Împlinim 10 ani de activitate în cel mai mare proiect de implicare socială desfăşurată în Romania. Suntem recunoscători tuturor şi fiecăruia în parte pentru felul în care am reuşit să străbatem drumul de la gând la faptă, de la proiect la tradiţie. Ne întâlnim sâmbătă, 5 octombrie 2019, în faţa Primăriei pentru a ne duce povestea mai departe, cu speranţa că într-o zi „Let’s Do It” nu va mai fi despre o natură sufocată de deşeuri. Vă aşteptăm cu drag, sâmbătă 5 octombrie de la ora 9:00, în Piața Corneliu Coposu. Sacii și mănușile sunt puse la dispoziția voluntarilor de către organizatori. Toate amănuntele despre organizare vor fi publicate pe pagina de facebook dedicată acestui eveniment. Ne bucurăm ca în fiecare an de sprijinul și susținerea Administrației locale, a companiei de salubritate Eco-Sal, a operatorului de transport Meditur. Ne-au mai fost alături: Apa Târnavei Mari, Compania Apele Române, instituțiile de învățământ din oraș.
”Ne-am propus ca și anul acesta să ne alăturăm mișcării globale „Let’s Do It, World!” și să facem din nou curățenie în România alături de voluntarii noștri. Anul acesta, împlinim 9 ani de la prima acțiune ( dar 10 ani de lucru pentru acest proiect) și ne bucurăm să sărbătorim împreună, pentru o Românie mai curată”, a declarat Ștefan Buciuc, președintele Asociației Let’s Do It, Romania!.
Cu ocazia a 10 ani de la începuturile Let’s Do It, Romania! a fost lansată cartea Let’s Do It, Romania! – cum am reușit să mobilizăm 1.8 milioane de oameni să curețe România. Cartea este realizată în parteneriat cu Curtea Veche Publishing și a fost lansată în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest. Cartea spune povestea celor 10 ani de evoluție a celei mai mari mișcări sociale din România și explică într-un mod onest și plin de curaj cum au reușit o mână de voluntari să convingă peste 200 000 de români să iasă la prima Zi de Curățenie Națională desfășurată pe 25 septembrie 2010, dar și cum a evoluat organizația nou înființată spre 1.800.000 de voluntari mobilizați în 6 acțiuni naționale, ultima dintre ele fiind organizată pe 15 septembrie 2018, alături de alte 150 de țări de pe Glob. Cartea este disponibilă pe https://www.curteaveche.ro/lets-do-it-romania.html și în librăriile din țară.
Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua de Curățenie Mondială, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri. Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională în 2018. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.800.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică. În Mediaș s-au implicat din anul 2010 până în prezent peste 7000 de voluntari cu ajutorul cărora  din arealele naturale din jurul orașului s-au colectat aproximativ 50 de tone de deșeuri.