Liga 1 este gata să imite celelalte campionate care au reluat jocul. Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, este încântat de modul în care cluburile respectă regulile impuse. Fotbaliștii Gazului Metan au început antrenamentele. Acestea se desfășoară în grupe de câte 4, cu respectarea protocolului medical aprobat de către Comitetul de urgență al Federației Române de Fotbal.
„Ne apropiem cu paşi repezi de reluarea competiţiei, în weekendul 13-14 iunie. Mai sunt câţiva paşi, săptămâna viitoare se va decide procedura pentru reluarea antrenamentelor colective. În aceste 14 zile au fost efectuate antrenamentele în grup restrâns pentru a evita perioada aia de izolare care ne dădea înapoi. Discuţia este acum despre amicale, nu se face nimic mai devreme de 1 iunie. Abia după a treia testare, dacă nu există probleme cu jucătorii se poate trece mai departe,” a explicat Justin Ştefan.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF anunță că pe 13 iunie reîncepe Liga 1

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a anunţat, vineri, în cadrul unei videoconferinţe, că „toate lucrurile merg conform planului” şi că la 13 iunie vor fi reluate competițiile. România se înscrie pe lista ţărilor care vor relua fotbalul după suspendarea competiţiilor sportive din cauza epidemiei de coronavirus. Burleanu a precizat însă că nu se vor relua eşaloanele în acelaşi timp, pentru că nu toate echipele au reuşit să înceapă de la data de 15 mai protocolul recomandat de autorităţile din România.
„Prin reluarea fotbalului aducem vieţii noastre un anumit nivel de normalitate. Fotbalul presupune o energie pozitivă. În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, şi mă refer la cluburile din Liga I şi o parte din cluburile din Liga a II-a, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical, astfel încât vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, în faza reluării antrenamentelor în care suntem astăzi, aşteptând permisiunea, de exemplu, ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective, cu toţi jucătorii, apoi meciuri amicale, o altă etapă, ca apoi în 13 iunie să putem să începem competiţia, bineînţeles menţionez, fără spectatori, în primă fază”, a spus Răzvan Burleanu. Președintele FRF i-a liniştit şi pe iubitorii fotbalului. Meciurile se vor juca fără spectatori doar pentru o perioadă. El speră ca fanii să pot să meargă pe stadioane în viitorul apropiat.
„Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă, ceea ce înseamnă că este doar o soluţie pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului”, a declarat președintele FRF. Liga 1 a fost suspendată pe 10 martie, din cauza epidemiei de coronavirus.