Lukas Droppa (30 de ani), mijlocașul celor de la Gaz Metan Mediaș, a ascultat până acum ordinele și sfaturile pe care le-au primit toți cetățenii din România după Ordonanța militară 6, dar n-a mai rezistat și a plecat acasă. Lukas Droppa, 30 de ani, era blocat la Mediaș, în timp ce aștepta cu înfrigurare vești din țara natală fiindcă soția sa trebuia să nască, al doilea copil al cuplului, după fetița celor doi, acum în vârstă de 4 ani. Mijlocașul celor de la Gaz Metan a reușit să plece din România și, după 24 de ore de mers pe drum, a ajuns în sfârșit acasă. Tocmai când a ajuns, soția sa, Sonka, l-a adus pe lume pe micuțul Lucas, iar în acest week-end urmează ca întreaga familie să se reunească acasă.
„Acum, sunt fericit, tocmai am culcat-o pe fetița, sunt liniștit. O așteptăm pe soție să vină de la maternitate, cu cel mic. Da, acum sunt împlinit și fericit, sper ca toată lumea să fie sănătoasă și să ne revedem cu bine, cu fotbal bun, să ne reluăm viețile noastre normale. Președintele și antrenorul mi-au dat voie să plec acasă, de aceea le mulțumesc din suflet, încă o dată au dovedit că sunt superoameni. Mai ales că nu se știe când va reîncepe campionatul. Când se va cunoaște programul, voi reveni de urgență la Mediaș. Soția a avut ceva probleme, a fost o situație de mare urgență. Ambasada Cehiei m-a ajutat mult, am avut posibilitatea să trec prin Ungaria, mi-au făcut documente ca să pot tranzita țara, totul a fost OK, apoi am ajuns prin Austria și Cehia, fără probleme. De aceea mulțumesc tuturor celor m-au ajutat să ajung acasă la ai mei”, a comentat Lukas pentru Gazeta Sporturilor.
”Toți străinii sunt aici, cred că totul este ok. Doar Droppa a plecat din România și a ajuns după 24 de ore la el acasă, în Cehia. Ieri i-a născut soția. Nu știu cum a făcut, sincer. Nu știu cine și cum l-a lăsat să treacă granița”, a spus Pleșca, într-o intervenție în direct prin Skype, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Surse: Digi Sport, GSP