MFB-brasov-2016-poster_A2

De mic copil am făcut sport. Nu era dorinţa mea, m-au obligat părinţii, aşa că la 7 ani m-au înscris la înot. Am zis că voi sta 2-3 săptămâni până voi învăţa să înot şi după aceea o las baltă.

Dar au trecut 5 ani şi eu tot acolo eram, până când secţia s-a desfinţat. Dacă mă uit acuma înapoi, deloc nu îmi pare rău pentru acei ani petrecuţi în bazin, deoarece înotul îţi aduce o multitudine de beneficii, de la cele fizice până la cele mentale şi sociale. Înotul îţi oferă un excelent antrenament cardiovascular şi de asemenea îţi tonifică musculatura, te ajută să slăbeşti şi îţi fortifică plămânii. Obişnuit cu sportul, am mai practicat 3 ani fotbal la un club din judeţeană care la fel după revoluţie s-a desfinţat. Aşa mi-am dat seama că dacă vei înţelege cu adevărat beneficiile oricărui sport pe care îl practici, îţi vei îmbunătăţi cu adevărat viaţa care ne va ajuta să ne tonifiem corpul, să fim mai energici sau chiar să ne îmbunătăţim starea de sănătate.
„Mișcarea face bine” ajunge la Braşov pe 9 iulie, când iubitorii de sport vor ocupa Piaţa Sfatului, timp de 12 ore, pentru a lua parte la cea de-a șasea ediție a “Celei mai mari ore de sport”. Evenimentul va avea loc în intervalul 9:00 – 21:00 și va cuprinde:
– Clase de fitness cu unii dintre cei mai buni instructori din ţară şi din străinătate: RealRyder- biciclete, OneKor NRG, – step aerobic, Zumba, Steel Programs, Kangoo, TotalGym – Functional Training, Boot camp şi Shooting Gate pentru pasionații de fotbal.
– Kids BikeSchool – zonă specială de poligon pentru copii, unde cei mici vor învăța, alături de instructori specializați, tehnici de mers pe bicicletă și reguli de circulație și de siguranță în trafic.
– Crosul caritabil UpDown Run, cu două probe, în buclă cu start în Piaţa Sfatului:
– 4 km, pentru cei care vor să descopere bucuria alergării,
– 7 km, cu 340 m diferenţă de nivel, pentru alergatorii de cursă mai lungă şi care nu se tem de înălţimi şi căţărări.
Şi de această dată miza este dublă: participanţii la cros vor alerga pentru sănătatea lor şi pentru bolnavii cu afecțiuni incurabile îngrijiţi şi susţinuţi de HOSPICE Casa Sperantei. Pentru fiecare participant care va alerga la cros, Fundaţia Telekom şi Smartatletic vor dona câte 4 euro cauzei caritabile a evenimentului. În ultimii doi ani, prin intermediul Fundaţiei Telekom Romania, fondurile strânse din taxele de participare la celelalte ediții ale crosului caritabil au fost folosite pentru procurarea de medicamente necesare copiilor bolnavi de cancer.