. FC Viitorul, Gaz Metan Mediaş, Dinamo, FC Botoşani, Universitatea Craiova , Astra şi FCSB dau câte un jucător în formaţia realizată de LPF. Marius Constantin a fost inclus de reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal în cea mai bună echipă a sezonului regulat. Felicitări și mult succes în continuare!

PORTAR

– Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 32 de ani / 19 jocuri) – Titular incontestabil în echipa sezonului. Nu a primit gol în 14 dintre cele 19 jocuri în care s-a aflat pe teren în ediţia curentă.

APĂRĂTORI

– Radu Şt. Boboc (Viitorul / 20 de ani / 24 jocuri) – Tânărul fundaş de bandă a confirmat încrederea primită din partea lui Gheorghe Hagi. A marcat două goluri frumoase şi a oferit trei pase decisive. Dintre cele 22 de jocuri în care a fost titular, 18 le-a început în partea dreaptă şi patru în stânga.
– Andrei Burcă (CFR Cluj / 26 de ani / 14 jocuri) – S-a acomodat rapid cu cerinţele exigentului antrenor Dan Petrescu, devenind om de bază în campionat şi în cupele europene. Mai mult, s-a dovedit a fi şi un jucător polivalent, el fiind folosit în câteva meciuri şi pe postul de fundaş dreapta.
Marius Constantin (Gaz Metan / 35 de ani / 23 jocuri) – Deşi a ajuns la 35 de ani, evoluţiile sale din acest sezon au fost printre cele mai bune din carieră, un merit deosebit avându-l şi colaborarea cu Edward Iordănescu. Pe lângă prestaţiile solide din defensivă, s-a remarcat şi ca un foarte bun executant de penalty-uri, șase dintre cele șapte reuşite fiind izbutite de la punctul cu var.
– Mario Camora (CFR Cluj / 33 de ani / 19 jocuri) – Căpitanul clujenilor şi-a mobilizat excelent echipa în momentele dificile, iar rezultatele s-au văzut pe tabelă. Este un model de profesionalism. A ajuns la 259 de meciuri jucate pe prima scenă în tricoul CFR-ului.

MIJLOCAȘI

– Dan Nistor (16 jocuri pt. Dinamo, 4 pt. Universitatea / 31 de ani) – A reuşit 10 assist-uri în tricoul roş-albilor (plus patru goluri), fiind la finalul sezonului regulat cel mai bun pasator decisiv din campionat. Evoluţii lăudabile şi la Universitatea Craiova unde a format alături de Mateiu şi Cicâldăuo linie de mijloc experimentată, cu aproape 650 de meciuri în CASA Liga 1.
– Jonathan Rodriguez (FC Botoşani / 29 de ani / 25 jocuri) – Dispus în fiecare meci la un consum mare de energie, a făcut excelent legătura între compartimentul defensiv şi cel ofensiv. S-a evidenţiat şi la finalizare, în contul său fiind trecute două goluri şi patru pase decisive.
– Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 22 de ani / 23 jocuri) – A marcat nouă goluri, dintre care patru din afara careului mare, şi a oferit patru pase decisive. A devenit un jucător exponenţial pentru craioveni.

ATACANȚI

– Ciprian Deac (CFR Cluj / 34 de ani / 15 jocuri) – Poate fi oricând dat exemplu tinerilor fotbalişti. A fost cel mai periculos jucător din ofensiva ardelenilor, în contul său fiind trecute șapte goluri şi cinci pase decisive. A fost declarat de cinci ori „jucătorul meciului”.
– Denis Alibec (Astra / 29 de ani / 19 jocuri) – Lăudabilă revenirea de formă arătată de Denis Alibec în sezonul regulat 2019/2020! Cu 10 goluri marcate şi nouă pase decisive, vârful Astrei a fost jucătorul cu cele mai mai multe contribuţii ofensive din CASA Liga 1.
– Florinel Coman (FCSB / 21 de ani / 23 jocuri, FOTO) – A fost principalul motor al roş-albaştrilor în lupta pentru locurile fruntaşe. A marcat de 11 ori (toate golurile din acţiune) şi a oferit șapte pase decisive. Prezent de nouă ori în echipa etapei, lider la acest capitol!

ANTRENOR

– Dan Petrescu (CFR Cluj / 52 de ani) – Reprezentant de marcă al „Generaţiei de Aur”, Petrescu este un model şi ca antrenor. A gestionat perfect meciurile din campionat şi cele din cupele europene, reuşind două performanţe remarcabile: locul 1 la finalul  sezonului regulat şi calificarea din grupele Ligii Europei.
 

NOTĂ
– Au fost luaţi în calcul doar jucătorii care au bifat cel puţin 14 jocuri în ediţia 2019-2020.
– Radu Boboc şi Florinel Coman sunt cei doi jucători eligibili U 21.