Aproximativ 50 de atleți legitimați la Clubul Sportiv Școlar Mediaș vor participa la Crosul Internațional 15 Noiembrie, de la Brașov. Cea de-a 30 a ediţie a Crosului 15 Noiembrie va avea loc la Braşov în data de 17 noiembrie, fiind o competiție organizată în semn de omagiu față de revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987. Concursul se organizează de 29 de ani și este una dintre cele mai longevive competiții de acest gen din România. De ani buni, atleții Clubului Sportiv Școlar Mediaș participă la Crosul Internațional 15 Noiembrie, de la Brașov.

Crosul 15 Noiembrie

Traseul crosului, cu o lungime de 5 km, este acelaşi cu cel pe care manifestanţii l-au parcurs pe străzile municipiului Braşov, în toamna lui ‘87. Cum, în 2018, traseul a fost măsurat şi omologat IAAF-AIMS, startul se va da din uzină, exact din faţa Secţiei 440, a fostei uzine Steagu Roşu (Autocamioane Braşov), cea în care a fost aprinsă scânteia Revoltei anticomuniste! Finish-ul este la Prefectură, acolo unde s-a oprit şi coloana de manifestanţi din 87, manifestanţi care au avut un curaj nebun de a striga împotriva dictatorului, într-o perioadă în care nu se vedeau semnele căderii. Primul start va fi dat la ora 11.00, în cursa de 5K feminin. Al doilea start va fi la 11.45, pentru 5K masculin. La ora 12.00 va fi dat startul Cursei Populare, pentru copii sub 14 ani şi familii, dar, aici timpul limită de parcurgere a traseului este de o oră. Înscrierile se fac pe crosul15noiembrie.ro, unde cei interesaţi vor găsi şi mai multe detalii. „Fiind o ediţie aniversară, la Crosul 15 Noiembrie 2019 nu se percepe niciun fel de taxă de înscriere!”, anunţă organizatorii. Crosul 15 Noiembrie este cea mai importantă competiţie sportivă organizată anual la Braşov, în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987. Este, totodată, şi cea mai longevivă competiţie de alergare urbană din România.
Traseul competiţiei:
Parcul Industrial Roman – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Bulevardul 15 Noiembrie – Intersecţia „Trei Alimentare” – Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica (punct în care trasa optimă a traseului se va muta din stânga sensului de alergare spre dreapta) – Tribunalul Braşov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.